• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2017

22:38

KOLINDICE, HAPSI UBICE SRBA, NEMOJ DA NAM SE IZVINJAVAŠ! Vreme je da sa reči pređeš na dela i napuniš hrvatske zatvore!

Društvo

KOLINDICE, HAPSI UBICE SRBA, NEMOJ DA NAM SE IZVINJAVAŠ! Vreme je da sa reči pređeš na dela i napuniš hrvatske zatvore!

Podeli vest

Predsednica Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović izrazila žaljenje i zbog svih stradalih Srba, ali su nejne reč među protgnanim Krajišnicima dočekane sa velikom rezervom. Štaviše, prognani Srbi smatraju da je reč o samo još jedenom pukom nazovi izvinjenju od kojeg neće imati nikakve koristi, kao i da zlikovci koji su ubijali nemoćne starce, žene i decu širom Krajine neće odgvorati za svoja nedela

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je da ceni reči hrvatske predsednice, ali je istakao želju da te reči počnu da deluju u pravcu kažnjavanja počinitelja i priznavanja civilnih žrtava rata.

Pupovac je to rekao odgovarajući na novinarska pitanja nakon komemoracije u Uzdolju kod Knina za sedmoro meštana srpske nacionalnosti koje su 5. avgusta pre 22 godine pogubile hrvatske snage, a komentarisao je reči koje je predsednica izgovorila na svečanoj proslavi Dana pobede i domovinske zahvalnosti u Kninu, prenosi Hina.

HRVATI OTELI I SRPSKO ODMARALIŠTE U POREČU: To što to nije njihovo ih ne zanima, Srbija mora da zaštiti imovinu!

- Čuli smo predsedničine reči, kao što smo čuli reči i nekih njenih prethodnika, cenimo to i želimo da te reči počnu delovati u pravcima sankcionisanja počinitelja zločina i priznavanja ovih (srpskih) žrtava na valjan način kao civilnih žrtava rata, jer one kao takve nisu priznate. To očekujemo i to želimo - rekao je on. 

Upitan da li se njegove kritike vlastima zbog neprocesuiranja počinitelja zločina nad srpskim stanovništvom pre 22 godine odnose i na sadašnju Vladu, koju su on i SNV podržali, Pupovac je odgovorio da se njegova kritika odnosi na "sve vlade koje su propustile da učine ono što su im Ustav, zakon i međunarodno preuzete obaveze, posebno Ustavni zakon o saradnji s Haškim sudom, nalagali".

USTAŠE NE MIRUJU! Crnokošuljaši iz Otočca ne odustaju od postavljanja ploče ZLOČINCU JURI FRANCETIĆU!

- Mi od ove Vlade, koja je nepunih godinu dana u kabinetu, očekujemo da napravi pomak na ovom polju i da se sankcionišu počinioci žrtava kao što su ove ovde, u skladu sa zakonom i međunarodno preuzetim obavezama - istakao je on.

Tanjug

Novinari su tražili i komentar Tompsonovog koncerta u Slunju finansiranog, kako su rekli, iz državnog budžeta za koji je i Pupovac digao ruku.

- Ako je Vlada odlučila da finansira neki koncert, onda mora voditi računa da taj novac bude utrošen onako kako treba biti utrošen, a ne za veličanje zločinačkog režima kakav je bio ustaški režim za vreme NDH - rekao je Pupovac.

U SUDARU SAD I RUSIJE NAJDEBLJI KRAJ IZVUĆIĆE HRVATI: Zagreb čeka ekonomski sunovrat ako bude slepo slušao Vašington!

Daleko je, istakao je, od onoga što nas je približilo da postoje koncerti na kojima će se uzvikivati "Za dom spremni," ili okupljanje bilo kojim povodom, a posebno povodom "Oluje" na kojima će se "čuti uzvikivanje i slavljenje ustaškog, fašističkog kvislinškog režima".

- To nama ne može biti zajedničko i nije zajedničko, to je daleko od onog što nas je približilo i oni koji to omogućavaju moraju biti svesni da to ne može biti zajedničko i da neće biti zajedničko - zaključio je Pupovac


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Убице деце, у фашистичкој Хрватској добијају..... - Државно ордење...!!

tomas9d

pre 6 godina

I debele penzije. O ni su danas vladari hrvatske I niko im ništa ne sme.

vlada

pre 6 godina

ta bi se pre ispisala  na trgu Bana Jelacica neg da hapsi.\n

Bombarder

pre 6 godina

Pobunili ste se prije i nego je i jedan srbin bio ubijen 90 i 95 izgubili rat...a izmedu toga ste proterali 220.000 hrvata i ubili njih 7000...i sad kmecite...lud narod!!

Ankica

pre 6 godina

I Srbija i Hrvatska imaju svoje čobane bez osnovne škole ali najtužnije je da ih predvode školovani ogrezli u vlastite ambicije

ivica

pre 6 godina

Prvo neka pohapsi sve krive za Vukovar i 4 godine nesmiljenog terora nad Hrvatima,kolone u traktorijadi nebi bile pune uniformi da nisu krivi.

mauser

pre 6 godina

Ispričajte se prvo vi za Vukovar, Škabrnju i ostala razaranja...........

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija