• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

10.08.2017

14:43

SRBI PREOTELI BIZNIS ALBANCIMA, EVROPA SE SNABDEVA MARIHUANOM IZ NAŠE ZEMLJE: Tržište kanabisa vredi 12,9 milijardi evra

Društvo

SRBI PREOTELI BIZNIS ALBANCIMA, EVROPA SE SNABDEVA MARIHUANOM IZ NAŠE ZEMLJE: Tržište kanabisa vredi 12,9 milijardi evra

Podeli vest

Najmanje tri kraka šverca marihuane vode iz Srbije na zapad, ali mi nismo samo tranzitna zona već i značajan evropski proizvođač

Prema izveštajima EUROPOL-a za 2016. godinu i Evropskog centra za monitoring droge (EMCDDA) iz juna ove godine, u koje je "Blic" imao uvid, tržište kanabisa u Evropi vredi između 8,4 i 12,9 milijardi evra.

Ne prođe nedelja a da srpski graničari ili inspektori ne izdaju saopštenje u kom se navodi koliko je kilograma marihuane zaplenjeno na Horgošu, Batrovcima i Preševu

- U Evropi kanabis se uglavnom proizvodi u zatvorenim prostorijama, laboratorijama, retko na otvorenom. Takođe, tako proizvedeni kanabis prodaje se na domaćem tržištu ili u zemljama regiona, retko se izvozi. Glavne zemlje za proizvodnju kanabisa u Evropi su Albanija, Srbija, Bugarska, koje snabdevaju zemlje centralne, istočne i jugoistočne Evrope - kaže se u izveštaju EUROPOL-a.

BAKA DILERKA IZ NEGOTINA ŠOKIRALA VATROGASCE! Otišli da gase požar i shvatili da se nalaze u labaratoriji za UZGOJ MARIHUANE!

Kanabis proizveden u ovim rejonima distribuira se u Italiju, Hrvatsku, Mađarsku, Češku, nešto manje u Holandiju i Skandinaviju, kao i u Ukrajinu, koja beleži rast u potrošnji marihuane i u njenoj trgovini. Centralnoevropske destinacije, opet, služe i za dalju distribuciju kanabisa u zapadnu Evropu (Francusku i Nemačku).

VELIKA AKCIJA POLICIJE! U Latinskoj Americi zaplenjeno 4,5 tona kokaina!

U izveštajima se navodi da je "albanski tok" pretrpeo značajan udarac pre nekoliko godina.
 
- U leto 2014. godine plantaže kanabisa u okolini Lazareta, ali i na planinama na granici sa Grčkom poharane su u policijskim racijama, što je oborilo proizvodnju - piše u EUROPOL-ovom izveštaju.

(VIDEO/FOTO) CRNA MAMBA PRETI SRBIJI! NAJSTRAŠNIJA DROGA stigla u region, u Hrvatskoj već ODNELA PRVU ŽRTVU!

Ipak, ne prođe ni nedelja u kojoj srpski graničari ili inspektori ne izdaju saopštenje u kom se navodi koliko je kilograma marihuane zaplenjeno na Horgošu, Batrovcima i Preševu.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZEMUNAC

pre 6 godina

Eto izvoza. zašto da proizvodimo kukuruz kad je trava isplatljivija.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

vala zemunac sve si u pravu . ima ce to puno prednosti drzava i mi seljaci kes lovu radnici velike nadnice plus po koje kilo u naturi . ima da postanemo zemlja nasmejanih ljudi. imacemo iste boljke i probleme al ima da nas bas bude briga za to .a sto se tice sveta e pa pocece da dobija prvoklasnu robu za pristojne pare ko u ikei bogati .

Dr za rock and roll

pre 6 godina

90te jos uvek a 2017 je.....ali ja postujem zlo i uzas u kome nam je zemlja silovana od 90 ih pq nadalje

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija