• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

09.08.2017

14:35

SRBI KOJI SU SE VRATILI U HRVATSKU OPET MASOVNO BEŽE ZA SRBIJU: Tihi egzodus traje, a ZAGREB SPREMA VELIKU OTIMAČINU SRPSKE IMOVINE!

Društvo

SRBI KOJI SU SE VRATILI U HRVATSKU OPET MASOVNO BEŽE ZA SRBIJU: Tihi egzodus traje, a ZAGREB SPREMA VELIKU OTIMAČINU SRPSKE IMOVINE!

Podeli vest

Direktor "Veritasa" Savo Štrbac kaže da su se zakoni "evropske Hrvatske" koji diskriminišu Srbe pokazali kao efektni za nastavak politike "Hrvatska bez Srba"

To, ističe on, najbolje ilustruje činjenica da se na godišnjem nivou jedan prognani Srbin iz Srbije vrati u Hrvatsku, a pet Srba povratnika ponovo napuštaju zemlju rođenja i dolaze u Srbiju.

Posledica Zakona o poljoprivrednom zemljištu jeste da Srbi, ne samo da se neće vratiti, već će na kraju njihova imanja biti prodavana da bi izmirili dugovanja državi

 

- Tihi egzodus Srba iz Hrvatske u Srbiju neprestano traje i niko tome ne daje značaja, niti javnost u Srbiji zna o tome - upozorio je Štrbac.

On je istakao da se, sa druge strane, u hrvatskoj javnosti stvara slika o navodnoj ugroženosti Hrvata u Srbiji.

HRVATSKI CARINSKI RAT NA MIG BRISELA?! Hoće po svaku cenu da udalje Srbiju od Rusije, Kine i Turske!

- Nedavno je lider Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, što je imalo odjeka u Hrvatskoj, izjavio kako Hrvati u Srbiji u danima oko "Oluje" moraju da ćute, budu tihi, sklanjaju se i skrivaju, ukratko, ne smeju da pomole nos. To je čista zamena teza. Daj Bože da Srbi u Hrvatskoj imaju prava kao Hrvati u Srbiji - naglasio je Štrbac.

On kaže da diskriminacija koju Hrvatska svojim zakonima sprovodi nad Srbima nije vidljiva za međunarodne faktore i razne zaštitnike građana jer se čini da je "zakon isti za sve", ali da svi oni zanemaruju činjenicu nedavnog rata i neravnopravan status Srba u Hrvatskoj.

DVA MILIONA SRBA ČEKA DIL BEOGRADA I BANJALUKE: Velika podrška Deklaraciji koju spremaju Srbija i Srpska!

Govoreći o Zakonu o porezu, koji bi trebalo da stupi na snagu 1. januara naredne godine, a koji predviđa trostruko veći porez na nekretnine za Srbe, Štrbac je naveo da bi on za Srbe bio prihvatljiv da oni nisu prognani, opljačkani i osiromašeni dva puta u prošlom veku.

Ovako, kako kaže, Srbi nikako ne mogu da budu tretirani kao na primer Hrvati čije su nekretnine u Hrvatskoj, a rade u inostranstvu.

Tanjug

- Ne mogu se poistovetiti oni koji su proterani silom sa onima koji su dobrovoljno otišli u pečalbu. Iz Hrvatske je prognano 400.000 ljudi, a tamo je najmanje 150.000 kuća u njihovom vlasništvu. Ne može se sada tretirati kuća koju je neko prisilno napustio kao kuća onog koji nije prognan - istakao je Štrbac.

Hrvatska do sada donela više od 20 zakona čije su odredbe po Srbe diskriminatorske

On je naglasio da bi bilo pravedno i humano da poreska stopa na imovinu prognanih bude najniža, a da za devastirane nekretnine iznosi i ispod te najniže stope, ili da vlasnici budu oslobođeni plaćanja poreza.

HRVATSKA RAJ ZA GEJEVE! Kapetani brodova otkrivaju prljave tajne potpalublja!

- To što postoji isti tretman za sve jasna je poruka Srbima da se ne vraćaju, da rasprodaju imovinu, i vjerujte, mnogo Srba je suočeno sa nametima i zato kažu - "Evo im sve, nećemo ni kuću, ni imovinu" - rekao je Štrbac.

On je naveo da je Hrvatska do sada donela više od 20 zakona čije su odredbe po Srbe diskriminatorske, a da je, kada je reč o imovini, to najvidljivije u Zakonu o poljoprivrednom zemljištu koji propisuje oštre sankcije za one koji svoje poljoprivredno zemljište ne obrađuju ili ga ne obrađuju po propisanim agromerama.

PAKLENI PLAN SAD! RUŠE PRUGU OD SOLUNA DO BUDIMPEŠTE, A SRPSKA MORA NESTATI! Brajan Hojt Ji dolazi da spreči osovinu Srbija-Rusija-Kina!

- Srbi koji su se vratili ne mogu da obrađuju zemljište jer je riječ o staračkoj populaciji, tako da je zemljište u vlasništvu Srba najviše neobrađeno, a o poštovanju zadatih mera da se i ne govori. Posledica tog zakona je da ljudi, ne samo da se neće vratiti, već će na kraju njihova imanja biti prodavana da bi izmirili dugovanja državi - upozorava Štrbac.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Од Фашисте не очекујте... - Милосрђа...! Они нису и никада неће бити ХРИШЋАНИ,...То што иду у некакву цркву, под "патронатом" Сотоне, у чије има су и чинили ... - НАЈВЕЋЕ ЗЛОЧИНЕ У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА, само је за мене још један доказ, да смо ми ДВА СВЕТА... !! Ми Вечити Страдалници за крст часни...А "Они" вечити тлачитељи, и верне.... - Сотонске слуге....!! На крају крајева, на челу "њихове цркве" је.... - 666. (!!) Vicarius Filii Dei, или: Антихрист...!! Јованово Откривење...!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija