• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C. - S. K.

22.08.2017

19:15

SJAJNO! "KORIDOR 10" uskoro gotov - SLEDEĆE GODINE NA MORE U GRČKU IĆI ĆEMO KOMPLETNIM AUTOPUTEM!

Društvo

SJAJNO! "KORIDOR 10" uskoro gotov - SLEDEĆE GODINE NA MORE U GRČKU IĆI ĆEMO KOMPLETNIM AUTOPUTEM!

Podeli vest

Kada do kraja godine budu izgrađeni tuneli Predejane i Manajle, kao i most Vrla, autoput prema Makedoniji i Grčkoj biće potpuno završen! Do početka 2018. biće gotov i ceo istočni krak prema Bugarskoj

Građani Srbije će se već početkom 2018. godine sve do makedonske i bugarske granice voziti novim modernim autoputem, pošto će dotad u potpunosti biti završeni radovi na "Koridoru 10"! To znači da ćemo već sledećeg leta u Grčku na more kompletno ići najsavremenijim putevima.

Informer

Do kraja ovog ogromnog projekta potrebno je da se završe radovi na tunelima Predejane i Manajle, kao i most Vrla, koji se nalaze na deonici između Grdelice i Vladičinog Hana. U završnoj fazi su i radovi na osam kilometara dugoj deonici Srpska Kuća - Levosoje kod Bujanovca, kao i delovi puta na istočnom kraku prema Pirotu i Dimitrovgradu.

Radovi pri kraju
Tunel Manajle, najduži u Srbiji sa 1.800 metara, probijen je, a svi mostovi se završavaju, uključujući i najduži most Vrla
Zorana Mihajlović, ministarka građevine

Nadležni uveravaju da će svi rokovi biti ispoštovani i da će novi autoput biti pušten u promet već u prvim danima 2018.

Zahtevne deonice

Ministarka saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović objasnila je za Informer da se privode kraju najzahtevniji delovi "Koridora 10".

- Na delu "Koridora 10" ka Makedoniji ostala je najteža i najzahtevnija deonica kroz Grdeličku klisuru, dužine 26 kilometra, i deonica od Srpske Kuće do Levosoja, dužine osam kilometra. U Grdeličkoj klisuri je počelo asfaltiranje pojedinih deonica i radi se i danju i noću. Tunel Manajle, koji je najduži u Srbiji sa 1.800 metara, probijen je i svi mostovi se završavaju, a nedavno sam sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišla most Vrla, najviši i najduži most na ovoj deonici, koji ide iznad Vladičinog Hana - kaže Mihajlovićeva.

Informer

Ona tvrdi i da će od Nove godine svi građani Srbije do Grčke i Bugarske ići kompletnim autoputem.

- Ukoliko "Koridori Srbije" i sve ostale firme na ovoj deonici nastave da rade tempom kojim to čine danas i drže se dogovora koje smo postigli, sledeće godine svi putnici koji idu u Grčku na more voziće se kompletnim autoputem od Batrovaca, odnosno Horgoša do Preševa. Ali ne samo to, biće završen i drugi krak "Koridora 10" od Niša, preko Pirota, do granice sa Bugarskom. Tako će se novim autoputem voziti i oni koji se odluče da idu na letovanje u Bugarsku - ponosno je konstatovala ministarka.

Informer

Direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić otkrio je za naš list da radnici po svim vremenskim uslovima rade u tri smene kako bi oba kraka "Koridora 10" bila završena do kraja 2017.

U tri smene
Radnici na "Koridoru 10" rade u tri smene po velikim vrućinama, i autoput će sigurno biti gotov do Nove godine
Zoran Babić, direktor "Koridora Srbije"

- Uprkos velikim vrućinama, radovi na južnom i istočnom kraku "Koridora 10" odvijaju se punim intenzitetom. Na pojedinim deonicama radi se bez prestanka, u tri smene. "Koridori Srbije", pored toga što se zalažu za kvalitetnu, brzu i sigurnu izgradnju autoputeva, istovremeno daju sve od sebe da se maksimalno iskoristi građevinska sezona, uposli domaća građevinska operativa, i da se u potpunosti ispoštuju zadati rokovi. S obzirom na to da se svi radovi odvijaju bez zastoja, mogu da kažem da će "Koridor 10" biti spreman za neometano odvijanje saobraćaja do kraja 2017. - rekao je Babić.

Nema zabušavanja

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak istakao je za naš list da svakodnevno pritiska izvođače radova na deonici Srpska Kuća - Levosoje kako bi ona bila završena već 15. novembra.

- Moje preduzeće je zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i građevine zaduženo za poslednju deonicu na "Koridoru 10" od Srpske Kuće do Levosoja. Tu je bilo određenih kašnjenja od strane izvođača radova, ali zovem ih i pritiskam svakodnevno. Verujte mi da "ne mogu da dišu" od mene, a kamoli da zabušavaju. Zbog toga mogu ponosno da vam najavim da će ova deonica biti završena već 15. novembra - poručio je Drobnjak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija