• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vaseljenska/Informer.rs

10.08.2017

15:51

SRPSKA VOJSKA NIJE IZGUBILA RAT, ONA JE SVOJU BITKU DOBILA: Admiral Boško Antić traži da se VOJNICI KOJI SU GINULI ZA SRBIJU POŠTUJU!

Društvo

SRPSKA VOJSKA NIJE IZGUBILA RAT, ONA JE SVOJU BITKU DOBILA: Admiral Boško Antić traži da se VOJNICI KOJI SU GINULI ZA SRBIJU POŠTUJU!

Podeli vest

Kontra-admiral u penziji Boško Antić poručuje da srpska vojska nije izgubila rat, već je "svoj deo rata dobila". Vojska vodi oružanu borbu, a rat vodi država, rekao je Antić, nekadašnji načelnik Škole nacionalne odbrane

Pripadnici nekadašnjeg Prištinskog korupsa uputili su apel medijiam da više pišu o borcima koji su branili Srbiju.

- Mi smo istoriju pisali svojom krvlju, a vi to uradite penkalom, poručili su oni i istakli da su i sada spremni da se bore, ako država pozove.

Nismo se oglašavali 18 godina, bili smo čak i satanizovani i blokirani u medijima, maltene smo proglašeni krivim što smo branili državu, rekao je na konferenciji za novinare stariji vodnik Žarko Petrović, koji je za vreme rata 1999. bio starešina na karauli Gorožup-Paštrik.

(VIDEO) PONOS SRBIJE: Ugledni britanski portal predstavio borbeno vozilo Miloš!

Povodom najave da će Predsedništvo Srbije uvesti spomenicu u čast boraca sa Košara, on je rekao da ona ne treba da se ondosi samo na tu karaulu i karaulu Gorožup, već na sve koji su se borili duž granice sa Albanijom.

(VIDEO) NAJMOĆNIJE ORUŽJE SRPSKE VOJNE INDUSTRIJE: Raketni sistem "Šumadija", priprediće neprijatelju PAKAO NA DALJINI OD 285 KM!

Petrović, koji je predsednik Saveza udruženja boraca i ratnih vojnih veterana - starih ratnika Srbije, pozvao je državu da donese novi zakon o veteranima, koji je na čekanju već tri godine.

Dok pričamo o onima koji su poginuli oni će i dalje živeti, njihove porodice znaće da nisu odbačene i da žrtve nisu bile uzaludne, rekao je Nenad Erceg, za vreme rata 1999. osamnestogodišni vojnik na karauli Gora-Paštrik.

Prema njegovim rečima, država treba da pomogne nekadašnjem komadantu Treće armije, koji je „ponos i dika vojnika", generalu Nebojši Pavkoviću, koji je u zatvoru po presudi Haško suda.

Jedna od najmisterioynijih akcija srpske vojske tokom odbrane zemlje od NATO 1999. godine bila je i akcija srpskog vazduhoplovstva kada su u Albaniji uništeni helikopteri "Apači".

(VIDEO) SRBIJA UDARA ZAVRŠNI GLANC RUSKOM SUHOJU: Veliko priznanje, ali i unosan posao za našu avioindustriju!

Ni NATO ni VJ nisu potvrdili da je ova informacija tačna, ali je zato italijanska televizija objavila je vijest o napadu na aerodrom Rinas samo jednom a zatim je ta vijest skinuta i do danas NATO ne priznaje gubitke osim Apača srušenog u brdima graničnog pojasa Albanije i Srbije, dejstvom srpske PVO .

Pretpostavlja se da bi javno priznanje bilo blamaža za američko vazduhoplovstvo i NATO pakt




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mile

pre 6 godina

Srpska vojska nikad ne gubi rat...ona se takticki povlaci...

vev

pre 6 godina

A ti si se Mile sigurno taktici povukao dok sve ne prodje u inostranstvo... pa sada mozes da lupetas! Samo vi pjujte po svojoj vojsci,ko ne ceni svoju dobije tudju, pa sa osmhohom glanca tudje cizme! Sram vas sve bilo koji kritikujete vojsku, ona nije donosila odluke za bilo sta, vec politicar! Kadievic prvi i prvi pobegao, nije hteo na svoje-Imocanin! Anton Tus -eno ga lepo zivi u Zemunu, nije proteran u Zagreb, kako su govorili , Srbi proteruju.... Svi su postovani i cejeni, samo nka nisu srpske nacionalnosti! Sram vas bilo sve, svi koji poksavate da budete duhoviti, setite se koliko je oruzja izvlaceeno sa K i M , a tek kada je cela eskadrila odletela, aerikanci su ostali otvorenih usta jer su pre toga rekli da su unistili svu nasu Vojsku!!!

Peca

pre 6 godina

Ratove gube politicsri svojim ustupcima neprijatelju da bi usli u popularnu istoriju. To vidim i ovaj nas hoce da se upise u istoriju kao veliki MITOTVORAC na stetu Srbske drzave.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Миле...не лови "крокодиле и остале рептиле"...цео дан....!?

Lala iz Banata

pre 6 godina

Да су се политичари борили 50% колико српски војници...Имали бисмо ВЕЛИКУ СРБИЈУ...Нажалост политичари нису никада били достојни проливене српске крви...НИКАДА у Историји српског народа...!! Да су данас политичари сложни 20% колико наша српска војска...Ја, Ваш Лала из Баната...мирно бих спавао...Јер Не бојим се зла васколика, већ се бојим од зла... - домаћега...!! Смрт издаји...

Zoran Milosavljević

pre 6 godina

Nazalost na Košarama nije bitka izgubljena. Mladi borci su položili svoje živote. I to sami, bez oficira. Ali rat nije mogla da dobije. Nato snage su bile mnogo jače.

Jure

pre 6 godina

Ovako smo dobili i kosovski boj. Samo proglasi pobedu i velicaj.

Dr za rock and roll

pre 6 godina

Slava im !! Njihova je slava a vecita bruka .... zna se , komunjarska g....--a oni su i dalje zivi.... i nemorate da mi objavite komemtar ako necete ali znate u srcu sta sam imao da kazem--- generacija 1979

grof01

pre 6 godina

Tako je generale.!Najbolje o tome govori oslobodilačka akcija HRV vojske-Oluja kao i bitke srpske vojske u jesen 95 u BiH!Te bitke ste definitivno dobili ;)

milos

pre 6 godina

On je general vojske Srbije a ista nije ucestvovala u proterivanju civila(Oluja) niti u ratnim operacijama u Bosni,da jeste te 2 drzave bi bile pregazene za par sati,to ceo svet zna osim vas.

ČITATELJKA

pre 6 godina

Zato što ,,srpska vojska nije izgubila rat'', kontra-admiral od 29. juna 1999. ne živi u Beogradu,već živi na Kosovu.

ČITATELJKA

pre 6 godina

Zato onaj voz išaran ikonama nije smeo da pre nekoliko meseci ode dalje od Raške - otišao samo do Raške a od Raške odmah unatraške se opet vratio u Beograd.

munisic tomo

pre 6 godina

svaka cast na objasnjenju,kao da citam pokojnog oca nacije akademika preds. jugoslavije druga dobricu cosica.laka mu srpska zemlja u aleji velikana.

Rsk

pre 6 godina

Ono sto nije za ljude, jeste za 549. motorizovanu brigadu. 549. Nema nazad!

Petar

pre 6 godina

Jedan helikopter je od dejstava VJ u pao negdje izmedju Bijeljine i Brčkog

nemanja

pre 6 godina

bitka nije izgubljena, ali rat jeste. Bog da prosti Slobu Milosevica..... da ne bogohulim

Dragojlo

pre 6 godina

Vojska nije izgubila rat na Kosovu i Metohiji zato sto nije slusala Aleksandra Vasiljevica ,Jozu Farkasa i Branka Gajica.To narod zna ali vrh drzave i tuzilastvo" ne zna"!!!

Jova

pre 6 godina

Bas gledam izjave hrvatskih vojnika u Oluji...srpski vojnici su takvo cudo, kad su blpoceli da beze ni sa vozlima nisu uspeli da ih stignu!!!

blagoje supic

pre 6 godina

danas gospodin kontra- admiral antic dubrovnik i rivijeru dubrovacku osobodio. rat dobio ali u miru ga izgubio.kao po obicaju.

White Power

pre 6 godina

Kontra general-pa odma udario kontru zdravom razumu. Jel vas NATO ishupirao sa Kosova-JESTE Jesu li Srbi manjina na Kosovu-JESU Jesu kauboji izgradili bazu Bondstil i stacionirali trupe na osvojenoj teritoriji bez IJEDNOG poginulog vojnika-JESU Jesu li naneli ogromne gubitke vojsci SRJ i u ljudstvu i u naoruzanju-JESU Ajde kontras srkni kafu digod i mani se demagogije.

Bole

pre 6 godina

Pa sa svim tenkovima i ostalim sta smo 90 posto mi hrvati i slovenci platili a vi oteli ste fasovali sve ratove...najaci ste kad protivnik nista nema a kad se bar malo naoruza onda bezanija..ww1 bezanija,ww2 predaja u 10 dana...pa niste ni smesne siptare mogli na svetoj kosovskoj zemlji dobit..ajde begajte vise sa tim laznim junastvom...

Kralj Aleksandar

pre 6 godina

G-dine tzv...Bole. odgovoricu ti po redu. Dok ste vi bili pod Austro-Ugarima Srbija je bila drzava.Posle 2 balkanska rata i oslobodjenja srbskih teritorija nismo se ni odmorili a napali ste nas vi tj, Austro-Ugarska jer drzavu niste imali.Srbska vojska lose opremljena i izmucena krece u ww1 i kao sto znas POBEDJUJE...i pride oslobadja vas Hrvate i Slovence i daje vam prvi put drzavu da imate da ne budete vise BECKI konjusari. ww2...Vasom izdajom( Slovenaca i Hrvata) pada Jugoslavija jer docekujete svoje gospodare cvecem i ljubite kukasti krst. Vasom izdajom vracate SRBIMA sto vam drzavu stvorise e jadni ste mi pokatoliceni konjusari. Zato cuti i sedi gde si jer i za gde si nisi. Ima jos puno toga ali ocito nisi sposoban da sagledas istinu jer ti pena Ustastva izlazi na usta.Pozdrav i teracemo se mi jos prijatelju.

vev

pre 6 godina

Svaka Vam cast na napisanom tekstu. Samo je Srbiji trebalo 17.g da se seti svojih veterana. A ako ne zna kako se postuju zrtve za odbranu Otadzbine, neka oni zaduzeni za to provire u komsijsko dvoriste-ono gde su slavilli Oluju, najstrasniji progon i napad na civile! E vidite njihove veterane i njihovu decu, a onda nas! Nasa deca i ne smeju da spmenu bilo sta od toga, odmah prezizir, cesto i onih koji su bili u tim kolonama! Kao da smo ih mi isterali iz njihovih kuca! A svi koji su 1999.ucestvovali u odbrani, nisu smeli biti zaboravljeni. Narod koji ne pamti i postuje svoju proslost, nema ni buducnosti!

Vasko

pre 6 godina

Ko u ovo poveruje je ili tezak degenerik ili budala. Trece nema.

zoran miljkovic

pre 6 godina

БУДАЛА ЧОВЕК,није изгубио рат,а предао територију и повукао и војску и грађане. Докле ће ова комунистичка ништарија да причају, шизофрене приче.Па и луди Милошевић је победио НАТО пакт.Генерале одмах да те хоспитализују,озбиљно си ЛУД.

cetnik

pre 6 godina

POBEDILI STE NATO NA ISTI NACIM KAO I TURKE NA KOSOVU 1389 TURKE U PRVOM I DRUGOM SRPSKOM USTANKU I HRVATE 1995 U OLUJI HAHAHAHAHAHAHAHAH TAKVA VAM JE BILA I TA VASA POBEDA 1999 A VIDECEMO SRBI KAKAVE CE BITI SLEDECE KOJE DOLAZE NADAM SE DA CE BITI ISTO TAKO USPJESNE

Dragan Vujovic

pre 6 godina

Deca koja su na Kosarama ginula su od drzave zaboravljena moja generacija je isla 91 i 92 nasi preci bezali na Krf i po povratku isterali svabu jer moj narod nece nikom da klekne ni Madjaru ni Bugarinu ni Nemcu ni Ameru pa ni Hrvatu a drzava kako hoce njen obraz

zaboravljeni

pre 6 godina

mozete da pricate ali su to price, dela i zasluge su zaboravljene, sramota se uvukla u vojsku srbije citave porodice u vojnim redovima, a glavni cute ko .... . Ljudi koji su zasluzili  privilegije vojnog poziva su na ulici bez posla i sredstava za zivot .

Goran

pre 6 godina

Sada smisljaju politicari kako da prodaju kosovo i to nazivaju unutrasnji dogovor nema dogovora nema pregovora nema prodaje ni santimetra naprotiv dolazi vreme za naplatu kirije. Svakim danom kamata je sve veca i veca

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija