• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.08.2017

21:01

NAJTOPLIJI 5. AVGUST U POSLEDNJIH 130 GODINA! U Nišu i Ćupriji izmeren 41 stepen, U BEOGRADU OBOREN REKORD!

Društvo

NAJTOPLIJI 5. AVGUST U POSLEDNJIH 130 GODINA! U Nišu i Ćupriji izmeren 41 stepen, U BEOGRADU OBOREN REKORD!

Podeli vest

Današnji dan je sa izmerenih 40 stepeni u Beogradu najtopliji 5. avgust u poslednjih 130 godina

U periodu između 16 i 17 sati izmereno je 40 stepeni čime je premašena prognozirana maksimalna temperatura za glavni grad.

Trenutno je u Beogradu 35 stepeni, navodi se na sajtu RHMZ. Prethodni najtopliji 5. avgust, sa 39 stepeni, bio je 1928. godine.

U celoj Srbiji je i dalje na snazi crveni meteoalarm. U Nišu i Cupriji izmeren je 41 stepen.

Do kratkog predaha od vrelog talasa ostalo je još 24 sata. Oblaci koji su sada iznad Alpa i Austrije, u nedelju uveče stići će do severa Srbije donoseci osveženje. Do tada, bićemo pod uticajem vrelog afričkog vazduha.

Inače, RHMZ je izdao upozorenje za područje cele Srbije na visoke temperature do 10. avgusta.

Na teritoriji cele Srbije, danas i sutra (5. i 6. avgusta) maksimalna ocekivana temperatura bice od 37 do 42 stepeni Celzijusa.

Tople će biti i noći, u većini mesta tropske sa minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni.

Početkom naredne sedmice očekuje se osveženje, a potom ce u sredu i četvrtak ponovo biti osetno toplije sa temperaturom od 35 do 40 stepeni.

AKO NEMATE KLIMU U STANU... Evo kako da se u ovom paklu rashladite I BEZ NJE!

Prema najavi RHMZ-a, u Srbiji će i sutra biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 42 stepena, a uveče i u toku noći ka ponedeljku na severu i zapadu očekuje se lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Novak Đurović

Vetar će biti slab, istocni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 26 stepeni, a najviša dnevna od 36 do 42 stepena Celzijusa.

U toku noći na severu i zapadu osveženje sa pojačanim severozapadnim vetrom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno su moguce i kratkotrajne nepogode sa gradom i olujnim vetrom.

Prema izgledima vremena do 13. avgusta, u ponedeljak promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, na jugu i istoku malo, a u ostalim krajevima i osetno svežije.

Posle podne na severu i zapadu uglavnom suvo.

Od utorka do petka pretežno sunčano uz porast temperature.

U sredu i četvrtak ponovo veoma toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 40 stepeni.

Od petka postepeno svežije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.


EKSTREMNE VRUĆINE UBIJAJU, A NAJGORE NAS TEK ČEKA! Godišnje će u Evropi umirati više 150.000 ljudi!



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija