• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

22.08.2017

19:56

OSTAVITE SRBE NA MIRU, POST KOJI SE ŠIRI HRVATSKOM: Neki bi vešali, streljali, mučili, prolivali krv, IMA LI KRAJA LUDILU!

Društvo

OSTAVITE SRBE NA MIRU, POST KOJI SE ŠIRI HRVATSKOM: Neki bi vešali, streljali, mučili, prolivali krv, IMA LI KRAJA LUDILU!

Podeli vest

U noći između nedelje i ponedeljka u Hrvatskoj je buknulo oko trideset požara, što su neki zvaničnici povezali s tim da bi lako moglo da se desi da su oni podmetnuti. Objavljena je i vest da je u Hrvatskoj uhapšeno nekoliko osoba zbog sumnje da imaju veze s podmetanjem požara, a među njima su dvojica državljana Srbije

Dramatično je i od noći ponedeljka na utorak, jer se vatra rasplamsala po Dalmaciji, pa je zatvoren i deo Jadranske magistrale. Gorelo je i na Hvaru.

Hrvatski vatrogasci podsećaju da u Hrvatskoj ipak živi najviše Hrvata, koji roštiljaju u prirodi, bacaju pikavce, razbijene staklene boce…dakle, rade sve ono što izaziva izbijanje požara

Razum nije poželjan

Hrvatski portal Indeks.hr preneo je u celosti objavu na zvaničnoj Fejsbuk stranici hrvatskih vatrogasaca po tom pitanju, a u kojoj se, između ostalog, navodi da se u Hrvatskoj najglasije čuju izjave o tome da su požari podmetnuti i da su ih podmetnuli "oni koji najviše mrze Hrvate", odnosno Srbi, što, kako kažu, uopšte nije objektivno.

APSOLUTNI HIT! KOLINDICA ŽRTVA SPRDNJE NA INTERNETU: Urnebesni komentari zbog fotografija iz kuće Bilba Baginsa!

Hrvatski vatrogasci podsećaju da u Hrvatskoj ipak živi najviše Hrvata, koji roštiljaju u prirodi, bacaju pikavce, razbijene staklene boce…dakle, rade sve ono što izaziva izbijanje požara.

To da postoji puno različitih uzroka požara svi znaju, ali nije zanimljivo ako je udar munje, iskrenje dalekovoda, odbačeni čik iz auta, dno pivske boce a la leća… Najjače se čuje: "Podmetnuto".

Public

Ako je podmetnuto to može biti i puka nesreća jer neki nikako da shvate da se leti ne pali roštiljčić u prirodi, može biti da neko vari u svom dvorištu pa iskrica omakne (bilo je toga), može i ono famozno čišćenje terena za prenamenu parcele u građevinsku.

Ali svi su spremni da viču: "To su oni što mrze sve hrvatsko!"

(VIDEO) BORBA ZA JADRAN JE ZAVRŠENA, TRAMP ŽELI BALKAN U CELINI: Srbija mora naći način da izbegne američku klopku!

Ali ako i jeste ljudski faktor, u Hrvatskoj ipak živi najviše Hrvata, a onda manje onih ostalih. Opet se čuje: "Oni!"

Oni mogu biti Romi, Česi, Italijani, muslimani i ini drugi. Pogađate što se viče? "Srbi, naravno".

Masovna histerija

I ko sad može da izađe na kraj s takvom masovnom histerijom?!? Pa ljudi moji, koji vam je k…?

Ovo je leto bilo preko 200 požara i za svega desetak se zna kako i ko je potpalio. A za ostalih sto devedesetak ne znamo. Podvlačim: NE ZNAMO! 

Ne, definitivno s nama nešto nije u redu. Komentarima na objave pokazujemo koliko malo znamo. Pokazujemo koliko smo nekulturni, živčani, paranoični i netolerantni

Ne da ne znamo to, nego pojma nemamo ni o čemu. Totalno smo glupi i verujem da ima masa njih koji još uvek misle da se požar najbolje gasi kiseonikom pod pritiskom! Ili da je bolje što duva bura, bar će ga ugasiti. Ili da je sramota što kanadera nema noću. Pa imaju svetla valjda.

BRUKA! Hrvati priznali da nam prodaju škart robu - SRBIMA "LINOLADA" SA MANJE LEŠNIKA!

Ne, definitivno s nama nešto nije u redu. Komentarima na objave pokazujemo koliko malo znamo. Pokazujemo koliko smo nekulturni, živčani, paranoični i netolerantni. Pokazujemo kako ne znamo da analiziramo uzroke i posledice, razmotrimo sve opcije, izaberemo najverovatniju. 

I svejedno da se ogradimo da imamo premalo informacija, da ono što pročitamo na moćnom internetu često bude daleko od istine.

SKANDAL CARINIKA! HRVATI NAPLAĆUJU SRBIMA PRELAZAK PREKO GRANICE! Smislili kako da zarade na putnicima iz naše zemlje!

Na kraju moramo!!! Dakle MORAMO razviti svesnost odgovornosti za reči koje izričemo. Te reči mogu nekog povrediti, mogu širiti mržnju i histeriju, mogu činiti zlo.

printscreen/Twiter

Te reči su razornija iskrica u mnogo žešćem požaru od ovih koji haraju Dalmacijom. Jer, nažalost, strah me da je količina te ludosti dovoljna da se „ovi" skupe u rulju i krenu na linč paleći „onima" sela, aute, njive…

POTRESNE ISPOVESTI ŽRTAVA BALKANSKOG BOSA PROSTITUCIJE! Priča o devojčici Ani zalediće vam krv u venama!

Vidim da bi neki vešali, strijeljali, mučili…. Čitam i da bi krv u potocima…..Ima li kraja više svemu", objavljeno je na stranici.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milann

pre 6 godina

Nema kraja nacizmu u HR. Iz prve ruke, decenijama ih u obdanistima i crkvama odgajaju da mrze Srbe. Veci Hrvat je onaj koji vise mrzi, sami se time hvale kroz "saljive" izjave.

Znalac

pre 6 godina

U svim srpskim medijima stalno isto..ustase ovo,ustase ono...dok kod nas nema naslova cetnici ovo ili ono...nama ne smeta drzava Srbija dok vi nemozete smislit drzavu Hrvatsku i stalno nas napadate te da smo nacisti,genocidni narod,pokatoliceni srbi,koljaci i tome slicno...i onda se cudite kad sumnjamo u vase namjere i postupke sto ne znaci da vas mrzimo nego najrade nebi sa vama nikakvog posla zeljelji imat..al posto smo susjedi moramo zivit zajedno pa umjesto ustasa promijenite malo retoriku i mozda djeca za 50 godina budu bar neki suzivot imala....

Lovre

pre 6 godina

Hocemo, ostaviti cemo Srbe na miru, cim Srbi prestane da pale. Dosta mi je te "tolerancije", jer nije tolerantno reci da od 6 uhicenih, 6 je Srba, pa je to, eto "slucajno". Da, SRBI su, i zapalili su jer zele nanijeti sto vecu stetu. To stu su usput i BUDALE, nema veze, jer ti pozari direktno prijete i kucama srpskih povratnika, koji su teskom mukom obnovili svoje kuce. Da, usput su i MULCI, nerazumna djeca, koja su pod utjecajem mrznje, koju upijaju preko medija. A budale najvise stete rade upravo svom narodu u Hrvatskoj. A ovo dvoje iz Srbije, to je posebna prica, posebni nivo gluposti. Za podmetanje pozara treba uvesti kvalifikaciju- terorizam. Nema sudjenja, direktno metak u glavu, pa bio Hrvat piroman, ili Srbin mrzitelj Hrvatske, svejedno mi je, kao sto je i njima svejedno hoce li neko dijete izgoriti u vatri, ili vatrogasac...

branislav57

pre 6 godina

Da nije pomoci sa zapada, ne bi bilo lajavih pokatolicenih Srba t.j.Hrvata.Jos za vreme Tita bilo je mesta u Hrvatskoj gde su Srbi vredjani i ponizavani. Ko ste vi da delite lekcije Srbima , bedo ljudska. Svaka cast pojedincima, ali vi ste podmukla bratija koja ne vredi nista.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija