• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.08.2017

14:40

(FOTO) Udruženje osiguravača Srbije doniralo Upravi saobraćajne policije dron, računare, fotoaparate...

Društvo

(FOTO) Udruženje osiguravača Srbije doniralo Upravi saobraćajne policije dron, računare, fotoaparate...

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Policijskoj stanici Savski venac donaciji opreme Udruženja osiguravača Srbije Upravi saobraćajne policije

 

- Drago mi je da smo pokrenuli jedan novi postupak u saobraćajnoj policiji koji će omogućiti da građani mnogo brže i lakše dolaze do svih dokumenata koji su im potrebni za ostvarivanje prava iz oblasti osiguranja. Zahvaljujući Udruženju osiguravača i dobrom radu saobraćajne policije imamo mogućnost da, uz novu doniranu tehniku i razvojem aplikacije koja će biti povezana sa Udruženjem osiguravača, obezbedimo da građani mogu direktno u svom osiguravajućem društvu, bez odlaska u policiju po zapisnik, na jednom mestu da dobiju sve što im je potrebno za isplatu štete nakon saobraćajne nezgode - rekao je ministar Stefanović.

MUP

Naime, donirana oprema omogućiće skupljanje i objedinjavanje uviđajne dokumentacije, u slučajevima saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, u jedan PDF dokument koji će predstavljati zapisnik o uviđaju. Do kraja godine trebalo bi da proradi aplikacija koja će omogućiti da Udruženje iz MUP-a može preuzeti objedinjene delove uviđajne dokumentacije u elektronskoj formi.

Udruženje osiguravača doniralo je Upravi saobraćajne policije dron, 50 računara, 50 skenera, 30 laptopova, 50 fotoaparata i 500 fleš memorija. Najveći deo ove opreme uručen je Saobraćajnoj policijskoj ispostavi za uviđaje u Savskoj u Beogradu, gde se godišnje izvrši 42 odsto uviđaja u celoj Srbiji, dok će ostatak biti dat na korišćenje saobraćajnim ispostavama u područnim policijskim upravama. 

MUP

- Ovo je dobar pokazatelj da država razmišlja o tome kako da građanima uštedi vreme i da posao obave lakše i jednostavnije. Smanjiće se i mogućnosti zloupotreba u osiguranju, a policijski službenici će na bolji i efikasniji način, sa manje utrošenog vremena, dobiti jasniju sliku saobraćajne nezgode, koju mogu na brži način da pošalju Odeljenju za uviđaje - rekao je ministar, koji se zahvalio Udruženju osiguravača Srbije.

MUP

Stefanović je izrazio nadu da će redovna preventivna delatnost Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i nova tehnika i oprema, uticati na svest građana kako bi svi zajedno radili na spašavanju života.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija