• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

14.08.2017

20:28

NAJVIŠE ČASTE KARIĆ, PEKOVIĆ I MRKONJIĆ! Bojan Krstić (35), šef pobedničkog orkestra u Guči otkrio ko je od poznatih široke ruke!

Društvo

NAJVIŠE ČASTE KARIĆ, PEKOVIĆ I MRKONJIĆ! Bojan Krstić (35), šef pobedničkog orkestra u Guči otkrio ko je od poznatih široke ruke!

Podeli vest

Pobednik 57. sabora trubača u Guči Bojan Krstić otkriva ko je od poznatih veseljak i široke ruke. Ova nagrada mi je najdraža u životu jer sam odsvirao pesmu "Koštana, sirota Ciganka", ponosno kaže Krstić

Pobednik 57. sabora trubača u Guči Bojan Krstić otkriva za Informer da je najveće bakšiše dobio od biznismena Bojana Karića, košarkaša Nikole Pekovića, ali i od političara Milutina Mrkonjića Mrke!

Krstić, koji je u subotu sa svojim orkestrom zasenio ostale takmičare, ispričao je za naš list kome je sve u karijeri svirao na uvce i koliko su poznati zaista široke ruke. Kako se pohvalio, puno love zaradio je na svadbi Bojana Karića i Jelene Karleuše.

Karić napunio trubu

Sećam se da je Bojan Karić samo ubacivao pare u trubu i nije prestajao

- Ja sam na Karleušinoj svadbi samo od mladoženje dobio preko milion dinara bakšiša! Sećam se da je Bojan samo ubacivao pare u trubu i nije prestajao! Na toj svadbi svirali smo satima, bez pauze, ali smo izašli zadovoljni i punih džepova - priča Krstić.

GUČA POBEDILA NEVREME! Rekordan broj gostiju na ovogodišnjem saboru trubača!

Ministar policije i "Montevideo"

- Skoro sam na nekoj svadbi u Valjevu svirao ministru policije Nebojši Stefanoviću. Na prvi pogled mi nije delovao kao neki kafanski tip, ali kad smo zasvirali i kada je počeo da čašćava, shvatio sam da je pravi boem. Slično je i sa ekipom filma "Montevideo", koje sam upoznao kada sam svirao na svadbi glumice Nine Janković. Mislio sam da su uobraženi, ali su mi dokazali da su pravi veseljaci - otkrio je Krstić.

 

Osim njega, Krstić najviše voli da svira i sportisti Nikoli Pekoviću.
- On je stvarno "veliki džek", kakvog nema nigde na svetu. Voli muziku i društvo, i kada sam mu svirao ovde u Guči, dao mi je, verovali ili ne, oko 15.000 evra. Za njega se zna da najviše voli pesmu "Maruška" i ne pita šta košta, samo da je sviramo. Jednom rečju Peković uživa u muzici i nama je milina da sviramo takvim veseljacima- navodi dragačevski pobednik.

Od političara najgalantniji je, kako kaže, Milutin Mrkonjić Mrka, koga "gađaju u srce" sa pesmom "Ja sa juga, ti sa severa".
- Mrka je veliki bekrija. Voli kafanu, muziku i provod, i takav je ceo život! Uvek je voleo da potroši na muziku i nikad nije gledao koju novčanicu nam daje. Rame uz rame sa njim je ministar Ivica Dačić, koji uvek traži pesmu "Nesanica", ali i njegov partijski kolega Ivica Tončev, koji potpuno odlepi kada zasviramo "Ne može nam niko ništa"-šaljivo otkriva naš sagovornik.

A.Jovanović

Najvažnija nagrada

Ovogodišnji pobednik trubača u kategoriji najbolji orkestar, kako kaže, na Saboru učestvuje od 13. godine i do sada je osvajao brojne nagrade, ali nikad ovu najprestižniju.

"Maruška" za Pekovića

Peković kad čuje "Marušku" ne pita šta košta. Od njega smo dobili 15.000 evra u Guči

 

- Trubu sviram od kada znam na sebe. Sa bendom sam u Guči prvi put nastupio 1995. sa 13 godina. Od tada sam osvojio puno nagrada, za najbolji orkestar i najbolji bend u mladoj konkurenciji, ali nijedna nije kao ova koja mi je kruna karijere. Srećan sam što mi je zapalo da sada sviram pesmu "Koštana, sirota Ciganka", koja je izuzetno emotivna i sa kojom sam uspeo da pokažem sve svoje kvalitete - ponosno kaže Krstić.

Unosne svadbe

Krstić hvali i sve kolege iz orkestra, ima ih 11 i svaki od njih je odličan muzičar. Oni su dugo zajedno, sviraju po celoj Srbiji, ali često putuju i po inostranstvu. Nastupaju po raznim festivalima, ali najčešće ih pozivaju na romske svadbe.

- Na romskim svadbama zaradimo najviše para! Sviramo po Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Švajcarskoj, Švedskoj... Tamo Romi od kada im se dete rodi naporno rade i odvajaju za svadbu. Kada se to dogodi, onda ne pitaju šta košta i potroše čitavo bogatstvo. Za hranu i piće daju čak 100.000 evra, a mi trubački orkestri na bakšiš uzmemo najmanje 20.000 evra. E to je pravi posao - pohvalio nam se Krstić.

Sedmogodišnji sin već razbija trubu

Da je talenat za trubu nešto sa čim se rodiš svedoči i primer Krstićevog sina Luke, koji je naučio da svira pre nego što je krenuo u osnovnu školu.
- Moj sin Luka ima sedam godina i već razbija kako svira na trubi. To je kod nas u krvi, prvo progovoriš, a odmah posle toga naučiš da sviraš. On sad tek kreće u prvi razred osnovne škole, a već razmišljam da ga na nekom od narednih sabora dovedem u Guču i priključim orkestru - ponosan je Krstić.

 

 

 

 

 


 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 6 godina

Mrkonjic deli drzavne pare, oteo pa se razbacuje. Niko nista, fuj

miki delija

pre 6 godina

za karica i mrku nista novo njihovo garant nisu dali vec narodsko a za pekovica sve cestitke

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija