• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.07.2017

19:18

(3D FOTO) CRKNITE DUŠMANI! RUSI U NIŠ ŠALJU I "ŠTURM": Sada će biti najjači humanitarni centar u ovom delu Evrope!

Društvo

(3D FOTO) CRKNITE DUŠMANI! RUSI U NIŠ ŠALJU I "ŠTURM": Sada će biti najjači humanitarni centar u ovom delu Evrope!

Podeli vest

Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu najavio je da se planira dalji razvoj i nabavka nove opreme što će omogućiti da centar, kako se navodi u saopštenju, postane jedinstvena humanitarna struktura na celom Balkanu

Ove godine je planirana dostava pet tona sredstava, koja se koriste za otklanjanje posledica vanrednih situacija - agregati, kreveti, jastuci..., a takođe i oprema za formiranje savremene osnove Centra za nastavu i trening - poligon „Šturm", čija je isporuka planirana za decembar ove godine, saopštio je SRHC.

Nakon montaže i puštanja u rad poligona, Centar će postati jedinstvena humanitarna struktura na celom Balkanu, gde će moći da se obučavaju ne samo predstavnici različitih ustanova Srbije već i kolege iz susednih država, navodi se u saopštenju.

AMERI, DA LI JE OVO RAZLOG ZAŠTO VAM SMETA RUSKI CENTAR U NIŠU: Diplomatski status znači više novca i bolja oprema!

Takođe se dodaje da je već značajna količina opreme kupljena u Srbiji u vrednosti od preko 400 hiljada dolara.

SRBIJO, NE DAJ DA RUSI ODU, ONI MORAJU DA OSTANU U NIŠU! Ako nam budu pomagali EU i NATO od zemlje nam neće ostati ništa!

- Snažan podsticaj razvoju Centra bilo je rešenje Vlade Srbije o primopredaji zgrade (2017. godine), u kojoj se sada nalazi SRHC, u vlasništvo MUP-a Republike Srbije, što nam daje mogućnost da izvodimo radove, koji se tiču modernizacije prostorija i prelaska u logistički i nastavno-trenažerni centar - navodi se u saopštenju SRHC.

Printskrin

Dodaje se i da sa svoje strane, Moskva, u okviru Sporazuma između Srbije i Rusije nastavlja da obezbeđuje rad Centra i da popunjava njegove rezerve.
 
U saopštenju SRHC podseća da je 2014. godine formiran kao struktura zahvaljujući isporukama robe iz Rusije - vatrogasno-spasilačkih vozila, robotehnike i rezervi namenjenih za korišćenje tokom otklanjanja posledica vanrednih situacija - požara, poplava i radi obezbeđivanja dejstava personala SRHC-a ili srpskih kolega.

(VIDEO) RUSKI HUMANITARNI CENTAR NAPRAVITI I U REPUBLICI SRPSKOJ: SAD bi volele da ne postoji ni Srbija, ni Rusija!

Za protekle tri godine mnogo od pomenutog je predato na operativno korišćenje jedinicama srpske službe za vanredne situacije (Sektoru za vanredne situacije MUP-a RS), lokalnim vlastima za otklanjanje lokalnih kriznih situacija i međunarodnim organizacijama za otklanjanje humanitarnih problema, uključujući imovinu i opremu za formiranje prijemnih punktova za smeštaj migranata u Preševu, Kanjiži i Šidu, navodi se u saopštenju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
LAKI

pre 6 godina

Bravo za Naslov, i treba da crknu pa da su mi iz oka ispali

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija