• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.07.2017

14:58

(VIDEO) SAHRANJEN CUNE GOJKOVIĆ! Bard starogradske muzike ispraćen uz zvuke violine!

Društvo

(VIDEO) SAHRANJEN CUNE GOJKOVIĆ! Bard starogradske muzike ispraćen uz zvuke violine!

Podeli vest

Predrag Cune Gojković, bard starogradske pesme i jedan od najznačajnijih pevača jugoslovenske i srpske scene, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

Nakon potresne komemoracija prijatelji u Kamenoj sali radio Beograda, rodbina i kolege stigli su ispred kapele odakle će Cuneta ispratiti na večni počinak.

Sahrana Predraga Cuneta Gojkovića počela je nešto posle 15 časova na Novom groblju u Beogradu, a pevač je sahranjen u Aleji zaslužnih građana uz pratnju hora RTS.

Njegovo telo je položeno u grob koji se nalazi u blizini mesta na kom počiva Velimir Bata Živojinović, njegov dugogodišnji prijatelj, dok sa leve strane leži Gaga Nikolić, a sa desne Milorad Mandić Manda.

Od divnog muža i oca oprostile su se i pevačeva supruga Leposava, te ćerke Nataša i Katarina.

Osim nje i ćerki Nataše i Katarine, pevača su na večni počinak ispratili i Merima Njegomir, Bora Dugić, Ivan Milinković iz "Legendi", Vera Matović, Snežana Đurišić, Zahar, Radiša Urošević, Duška Jovanić, Lepa Lukić i Đorđe David...

Osim njih, tu su bili i Vesna Trivalić, Radoš Bajić, Minja Subota, Olivera Kovačević, Dragan Vujić Vujke i ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, kao i mnogi drugi.

Tanjug

Pevačeva ćerka, glumica Katarina, od oca se oprostila rečima zbog kojih su zaplakali svi prisutni:

- Pitam se sinoć kako da počnem, šta da kažem sada ovde pred ovim ljudima koji su došli da ti se poklone i zahvale?! Ti i ja nečujno razgovaramo već pet dana, sve znaš i sve je jasno. Znam da si tu... Pokušavamo Nataša i ja da stegnemo dušu, ali teško nam ide... Kažem Nataši: "Moramo biti jake zbog mame, Mije, Sergeja i Eme." Jake smo zbog tebe, pomeramo brda kao što si i ti za nas. Kažeš: "Nemojte plakati, imao sam sve. Imao sam celu planetu u svojim pesmama. Sve što čovek može da poželi. A najvažnije, imao sam porodicu, moje bogatstvo!" - rekla je između ostalog ona.

Gojković je sahranjen uz horsko pojanje vizantijske muzike i zvuke violine. Cune Gojković preminuo je u 85. godini.

On je 2013. godine doživeo šlog od kog se dugo oporavljao, a 2015. se pojavio na dodeli nagrada u Udruženju kompozitora, a iako se otežano kretao, uz pomoć štapa i usporeno govorio, ni u jednom trenutku nije gubio volju za životom i smisao za humor.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija