• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

06.08.2017

20:55

(VIDEO) SRBI I RUSI ODLUČIĆE KO IMA NAJBOLJE TENKISTE: Posada naše vojske u polufinalu tenkovskog biatlona u Moskvi!

Društvo

(VIDEO) SRBI I RUSI ODLUČIĆE KO IMA NAJBOLJE TENKISTE: Posada naše vojske u polufinalu tenkovskog biatlona u Moskvi!

Podeli vest

Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se u polufinale Tenkovskog biatlona, koji se održava na vojnom poligonu Alabino, kraj Moskve, u okviru trećih Međunarodnih vojnih igara

Posade Rusije su se pokazale kao ubedljivo najbolje u prvoj fazi takmičenja, koja podrazumeva individualne trke.

Osim Rusa, koji su apsolutni pobednici svih dosadašnjih biatlona, favoriti ovog takmičenja su i Kinezi, koji su u Rusiju dovezli i svoje tenkove "tajp 96B", naoružanje i municiju.

Srbi su u prvoj fazi takmičenja bili u grupi sa Kirgizijom i glavnim favoritom Tenkovskog biatlona - Rusijom.

(FOTO) ALEKSANDAR VULIN: Ni jedan lovac, ni jedan helikopter iz našeg susedstva ne bi mogao da ugrozi NAŠ PROSTOR!

Sve tri ekipe takmiče se na tenku T-72 B3, ruske proizvodnje.

U drugoj etapi takmičenja - polufinalu - voziće se "štafeta", a nadmetaće se 12 ekipa. Za sedam reprezentacija takmičenje je završeno.

- Pred nama je žreb za polufinale, koji će odrediti boje tenkova, grupe i varijantu štafeta. Postoje četiri varijante, a razlika je u redosledu gađanja ciljeva. Svaka posada vozi četiri kruga - jedan bez gađanja, a u preostala tri sa izvršenjem gađanja iz topa bočno u pokretu, kao i protivavionskog i spregnutog mitraljeza sa mesta. Vozi se jedan tenk, a na njemu se naizmenično smenjuju tri posade. Prepreke su identične kao i u individualnoj trci - kaže za Sputnjik major Rade Adamović, član rukovodstva srpske ekipe.

SRBIJO, OPREZ! NEŠTO STRAŠNO SE SPREMA: Američki mediji najavljuju ŽESTOKE SUKOBE NA BALKANU!

Dužina jednog kruga je oko četiri kilometra, a ekipe treba da za što kraće vreme reše složene zadatke: savladaju manevarsko zemljište takozvanu "zmiju", popune obrtni transporter, gađaju topom, pređu vodenu prepreku, savladaju brdo, prođu kroz zadimljeni prostor i protivtenkovski rov, pređu betonski most, "češalj" i minsko polje, savladaju kosi nagib, pređu eskarpu (vertikalni zid visine 90 cm) i gađaju u mete mitraljezima PKT i NSV.

Ekipa Srbije je sada fokusirana na polufinale, a takođe i na analizu rezultata treće individualne trke, koja je pokazala određene slabosti u našoj posadi.

- U pripremi za polufinale izvršićemo detaljnu analizu individualne trke treće posade i pokušati da rešimo novonastale probleme sa kojima smo se suočili prilikom gađanja. Bili smo prinuđeni da zamenimo tenk u toku današnje trke zbog neispravnosti, čime nam je zadatak dodatno otežan jer od četiri tenka treba izabrati dva - osnovni i rezervni - za polufinale - kaže major Adamović.

BEOGRAD JE NA KRVAVOJ LISTI PRIORITETA TERORISTA ISIS! Srbi su simbol otpora radikalnom islamu, zato nam rade o glavi!

Prema njegovim rečima, u polufinalu nas očekuje žestoka konkurencija, a u prednosti su ekipe koje se takmiče na sopstvenim tenkovima - Rusija, Kina, Belorusija i Indija.

(VIDEO) PONOS SRBIJE: Ugledni britanski portal predstavio borbeno vozilo Miloš!

- Na nama je da se što bolje pripremimo, da dobro gađamo i da tu tražimo svoju šansu za ulazak u finale, što će biti veoma teško. Realno je očekivati da naš plasman bude od petog do osmog mesta. Ulazak u finale bi bio čudo, a mi u čuda verujemo - zaključio je major Vojske Srbije.

Polufinalne trke biće održane od 8. do 10. avgusta, a potom će četiri najbolje ući u finale, koje će se održati 12. avgusta, na dan zatvaranja Vojnih igara.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 6 godina

Nemojte biti razocarini borit ce te se sa tunguzijom u repesazu za peto mjesto a glavna nagrada je hrastova grancica po povratku u pasaluk sa ovacijama i trubacima iz dragaceva docekat ce vas razdragana masa koja ce vas zalivat sljivovicom

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija