• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

13.08.2017

22:17

SEKS NA POSLU NIJE KAŽNJIV! Afera u noćnoj smeni leskovačke bolnice izazvala burnu reakciju javnosti!

Društvo

SEKS NA POSLU NIJE KAŽNJIV! Afera u noćnoj smeni leskovačke bolnice izazvala burnu reakciju javnosti!

Podeli vest

Sterotip o uzbudljivim medicinskim sestrama, koje ispod radne uniforme ne nose gotovo ništa, osmeh i na sam pomen teme "seks", možda i jesu glavni razlog što je od "komarca nastao slon"

Medicinska sestra leskovačke bolnice, razvedena četrdesetogodišnjakinja, uhvaćena je na delu dok je vodila ljubav sa svojim dečkom, koga je usred noći "prošvercovala" u praznu bolesničku sobu, i to dok je bila na smeni. Zakon o radu ne može eksplicitno da odredi kakva sankcija sledi za seksualni čin za vreme posla, ali svaka firma ima svoje procedure i kodekse ponašanja, kao i podrazumevane kazne za njihovo kršenje - Kako za gledanje TV-a u radno vreme, igranje igrica, ili - seks u radno vreme.

Stotine komentara izazvala je vest o "posrnuloj" službenici zdravstvenog sistema. Dok se jedni otvoreno zalažu za linč, pitajući se "ko zna šta se radi u noćnim smenama po bolnicama", drugi je brane tvrdnjama "o licemerju sistema", s obzirom na to da se, kako kažu "ćuti na uzimanje mita od pacijenata, nedostatak lekova, česte pauze..."

PERVERZIJE U NOĆNOJ SMENI LESKOVAČKE BOLNICE! Direktor zatekao medicinsku sestru i ljubavnika u akciji!

Priznanje

Prema portalu "Moj Posao", većina od 6.000 ispitanika priznala je upletenost u ljubavnu vezu na poslu, koja je prosečno trajala godinu dana i devet meseci. Njih 46 odsto priznaje da se "radilo o ozbiljnoj ljubavnoj vezi", malo više od petine ispitanika imalo je "isključivo seksualni odnos sa kolegom", dok ih je 16 odsto “samo bezazleno koketiralo”.

Da njen slučaj nije usamljen, ne samo na našim prostorima, svedoče i mnoga istraživanja, ankete, ali i nedavna inicijativa švedskog socijaldemokrate da se uvede pauza od sat vremena za seks! Tako je nedavno istraživanje jedne naše marketinške agencije pokazalo da svaki jedanaesti zaposleni koristi radno vreme za upražnjavanje seksa. Takođe, prema ovom istraživanju nije mali broj i onih koji se samozadovoljavaju za vreme radnog vremena, pa je tako pet odsto žena priznalo šta radi iza zatvorenih vrata, kao i 13 odsto muškaraca.

Rezultati druge analize portala Moj Posao potvrdili su da je četvrtina ispitanika imala seksualne odnose u prostorijama firme u kojoj rade! Njih 50 odsto praktikovalo je seks u svojoj kancelariji, 31 odsto imalo je odnose u ostavi, a 30 odsto u toaletu. U tuđoj kancelariji seksualne odnose je imalo 16 odsto ispitanika, a 25 odsto u sobi za sastanke.

Statistika i anonimni odgovori, nešto su, ipak, posve drugo od posledica koje slede za “in flagrante”!

Po rečima psihoterapeuta, profesorke dr Nevene Čalovske-Hercog, mnogo veća kazna za medicinsku sestru s početka naše priče, biće preživeti posle medijske hajke i progona male sredine, inače zatvorene i konzervativne.

- Opravdano je da postoji pauza na svakom radnom mestu, a kako će ko da je koristi, niko ne treba da se meša. Ovaj događaj u leskovačkoj bolnici pratilo je niz ružnih insinuacija, čaršijskog prepričavanja, a suština je jednostavna. Naravno da je reč o prekršaju. I svaka radna organizacija ima svoje pravilnike ponašanja i postupanja u slučaju kršenja tog pravlnika. Svakako da su sankcije za takvo ponašanje neminovne, bilo da je reč o opomeni, upozorenju, premeštaju na drugo radno mesto, suspenziji ili otkazu. Prekršaj se kažnjava. Ono što ovom prekršaju daje posebnu dozu zanimljivosti je što je u pitanju seks, koji je inače intimna, privatna stvar - kaže naša sagovornica. 

Najbolji ljubavnici su...

Prema nedavnoj studiji "Redbuka", profesija ima velik uticaj na ljubavne veštine, pa su najbolji ljubavnici umetnici, inženjeri i prevoznici, dok su među najgorima računovođe, teleoperateri i programeri.

Većina umetnika u potpunosti seksualno zadovoljava svoje supruge. Čak 92 odsto inženjera i arhitekata redovno praktikuje predigru, a prevoznici su najbolje ocenjeni na području oralnog seksa. Više od polovine građevinaca inicira seks dva puta nedeljno i češće. Menadžeri najviše vole da se maze.

l vatrogasci, policajci, poštari, kondukteri u potpunosti žele da zadovolje partnerku, a advokati, računovođe, finansijski stručnjaci odlični su u predigri. Lekari i zdravstveni radnici vrlo su mazni i romantični. Učitelji, profesori, državni službenici teško podnose odbijanje žene ako nije raspoložena za seks.

l radnici u fabrikama su avanturisti u seksu, rado isprobavaju nove poze ili seks-igračke.

Dodatan problem je, dodaje dr Čalovska, što ceo događaj prati gomila ružnih stereotipa o medicinskim sestrama i lekarima. Uz sve to, dešava se u malom gradu.

- U svakom slučaju, u pitanju je zdravstvena ustanova i ako gledamo iz ugla pacijenata, ne bi nam bilo prijatno da medicinsko osoblje gleda TV, igra igrice, ili ima seks u radno vreme, dok ležimo u bolesničkoj postelji - objašnjava naša sagovornica. - Zdravstveno osoblje je tamo zbog nas i to je najvažnije.

Po rečima Vlade Marinkovića, profesora radnog prava, Zakon o radu nije jasno određen i ostavlja poslodavcima mogućnost da sami urede odnos prema kršenju pravila ponašanja.

- Nedolično ponašanje zaposlenih za posledicu može imati otkaz, ako se proceni da kvari ugled firme. Svaka firma mora da ima kodeks prihvatljivog ponašanja. U državnim, zaposleni imaju još veću odgovornost, nego u privatnim preduzećima. Društvene ustanove moraju biti društveno odgovorne i na usluzi svojim građanima koji ih puneći budžet i izdržavaju. Zato je po mom i profesionanom i ličnom mišljenju i sporan čin u leskovačkoj bolnici nedopustiv. Isto mislim i o drugim prestupima. Svako nepropisno ponašanje utiče na efikasnost i treba da bude kažnjeno - kaže prof. Marinković. 

Umesto toplog obroka

Potreba da se od rada predahne uz seks, nije neuobičajena pojava u svetu. Švedska je pre nekoliko meseci bila na ivici da postane prva zemlja koja uvodi pauze za seks na radnom mestu posle predloga gradskog odbornika Overtornea, Pera Erika Muskosa, socijaldemokrate. Ipak, ovaj predlog, koji bi po mnogim skandinavcima moga da bude i “zamena za topli obrok”, je odbijen, ali ostao je vrlo popularan i zapažen.

- Postoje studije koje pokazuju da je seks koristan - obrazložio je on svoj predlog. - Ovo će pomoći da se poboljšaju porodični odnosi i produktivnost na poslu. Ovakve pauze popravile bi negativne demografske trendove. Jasno je da neće svi otići i upražnjavati seks, neko će otići i u šetnju.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stojan

pre 6 godina

Ljudi i zene su placeni da rade na radnom mestu. Imaju prekid za jelo sto je potrebno da bi covek obavljao posao jer gladan ne moze da se skoncentrise. Takodje mogu da upotrebe toalet zbog ociglednog razloga. Sve drugo treba da rade izvan radnog vremena. Pa nisu radnici zivotinje pa da ne mogu da se obuzdaju 7-8 sati. Onaj koji zloupotrebi radno vreme pa radi nesto drugo za svoju privatnu korist kao primanje mita, kradja lekova, "izlezavanje" sa momkom itd mora se kaznjavati u toj firmi gde rade. Neke od tih prekrsaja bi potpali pod kriminal koji je zakonom regulisan. Ta medecinska sestra je placena da se stara za bolesnike preko noci a ne da radi nesto zbog svoje licne koristi. Ona u to vreme nije mogla brinuti za bolesnike koji su u bolnici jer im je potrebno negovanje.

drkk

pre 6 godina

alo bre ostavite ljude nek se vole, neka se sexaju, masturbiraju na poslu ako imaju vremena, pa i ja to radim na poslu i lepo se osecam. Volite se ljudi!!!\n

riki

pre 6 godina

stobih vole dami neka sestra nocu prikljuci infuziju,uh

XXL

pre 6 godina

Dakle ako sex na poslu nije kažnjiv poslodac/ke mogu da - ODAHNU.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija