• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Espreso.rs

22.08.2017

16:50

(VIDEO) PANIKA U PRIŠTINI ZBOG SRPSKOG FILMA: Albanci u neviđenoj frci jer SRBIJA POREDI KOSOVO SA ISIS!

Društvo

(VIDEO) PANIKA U PRIŠTINI ZBOG SRPSKOG FILMA: Albanci u neviđenoj frci jer SRBIJA POREDI KOSOVO SA ISIS!

Podeli vest

Znate za ISIS koji uništava kulturnu baštinu. Ali da li znate da se ovo dešava u Evropi? Ovako počinje trejler za film Borisa Malagurskog "Kosovo: Momenat u civilizaciji" koji govori o UNESKO-voj baštini u Srbiji, ali i podatku da je od 1999. godine do danas preko 150 srpskih manastira i crkava uništeno od ruke albanskih ekstremista

Akteri filma tvrde da je svrha ovog uništavanja da se izbriše trag srpske etničke zajednice na Kosovu, a autor filma kaže da je sama najava filma izazvala buru u albanskim medijima, koji ovu vest prenose kao udarnu.

Trejler je već privukao pažnju mnogih, uključujući i uticajnog američkog novinara Majka Cernoviča, kao i ambasade Rusije u Kanadi, koji su podelili trejler na Tviteru

 Iako film još nije gotov, odjeci već prevazilaze moja očekivanja. Albanski portali panično prenose vest da "Srbija poredi Kosovo sa ISIS-om", zbog mog poređenja uništavanja naših crkava i manastira na Kosovu sa svojevremenim uništavanjem svetske kulturne baštine u Palmiri od strane ISIS.

TAJNI PROJEKAT, VELIKA ALBANIJA POSTAJE ČLAN EU! Plan je razrađen do detalja, SAD I BRISEL NEMAJU NIŠTA PROTIV!

- Posebno je zabrinjavajuće što albanski novinari identifikuju svoje ekstremističke grupacije sa tzv. "državom Kosovo", što pokazuje namere privremenih institucija u Prištini po pitanju srpske UNESCO baštine na teritoriji Kosova i Metohije - kazao je Malagurski.

On kaže da je cilj projekta da Kosovo ne bude primljeno u članstvo UNESCO-a, jer je tragično dozvoliti da manastire čuvaju oni od kojih manastire čuva KFOR.

(VIDEO) BORBA ZA JADRAN JE ZAVRŠENA, TRAMP ŽELI BALKAN U CELINI: Srbija mora naći način da izbegne američku klopku!

- To treba predstaviti svetu, jer prištinski lobisti, finansirani pomoću miliona od strane albanskih tajkuna poput Bedžeta Pecolija, aktivno propagiraju tezu da je Kosovo demokratska i tolerantna republika koja se oslobodila srpske kolonijalne sile, te da oni žele multietničku državu u kojoj će štititi prava svih - ističe Malagurski.

A slika jednostavno ne odgovara realnosti. Zahvaljujući podršci Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Turističke organizacije Beograda i bezbroj donatora širom zemlje i sveta, snimili smo film koji ima za cilj da svetskoj javnosti pokaže istinu o našoj kulturnoj baštini na Kosmetu.

TRAMP OD VUČIĆA TRAŽI REŠENJE ZA KOSOVO: Albanci u panici, predsednik SAD bi mogao da podrži PRIPAJANJE SEVERA SRBIJI!

Nadamo se da ćemo uspeti da film predstavimo na svetskim TV kanalima poput History-a i RT-a, sa kojima smo već u kontakt" kaže on.

Malagurski tvrdi da film nije politički ostrašćen i pre svega se fokusira na priču o detinjstvu australijskog voditelja Stefana Popovića, koji obilazi manastire koji su obeležili njegovo odrastanje na Kosovu i Metohiji.

Scenario, koji je napisao mladi diplomirani teolog Miloš Ninković, predstavlja priču koja je pitka zapadnoj publici, jer našu borbu ne predstavlja samo kao borbu srpskog naroda, već borbu civilizacije protiv onih koji žele da je unište.

Za film su uveliko zainteresovani i brojni svetski TV kanali poput History i RT

To nije bilo lako vizuelno dokumentovati i direktor fotografije Mladen Janković imao je zahtevan zadatak, ali mislim da smo uspeli da snimimo jedinstven dokumentarac koji će da privuče pažnju svetske javnosti.

TAČI SANJA RAZMENU AMBASADORA BEOGRADA I PRIŠTINE! Ko o čemu Zmija o priznanju Kosova!

- Trejler je već privukao pažnju mnogih, uključujući i uticajnog američkog novinara Majka Cernoviča, kao i ambasade Rusije u Kanadi, koji su podelili trejler na Tviteru - kazao je Malagurski.

Svetska premijera filma planirana je za jesen 2017. godine u Parizu, gde je inače i sedište Uneska.

Printskrin/Fotomontaža

Albanski mediji inače prenose da je Malagurski u cilju svog lobiranja da Kosovo ne bude primljeno u UNESKO uporedio ovu državu sa ISISOM. Dalje se navodi da se u filmu tvrdi da su albanski političari poput Haradinaja želeli (i žele) etnički čisto Kosovo.

PRLJAVA ŠIPTARSKA IGRA: Albanci daju milione Trampu da utiče na Vučića?!

Arabesh.info navodi da se u filmu govori i o nestanku velikog broja srpske populacije na Kosovu u poslednjih 30 godina, a sve prate slike srpskih grobova.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza

pre 6 godina

Postoji velika razlika između shiptara i ISIS-a a to je što su oni shiptari i svoju balijsko ponašanje sprovode decenijama

Samo tako

pre 6 godina

Konačno da iz Srbije počne nešto tametno da se radi.Svaka čast autorima. Tako se brane nacionalni interesi a ne huliganstvom, prostaklukom i nacionalističkim ispadima.

Dragan

pre 6 godina

Bojim se da ce doci vreme kad ce oni i u Evropi rusiti i paliti crkve kao sto su evropljani i celi svet zaboravili da prve odsecene glave nisu pale na bliskom istoku nego u bosni

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija