• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

06.08.2017

17:42

SRPSKA NEĆE DOZVOLITI NOVA STRADANJA SRBA: Milorad Dodik se poklonio senima 12.000 mučenika pobijenih na Garvicama kod Bihaća!

Društvo

SRPSKA NEĆE DOZVOLITI NOVA STRADANJA SRBA: Milorad Dodik se poklonio senima 12.000 mučenika pobijenih na Garvicama kod Bihaća!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas u Garavicama kod Bihaća da je RS jedina garancija da se Srbima u budućnosti ne dese stradanja kao na tom mestu 1941. godine, ili u Jasenovcu

 - Mi se moramo osloniti na naše dve države - RS i Srbiju. RS je jedina brana da nam se u budućnosti ne dese nove Garavice i Jasenovac, zbog čega je moramo jačati do nebesa, da bude jaka i stabilna - kazao je on u Garavicama, gde je obeleženo 76 godina od stradanja više od 12.000 ljudi sa tog područja, uglavnom Srba, koje su u leto 1941. godine pobile ustaše.

GDE SU TI LJUDI, PLENKOVIĆU?! Na godišnjicI Oluje u Kninu tek oko 4.500 Hrvata, NIKO VIŠE NEĆE DA SLAVI LAŽNU POBEDU!

Dodik je istakao da Srbi treba sa Hrvatima da "sravne račune" i da se dođe do istine istine o tome što je činjeno, kako bi se na ovim prostorima gradio zajednički život.

Prema njegovim rečima, oni koji, poput hrvatskog premijera Andreja Plenkovića slave "nekakve pobede", misleći na akciju hrvatske vojske "Oluja" i spominju oslobađanje Bihaća i Srebrenicu, trebalo da znaju da su "Srbi doživeli hiljadu Srebrenica".

(FOTO) DIGLI SMO GLAVU, NIKOME NE DAMO DA NAS PONIŽAVA: Evo šta je predsednik Vučić poručio na Dan sećanja na stradale u Oluji!

- On je verovatno mislio na 1941. kada je ovde pobijeno 12.000 do 15.000 Srba i kada se po njihovim kriterijumima žoslobodiož Bihać. žOlujaž je bila završni čin etničkog čišćenja 250.000 Srba i što se nas tiče, zločin nad Srbima - rekao je Dodik.

Predsednik RS je najavio da će stradanje Srba u Garavicama od naredne godine obeležavati Vlada RS i da će to područje biti proglašeno mestom od republičkog značaja.

EVO ŠTA JE VEDRANA RUDAN PORUČILA ONIMA KOJI DANAS SLAVE OLUJU: Vi, siti, zadrigli, pijani, ludi, neobrazovani, lažljivi, manipulatori, VI NAM PRIČATE I PEVATE O "SLOBODI"?!

- Namera je da se ovaj prostor, koji je oskrnavljen, uredi i da to bude državna manifestacija na kojoj će se okupiti veći broj ljudi. Izgradićemo spomen-crkvu sa spomen-pločom, koja će svedočiti o ovom strašnom stradanju - najavio je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ekv

pre 6 godina

Nije mi jasna ova politika do kada ce politicari pricati o necem prije sto godina i uspjevati da budu na vlasti.Koga briga za ekonomiju i kupovnu moc ljudi. i to prolazi katastrofa.

Stojan

pre 6 godina

Dotle dok traje ta politika od pre sto godina i dok Srbima ne daju da zive u svojim ognjistima i dok traje anti-srpska propaganda i dok se Srbi ugnjetavaju i dok se unistava srpska ekonomija, istorija i sve sto je vezano za Srbe. Bilo bi kriminalno da se zaboravi sta su radili i bilo bi kriminalno da se zatvore oci na ono sto sada rade. Ako niste direktno pogodjeni sa svim desavanjima od tokom "sto godina" onda ste u veoma malom broju i mozete sebe smatrati srecnikom ili ste slepi i gluvi i pored ociju i usiju pa ne mozete ni da vidite ni da cujete.

Ekv

pre 6 godina

Ta politika je samo u glavama pojedinaca,a vecina nas zeli zivjeti normalno da se ne borimo za egzistenciju u neizvjesnosti iz godine u godinu.Politicarima odgovara ovakvo stanje ko fol jadni jedni od drugi .A vidi Njemacku iz koje je poslo zlo u drugom ratu kako zive briga danasnjih generacija sta je bilo u to vrijeme oni nisu optereceni sa tim.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija