• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

27.07.2017

12:49

OBRUČ OKO SRBIJE SVE JAČI, NATO PRAVI BAZU U CRNOJ GORI: Novi Bondstil niče u Baru, Kotoru ili Nikšiću?!

Društvo

OBRUČ OKO SRBIJE SVE JAČI, NATO PRAVI BAZU U CRNOJ GORI: Novi Bondstil niče u Baru, Kotoru ili Nikšiću?!

Podeli vest

Nakon što je ekspresno primljena u NATO bez konsultovanja sa građanima na referendumu, Crna Gora bi, takođe po kratkom postupku, mogla da dobije i bazu Alijanse na svojoj teritoriji. Kao lokacije pominju se Bar, Kotor, Nikšić

Da li je reč samo o glasinama ili u tome ima i zrnca istine?

Prvi od visokih crnogorskih zvaničnika koji je sugerisao mogućnost da Crna Gora ustupi deo svoje teritorije na korišćenje NATO-u bio je premijer Duško Marković, koji je pre nekoliko meseci u intervjuu za magazin "Tajm" otvoreno nudio luku Bar za vojne potrebe.

Podgorici niko i neće pitati za mišljenje, ukoliko Alijansa zaista donese odluku da stacionira značajnije vojne potencijale ili trupe u Crnoj Gori

- Ova luka je strateški važna za protivnike NATO-a, posebno nakon konflikta u Siriji kada je Rusija počela da traži dobru morsku bazu u toplijim morima - izjavio je Marković za američki magazin.

ĐETIĆE NATO KOŠTA 100.000.000 EVRA! Podgorica novac da plati troškove uzela i majkama sa troje i više dece!

Reakcija gotovo celokupne opozicije na tu Markovićevu izjavu bila je prilično indikativna, jer su snažno digli glas protiv pomenutog javnog istupa premijera. 

Ono što je očigledno jeste da Crnogorci po svoj prilici neće sa simpatijama posmatrati potencijalni boravak stranih vojnika na svojoj teritoriji, pa makar oni bili i "saveznički".

Situaciju je za sada relaksirao crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković koji je rekao da, prema njegovim informacijama, ne postoji nijedna inicijativa postavljanja NATO baza u Crnoj Gori. 

ŠOK PORUKA IZ RUSIJE BEOGRADU O ULASKU U NATO: Ne daj Bože da se Srbi odluče na taj bezumni korak!

Međutim, ono što bi trebalo da zabrine stanovnike Crne Gore jeste neprijatna činjenica da ne treba očekivati da bi iko Podgoricu ozbiljnije pitao za mišljenje, ukoliko neko od zvaničnika Alijanse zaista donese odluku da stacionira značajnije vojne potencijale ili trupe u Crnoj Gori.

mycity-military.com

Naravno, Vrhovni komandant NATO snaga za Evropu Kurtis Skaparoti nedavno je kurtoazno izjavio da će Crna Gora sama doneti odluku o eventualnoj izgradnji baza Alijanse, ali da će se o tome pitati i druge članice tog vojnog saveza.

CRNOGORSKI MINISTAR POJASNIO IZJAVU: Nećemo slati vojnike u rat, ni protiv Srba, a ni protiv Albanaca!

Ipak, nema sumnje da bi, ukoliko bude postojala procena da bi vojna baza u Crnoj Gori bila nešto što je u interesu NATO-a, to samo u vidu direktive dalje bilo prosleđeno na izvršenje crnogorskim vlastima, piše "Sputnjik".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 6 godina

Šta se iščuđavamo pitanje je dana kad će i Srbija stupiti u NATO ili se pravimo bles... da ne znamo šta nas čeka.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Окупација - под плаштом "демократске заштите"....Од кога...? Од Велике СИЛЕ - СРБИЈЕ, која свима "прети" у региону, Божанском силом и Божанском правдом...!! То је наш једини пут...!! ПУТ страдања за крст часни и слободу златну...!! За ПРАВДУ и ИСТИНУ... За све страдалнике овога света којима дадосмо.... - хлеб и чашу воде...!! Једино оно што имадосмо...

BAZA

pre 6 godina

Kada putujete od Bara prema Budvi, vidi se jedan deo predivne obale prazan kao u kameno doba. Na tome mestu je obecana NATO baza jos za vreme Tita i to i dan danas ceka da se realizuje, zato nemojte da otkrivate toplu vodu i ako vec zelite vest, onda neka bude tacna, bez sugestivnih komentara, zasnovana na istorijskim i povjesnim cinjenicama.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija