• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.08.2017

09:31

INFORMEROV VODIČ: OSVEŽENJE ZA MALE PARE! Izletišta u kojima možete da se rashladite na 40 stepeni!

Društvo

INFORMEROV VODIČ: OSVEŽENJE ZA MALE PARE! Izletišta u kojima možete da se rashladite na 40 stepeni!

Podeli vest

Na plažama Zlatarskog ili Srebrnog jezera kupanje je besplatno. Etno-kuće uz hladovinu nude jahanje konja, šetnje i dobru domaću kuhinju

Informerovo istraživanje je pokazalo da ukoliko želite da se osvežite ovog vrelog vikenda, možete da posetite neke od izletišta po Srbiji a da za to ne potrošite brdo novca! Najbolji spas od sunca pruža prirodna šumska hladovina ili kupanje u jezerima, što je besplatno. Tako da četvoročlana porodica može dan da provede i sa 3.000 dinara koliko prosečno staje ručak ukoliko se ne koriste ostali sadržaji.   

Zlatarsko jezero

Informer/promo

Spas od vrućine i rashlađivanje u čistoj vodi pruža Zlatarsko jezero u Kokinom Brodu kod Nove Varoši. Ova prirodna lepota Zapadne Srbije nalazi se na 25 kilometra od rezervata prirode Uvac.
Boravak na plaži je besplatan, a pored jezera su brojni restorani, kafići i hoteli. Cene jela i pića su pristupačne, pa tako limunada košta 110 dinara, sokovi 120-140 dinara, a pivo 130-160 dinara. Domaćini preporučuju riblju čorbu od svega 150 dinara. 

AKO NEMATE KLIMU U KOLIMA... Ovo će vas sigurno zanimati!
 
Salaš "Majur"

Informer/promo

Idealno mesto za beg od žege je čuveni salaš sa bazenom "Majur" nedaleko od Subotice. Hotelski objekat Vila "Majur" neodoljivo podseća na dvorce Dunđerskih i pruža miran odmor u izobilju hladovine i zelenila. 
- Gosti se uvek vraćaju "Majuru", jer kažu da je boravak idealan, izdvojeni su od gradske vreve, gužvi i zamora, a baš to žele - kaže Jelena Rodić za Informer, menadžer salaša. Jedan dan na "Majuru" staje 1.700 dinara po osobi i u tu cenu je uračunato kupanje u bazenu, polučasovna masaža, teretana i jedan obrok. Ukoliko se ostaje duže, na raspolaganju su hotelske sobe i cena najjeftinije staje 3.494 dinara za noćenje sa doručkom po osobi.

Zornića kuća

Informer/promo

U debeloj hladovini hrastove šume u selu Baćevcu u okolini Barajeva nalazi se Zornića kuća. Na samo tridesetak kilometara od centra Beograda smešteno je imanje između Kosmaja s jedne i Lipovička šuma s druge strane. Zbog takve pozicije idealno je mesto za zaštitu od jarkog sunca. U okolini je prostranstvo za šetnje, jahanje konja, vožnju biciklom, posetu manastiru Tresije, a u blizini je jezero Duboki potok pogodno za kupanje.
Etno-kuća se sastoji od restorana koji se nalazi u sto godina staroj i adaptiranoj kući. U ponudi su domaća srpska jela, ćevapi, prebranac, kao i piletina na baćevački način.

ČEKA NAS 12 DANA PAKLA! Novi vreo talas stigao u Srbiju, TEMPERATURA DO 40°C , DECU NE PUŠTAJTE NA SUNCE!

Bazen Mala Ivanča

Informer/promo

Bazen u zelenilu smešten svega 34 kilometara južno od Beograda pruža dobru priliku za odmor i kupanje.  Ovaj kompleks sa kućom i bazenom zamišljen je za iznajmljivanje, tako da možete uživati sami sa svojih desetak prijatelja. U ovom izletištu možete organizovati i dešavanja zatvorenog tipa, venčanja, koktele, proslave i korporativne događaje. Šest sati iznajmljivanja košta 3.500 dinara po osobi. U tu cenu ulazi obilan ručak ili večera, u zavisnosti od toga šta izaberete. Cena bezalkoholnih pića je 150-200 dinara, a piva 150-180 dinara. 


Vodopadi Lisine 

Informer/promo

Lisine se nalaze na 20 kilometara od Despotovca i pravo su osveženje za ove tropske dane. U podnožju se nalazi malo jezero čiste hladne vode odlično za kupanje. Ko želi, može da uživa u gotovo netaknutoj prirodi s pogledom na prelepe vodopade. U blizini je i vodopad Buk, nesumnjivo pravi prirodni dragulj. 
U okolini vodopada nalazi se desetak restorana, među kojima svi nude zdravu domaću hranu, u nekima se priprema pastrmka iz sopstvenih ribnjaka, a neki nude i prenoćište. Izdvaja se restoran "Lisinski raj", koji jedini ima sopstvenu vodenicu, pa gosti mogu da jedu pogaču ispod sača napravljenu od domaćeg brašna, a tu je i ribnjak s kalifornijskom pastrmkom.
Prenoćište u bungalovima u "Lisinama" staje 1.500 dinara, a sa doručkom 1.800 dinara. Kuvana jela koštaju 200 dinara, roštilj staje od 550 do 750 dinara, a pastrmka 600 dinara.


Rezervat Zasavica

Informer/promo

Specijalni rezervat prirode Zasavica nalazi sa 85 kilometara od Beograda. To je prirodni rezervat stavljen pod zaštitu države 1977. godine kao prirodno dobro I kategorije od izuzetnog značaja. Rezervat se prostire u severnoj Mačvi na teritoriji opština Sremska Mitrovica i Bogatić. Nude se odmor, rekreacija, plovidba, osmatranje i proučavanje prirode. Ulaz u rezervat za odrasle iznosi 200 dinara, za decu i penzionere 150. Organizovana poseta koja uključuje i vožnju brodićem staje 300 dinara po osobi. U okolnim restoranima služi se domaća supa, roštilj, ali i, kako kažu, nezaboravne štrudle.

Srebrno jezero

Informer/promo

Srebrno jezero kao omiljena destinacija mnogim Beograđanima nalazi se na desnoj obali Dunava oko 110 kilometara udaljeno od prestonice. Dnevno se na njemu kupa i odmara i oko 5.000 gostiju. Plaže su uređene, s ležaljkama i sunconbranima, a za najmlađe obezbeđen je akva-park, kao i sportski tereni.  Za sve željne aktivnog odmora tu su tereni za male sportove, jedrenje, skijanje i vožnja kajakom. Noćenje košta 1.500 dinara po osobi, 400 dinara je ulaznica u akva-park , 100 dinara ležaljka, a krstarenje brodom od 400 dinara.
 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija