• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

30.07.2017

14:10

HRVATI OTELI I SRPSKO ODMARALIŠTE U POREČU: To što to nije njihovo ih ne zanima, Srbija mora da zaštiti imovinu!

Društvo

HRVATI OTELI I SRPSKO ODMARALIŠTE U POREČU: To što to nije njihovo ih ne zanima, Srbija mora da zaštiti imovinu!

Podeli vest

U jeku letnje sezone mnogi se, sigurno, sa setom sećaju radničkih i dečjih odmarališta širom Jadrana. Neka od njih danas su zapuštena, neka u privatnom vlasništvu. Iako Sporazum o sukcesiji podrazumeva vraćanje imovine na stanje pre rata, to se ne poštuje

- Ja volim Poreč - grafit napisan na engleskom u Starom gradu. Na samom šetalištu nalazi se odmaralište Beogradskog bagerskog preduzeća koje sada vredi najmanje dva miliona evra, a u kome su nekada letovali radnici iz Srbije. 

Umesto jeftinog odmora za varioce i inženjere, to je sada nelegalni azil za mačke.

Ipak, neće još dugo biti, jer je Grad Poreč kupio zgradu od Zagrebačke banke. Planira se luksuzni hotel. Za RTS gradonačelnik Poreča Loris Perušić objašnjava činjenično stanje.

KOLINDI NI NA PAMET NE PADA DA SE IZVINI SRBIMA ZBOG OLUJE: Krajišnicima se za 365 dana izvinilo tek 320 Hrvata!

- Sad je Grad vlasnik ove palate Bečić, dakle beogradskog odmarališta u samom centru grada, a ovaj drugi projekat, takozvani Servo Mihalj u naselju Maj, sada je u privatnom vlasništvu - rekao je Perušić.

Na pitanje kako je to moguće i da li je neko pitao prave vlasnike, gradonačelnik odgovara: „Mislim da bi za to trebalo pitati državu, pre svega."

Pitali smo, i nema odgovora. Desetine srpskih radničkih i dečjih odmarališta, onih u vlasništvu gradova ili firmi, sada su ili preprodati ili je nemoguće vratiti vlasništvo nad njima. Bagersko preduzeće više ne postoji, ali - šta je s odmaralištima preduzeća koja su još aktivna?

LJUBLJANA SPREMA ŽESTOK RAT, AKO ZAGREB NE PREDA PIRANSKI ZALIV "DEŽELI": Slovence ne zanimaju hrvatska prenemaganja!

- Kao što Apatin ima na Silbi, grad Beograd ima na Osoru, Jakljanu, Hvaru… - navodi Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu.

Printskrin

Sporazum o sukcesiji podrazumeva vraćanje imovine na stanje pre rata. Međutim, to se u ovakvim slučajevima ne poštuje.

- Svi oni uglavnom traže prava pred hrvatskim sudovima i hrvatski sudovi donose uglavnom iste ovakve odluke, odnosno odbijaju njihove tužbene zahteve - ističe Vorkapić.

Možda i stotine miliona evra vredne nekretnine menjaju vlasništvo. Postavlja se pitanje da li Hrvatska može da napravi problem novim vlasnicima, prodajući tuđe.

U SUDARU SAD I RUSIJE NAJDEBLJI KRAJ IZVUĆIĆE HRVATI: Zagreb čeka ekonomski sunovrat ako bude slepo slušao Vašington!

- Ja sam uveren u to, kao i naši vlasnici, pravnici, neće biti ovo što vi govorite, takvih problema - rekao je Perušić.

Kada se u komšiluku ne napravi dogovor, onda se, po pravilu, to radi u inostranstvu.

(VIDEO) SRPKINJA ŽESTOKO ISPLJUVALA HRVATE, SATIMA JE SA BEBOM DRŽALI NA GRANICI: Žalosno je što ste ušli u EU!

- Pozivam sve da iskoriste sve pravne lekove hrvatske države kako bi na kraju mogli da ih tuže sudu u Strazburu - poručio je direktor Republičke direkcije za imovinu.

Ako se na taj način imovina obešteti, ceh će, paradoksalno, plaćati radnici u Hrvatskoj, kroz porez.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Deso

pre 6 godina

Jasno , sa Hrvatskom nista ne raditi i vracati imovinu dok oni ne vrate nasu reciprocitet.

Jugoslavija grobnica srpskog n

pre 6 godina

Da, samo što oni i nemaju neku svoju naročito vrednu imovinu u Srbiji, samo su Srbi bili budale da svojim novcem zidaju kule i gradove po drugim bivšim ExYu republikama, SFRJ je odlično poslužila da se razbije i opljačka Srbija, a da se Srbi oslabe i da se amnestiraju svi drugi novostvoreni narodi za svoja zlodela u II svetskom ratu u kome su bili na strani Hitlera od hrvata, pa preko takozvanih bošnjaka do arbanasa, a u novije vreme na žalost društvo im prave i Crnogorci i Makedonci koji su se za male pare prodali!

Vlada

pre 6 godina

Hallo Hrvat. Veliki pozdrav iz Njemacke. Buducnost ce ti pokazati ko laze i to vrlo brzo!

sankar

pre 6 godina

Srbija ne vrača ništa građanima Hrvatske . Ni zemljišta ni objekte na teriroriji Srbije  navodno zbog nepostojanja bilateralnog ugovora .\n

SuverenaAnonimka

pre 6 godina

More udariti pravnim putem, medijskim ratom - ne dati ljudi nase ! oubijase nas, opljackase !

Šolta

pre 6 godina

Pa kako će te je vratit,kada svu hrvatsku imovinu šta je valjala ste prodali Rusima.

Marcco

pre 6 godina

Tipicno za nas odnos prema imovini. S druge strane, Hrvatska smatra da je vlasnik 50% Termoelektrane Nikola Tesla u Obrenovcu. I bice vlasnik 50%.

maja

pre 6 godina

Otkrio si toplu vodu. Bili ste to i ostali. Kao to neka tajna...

Petar

pre 6 godina

Bagersko brodarsko postoji u okviru Dunav grupe. Radio sam u ovoj firmi pre 30 godina i za odmaraliste se izdvajalo od regresa, budzeta i drugih izvora. Drzava da se zalozi da se imovina vrati i da se vrate pare pravnim naslednicima :), ali tesko to da ce da se desi, posto su i ovi nasi prvi ovo preduzece pokrali i radnicima nisu dali nikakve akcije.

mislav

pre 6 godina

Nema problema, podmirite barem pola računa obnove u Hrvatskoj nakon rata (govori se o mnogo milijardi eura), 90% računa za razminiravanje, jer su srbi postavili skoro sve mine. S obzirom da ste i sami državno priznali RSK, i držali vladu u izgonstvu, onda ste i odgovorni za račun. Onda može natrag sve ovo zemljište i objekti.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija