• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.07.2017

16:35

KOLINDI NI NA PAMET NE PADA DA SE IZVINI SRBIMA ZBOG OLUJE: Krajišnicima se za 365 dana izvinilo tek 320 Hrvata!

Društvo

KOLINDI NI NA PAMET NE PADA DA SE IZVINI SRBIMA ZBOG OLUJE: Krajišnicima se za 365 dana izvinilo tek 320 Hrvata!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravio je apel Inicijative mladih za ljudska prava u Hrvatskoj za javno izvinjenje hrvatskih vlasti za ratne zločine, koje su pripadnici hrvatske vojske i policije počinili prema srpskim civilima i zarobljenicima tokom i posle akcije "Oluja"

- Pozitivna je činjenica da postoji makar i mala grupa Hrvata koji se stide zbog počinjenih zločina nad Srbima i koji se stide zato jer nadležni organi nisu osudili sve one zločince koji su svoj patriotizam i hrabrost dokazivali ubijanjem srpske đece, žena, staraca i bombardovanjem izbegličke kolone - naveo je Linta u pisanoj izjavi.

USTAŠE DIŽU KAJOVE NA SRBE NA GODIŠNJICU OLUJE! Nova strašna provokacija Hrvatske na koju niko iz EU nije reagovao!

On, međutim, kaže da, nažalost, prošlogodišnja akcija Inicijative mladih za ljudska prava, kada je prikupljeno svega 320 potpisa za apel, najbolje pokazuje da hrvatsko društvo nije spremno da su suoči sa zločinačkom prošlošću i da hrvatski narod smatra da se ubijanje srpskih civila i ratnih zarobljenika bilo sasvim opravdano kada je u pitanju stvaranje skoro etnički čiste hrvatske države. 

AKO PUTUJETE U HRVATSKU NE SPOMINJITE SRBE I PAZITE NA MINE! Travel čenel ozbiljno upozorio britanske turiste!

Linta smatra da se hrvatska vlast neće ni ove godine, "ni u dalekoj budućnosti", izviniti srpskim žrtvama i njihovim porodicama, niti će bilo šta preduzeti da se kazne naredbodavci i počinici brojnih zločina nad Srbima ne samo u "Oluji", nego i drugim hrvatskim akcijama - Orkan, Otkos, Papuk, Miljevački plato, Maslenica, Medački džep, Bljesak, kao i u nizu hrvatskih gradova posebno tokom 1991. i 1992. godine. 

Tanjug

- To je samo jedan u nizu dokaza da hrvatski političari, intelektualci, crkveni dostojanstvenici, osim časnih izuzetaka, ne odustaju od lažne i besmislene matrice da su Srbi agresori i zločinci, a Hrvati tobože žrtve koji su vodili oslobodilački rat - rekao je Linta. 

BRUKA, VIŠE I NE KRIJU DA SU USTAŠE, A EVROPA I DALJE ĆUTI! Hrvati: Pavelić nije zločinac!

Naveo je i da će se bez novog pristupa međunarodne zajednice, posebno zapadnih sila, u Hrvatskoj i dalje slaviti zločinci koji su naredili ili počinili zločine nad Srbima, umanjivati i negirati srpske žrtve i veličati lažni mit o takozvanom domovinskom ratu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Acke

pre 6 godina

Ako oni sami nemaju osecaj za sramotu ne treba ni inicijativa mladih za ljudska prava da nam se izvinjava.Oni su i gori od ovih ustasa jer ne rade to iskreno vec zbog sorosevih dolara.Ta ista ekipa mladih i ovde govori da je Srbija vodila genocidnu politiku.A sta reci o ljudima koji nemogu da vide razliku izmedju zlotvora i zrtve.\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija