• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com

09.08.2017

15:17

VOZAČI PAŽNJA! POČELA DRAKONSKA PRIMENA ČLANA 187: Više ne možete da vozite ako imate više od 0,3 promila alkohola u krvi!

Društvo

VOZAČI PAŽNJA! POČELA DRAKONSKA PRIMENA ČLANA 187: Više ne možete da vozite ako imate više od 0,3 promila alkohola u krvi!

Podeli vest

Zakon nije menjan, već je postala praksa da se Član 187. Zakona o bezbednosti saobraćaja striktno da primenjuje! U njemu piše da vozač pod dejstvom alkohola ne sme da vozi. Isti Član kaže da je osoba pod dejstvom alkohola ukoliko u krvi ima više od 0,3 promila alkohola

Kombinacija alkohola i vožnje se i do sada kažnjavala u saobraćaju, ali situacija je nedavno postala još ozbiljnija.

Nekada ranije je bila praksa da, ako vas policija uhvati sa 0,3 do 0,5 promila alkohola u krvi, dobijete kaznu i nastavite svojim putem. Međutim, više vam neće biti dozvoljeno ni da nastavite vožnju.

AUTOMOBIL NAM OTME 2.200 EVRA GODIŠNJE: Svakog vozača vozilo dnevno košta šest evra, PET MESECI RADIMO SAMO ZA NAŠE ČETVOROTOČKAŠE!

Za volan će smeti da sedne samo drugi trezan vozač. U suprotnom moraćete da ostavite auto na licu mesta i nastavite put taksijem, ili autobusom ili da odspavate dok nivo alkohola ne padne ispod 0,3 promila.

Zakon nije menjan, već je stigao nalog da Član 187. Zakona o bezbednosti saobraćaja počne striktno da se primenjuje, a u njemu piše da vozač pod dejstvom alkohola ne sme da vozi.

ČAK 300.000 POLOVNIH VOZILA IZ NEMAČKE STIŽE U SRBIJU: Samo "evro 6" motori mogu na nemačke puteve!

Isti Član kaže da je osoba pod dejstvom alkohola ukoliko u krvi ima više od 0,3 promila alkohola. Čak i jedno klasično pivo (0,5 l), naročito na prazan stomak, može da vas dovede do 0,4 promila alkohola, ali to zavisi od raznih faktora.

Postoje neka uopštena pravila koja govore koliko ćete imati promila alkohola u krvi nakon nekoliko čašica žestine, piva ili vina, ali se pokazalo da su u praksi rezultati često neočekivani.

Anketa

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dani

pre 6 godina

ili nisam pio a jeo sam salatu gde ima alkoholnog sirceta ili sam jeo grozde pa sta cemo onda tada se radi ako pokaze a mora bar nesto\n\n

vojska_spasa

pre 6 godina

Ovo je strasno kad vidim anketu da je skoro 60% ljudi da se poveca dozvoljena koncentracija alkohola u krvi na 0.5. Pa carevi idite peske ili prevozom ili taksijem, ne zelim da iko neduzan strada zbog takvih neodgovornih ljudi. Ja sam glasao za totalno ukidanje i ne treba ti alkohol ako ces voziti. Odluci ili jedno ili drugo, zajedno ne ide.

Boris

pre 6 godina

I ja sam glasao totalno bez alkohola 42 godine vozim u Beogradu gde je vozaca mnogo koji neznaju da voze trezni valjda su polagali negde kod ovaca a kamoli kad popiju a bo 05 alk bi oduzimao kola pa da vidis kako bi se brzo smanjio broj udesa drasticno

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija