• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

23.08.2017

13:41

LUD, A TO NE ZNA! IZETBEGOVIĆ: SRBI I HRVATI U BOSNI SU IZMIŠLJENE NACIJE: Glupost koju je odvalio Alijin sin hit u regionu!

Društvo

LUD, A TO NE ZNA! IZETBEGOVIĆ: SRBI I HRVATI U BOSNI SU IZMIŠLJENE NACIJE: Glupost koju je odvalio Alijin sin hit u regionu!

Podeli vest

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ustvrdio je da su se u prošlosti svi stanovnici Bosne nazivali Bošnjanima. Navedeni Izetbegovićev izlet u istoriju i tvrdnja da su Srbi i Hrvati u BiH izmišljene nacije dogodio se u Cazinu

Tamo je bošnjački član Predsedništva BiH boravio povodom obeležavanja godišnjice osnivanja jedne od brigada tzv. Armije RBiH.

Prevazišao i Tuđmana

U maniru pokojnog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, koji je, inače, prema vlastitom priznanju voleo da luta "bespućima povijesne zbiljnosti", Izetbegović je u Cazinu, između ostalog, otkrio i to da su BiH kroz istoriju branili ne samo Bošnjaci i Bošnjani, već i davno izumrli Iliri, Kelti i Japodi.

DODIK PRESEKAO: Republika Srpska izlazi na referendum - DA NAROD ODBACI ČLANSTVO U NATO!

- Naši su i Iliri i Kelti i Sloveni i Japodi, i srednjevekovni kraljevi su naši. Poštujemo i ono što su Osmanlije i Austro-ugarska učinili za ovu zemlju. Jugoslavija je bila naša i partizani su naši, dakle svako ko je gradio i branio ovu zemlju. Pre se u Bosni niko drugačije i nije zvao nego Bošnjanin. Danas je to drugačije i mi to prihvatamo - otkrio je Izetbegović okupljenim cazinskim Bošnjacima strogo čuvane istorijske tajne.

BAKIR IZETBEGOVIĆ PERE PORODIČNU BIOGRAFIJU: Tužiće Dodika zbog izjave da je Alija bio u Handžar diviziji!

Komentarišući za "EuroBlic" Izetbegovićeva otkrića, posebno ona u kojima tvrdi da su se u prošlosti svi stanovnici Bosne nazivali Bošnjanima, srpski istoričar Predrag Lozo ističe da se tu radi o najobičnijim budalaštinama, koje, prema njegovim rečima, nemaju nijedno uporište u zvaničnoj istoriografiji.

- Takve izmišljotine već dugo se mogu čuti od raznih pseudoistoričara iz Sarajeva, koji pokušavaju da iz ničeg stvore viševekovnu bošnjačku istoriju. Tragikomična priča o "dobrim Bošnjanima", koji su, navodno, pravi starosedoci Bosne, dok su Srbi izmišljena nacija, mogla bi da zagolica nečiju maštu da ne postoji jedan mali problem. Naime, svi srednjevekovni dokumenti bosanskih i dubrovačkih vladara pominju isključivo Srbe kao stanovništvo u BiH, kao i u jednom manjem delu Hrvate - kaže Lozo.

Akademsko ludilo

Dodaje da se naziv "Bošnjani" u starim istorijskim spisima koristio isključivo u smislu geografske pripadnosti, a nikako kao odrednica koja definiše nacionalni identitet stanovništva.

- Ideju o bosanskoj naciji i nepostojanju Srba, ali i Hrvata kao autohtonih naroda na ovim prostorima prvi su lansirali Austrijanci za vreme okupacije BiH. Sada se za tu propalu ideju pokušavaju vezati razni bošnjački pseudointelektualci, koji su Izetbegoviću očigledno izdiktirali te gluposti - zaključuje Lozo.

IZETBEGOVIĆ UDARIO NA HRVATE: Neka Zagreb gradi tunel ispod Neuma, MOST DO PELJEŠCA NE DOLAZI U OBZIR!

O naporima pojedinih bošnjačkih intelektualaca da se Srbi po svaku cenu izbace iz "bosanske istorije" svedoči i bizarni rad bošnjačkog akademika Ibrahima Pašića, koji je krajem prošle godine ustvrdio da su Srbi u BiH Vlasi.

Pašićeve tvrdnje izazvale su podsmeh kompletne stručne javnosti u Srpskoj i Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
srbin

pre 6 godina

Kupi prnje alija i bezi za tursku.Pre je u BiH pa i od Triglava do Vardara postojala samo jedna Slavenska nacija a to su srbi

srbin

pre 6 godina

Nemoj da govoris niko,nevole nas Ameri i Englezi jer oni ne zive po Bozijim pravilima,Tj oni ionako nevaljaju pa nije ni bitno dali nas vole

srbin

pre 6 godina

Nevole nas Ameri,Englezi i ustasko rukovodstvo u Zagrebu jer mi zivimo po Bozijim pravilima a oni ne.Pa to dali nas vole ionako nije bitno

Bane

pre 6 godina

Gledaj ti njihove propagande i zamene teza, sa jedne strane, po principu gde lopov viče držte lopova, oni optužuju Dodika da negira postojaje bosanskog jezika a sa druge strane, sama činjenica da u Bosni postoje ljudi koji se izjašnjavaju kao Srbi i da govore srpskim jezikom, za njih je dokaz velikosrpskog projekta, xexe, dakle, on negira narod koji je na tim prostorima živeo vekovima pre onih koji su došli sa turskom okupacijom ili koji su njena kolaterala. Dubrovnik je bio srpski trgovački grad u 17 veku, istorijske činjenice su neumoljive, pa je to potom bio Mostar do WW1 dok nisu doživeli genocid u dva svetska rata da bi sa poslednjim definitivno izbrisani. Postojanje Srba na teritoriji Bosne je istorijska činjenica koju ne mogu izbrisati islamsko fundamentalističke laži, a tek tamo neki Bakir, xaxa. Amerika nije imala potrebu za kreiranjem veštačkog jezika koji bi se zvao Američki a tamo neki zatucani islamski fanatici hoće da nam nametnu neki bosanski jezik, e neće da može.

nenad

pre 6 godina

Tacno je da su svi stanovnici Bosne i hercegovine bosanci i to niko ne moze opovrgnuti.Hrvati Srbi koji zive u BiH zapravo bosanci pravoslavne ili katolicke veroispovesti.

perica

pre 6 godina

Tako bi bilo da ih nesporite ali posto ste samozivnici i sebicnjaci svako na svoju strnu!

ATOMSKA SPARTA

pre 6 godina

Kako da ne, još samo kad bi mogo da se vratiš jedno 1500 godina u prošlost pa da u to ubediš i vizantijskog Cara Konstantina Porfirogenita da u svoju knjigu upiše da su Bošnjaci, to jest da su Bošnjani, to jest da su Bošnjijanci to jest da su Bošnjanijanci (ili kako li se već zovete) Bosanci, a ne da su to SRBI, kao što je on to napiso!

re

pre 6 godina

Ja jesi glup...cuj stanovnici Bosne i Hercegovine Bosanci haha pa nisu svi Bosanci nego ti i samo ime drzave kaze da ima i Hercegovaca. A ovo sto Bakir bunca je za smijanje. Srbi su kao izmisljena nacija a koje je nacije bio Tvrtko cije ste ljiljane uzeli i koju je slavu slavio.....koju je tvoj Alija slavu slavio.

GORDANA

pre 6 godina

Pa to znači da su svi stanovnici Srbije Srbi

Krnja

pre 6 godina

Dragi moj Nenade moram da te malo ispravim tačno je da se svi narodi u uBosni po terutorijalnoj pripadnosti Bosanci, ali su po etničkoj pripadnpsti srbi raynih veroispovesti. Pozdrav

boske

pre 6 godina

cu ajvana, nema srba i rvata u Bosni, vidi u spisima kako te babo upisivao u SFRJ kao srbina ili rvata muslimanske veroispovesti\n

Zoran

pre 6 godina

E TO SELJACE NAUCI PRAVOPIS KAZE SE HAJVANA A NE AJVANA I NE KAZE SE SELJACINO RVATA NEGO HRVATA SELJO SELJAVIII

slavko

pre 6 godina

A ti si kao nekakav "ekspert " za pravopis? Vidis bosnjo. Recenica se pocinje velikim,a zavrsava malim slovom. Da bi tekst bio razumljiv,pojedine dijelove recenice ,ponekad treba obiljeziti znakovima interpunkcije,zarezom,dvotackom,upitnikom,uzvicnikom... Kad savladas osnove pravopisa,onda istoriju u sake. I drugi put, neka ti neko pokaze, kako se koristi-CAPS LOOK.

srbin

pre 6 godina

Iliri su Slaveni tj srbi i to je narod koji zivi od triglava do Vardara,sto se moze videti po Ilirskim Gradinama koje su oni pre nekoliko hiljada godina gradili na ovom teritoriju a tih gradina ima najvise po brdima i planinama.Zato alija ono o cemu bi ti trebao da razmisljas jeste da kupis prnje i bezis odavde,za tursku naravno.

Eheh

pre 6 godina

A po cemu zakljucujes da su bas Srbi , a ne Slovenci ili Hrvati?

srbin

pre 6 godina

Ti to vrlo dobro znas pa sad mene pitas po cemu je to zakljucujem.Ovako Hrvati su dosli na podrucje od danasnjeg Zagreba i Medjimurja tj Zagorja u 7st. i do tada Ilirci Slaveni koji zive na podrucju danasnje hrvatske a posebno oni koji zive na podrucju od Umaga do Dubrovnika gde ih je i najvise ima se nisu zvali Hrvatima vec su i to nametnuli ti Hrvati doseljenici kao i svoju tradiciju i kulturu a u stvari ti Slaveni tj ilirci se uopste ne osecaju kao ti hrvati sta su se doselili u sedmom stoljecu.Ti Slaveni tj Ilirci koji zive na podrucju danasnje Hrvatske su pravi pravoslavci i oni se tako i osecaju.

KoleM

pre 6 godina

Kakvi SlAveni?!? Iliri su narod koji je živeo u rimskoj oblasti Dalmatia i u pitanju je starosedelački narod koji je govorio romanskim jezikom. Potomci Ilira su i Srbi i Hrvati i Bosanci i Crnogorci. Pa po karakteristika su sličniji Crnogorci i Srbi iz Crne Gore i Hercegovine sa Hrvatima Hercegovcima nego Srbima iz Srbije.

Ante

pre 6 godina

Cuj, naucnika.. isto kao i oni "istoricari" iz Srbije, kojima su dokumenti iz 14 stoljeca falsifikati protiv Srba. Kao da je nekom u 14 stoljecu trebalo falsificirati dokument. A da ne spominjem i nase istoricare, o "bijeloj, plavoj, crvenoj Hrvatskoj, iranskom podrijetlu i slicno.. a cim se vi bavite, umjesto tvornicama, sveta majko bozja.. za sta vi pare dobijate...

ATOMSKA SPARTA

pre 6 godina

Ima jedna knjiga zove se "Dalimilova hronika" to ti je najstarija sačuvana knjiga napisana na češkom jeziku, a datira iz vremena 14-og veka i prepiska je dve slične, ali još starije knjige koje nažalost nisu sačuvane. E pa vidiš, u toj Dalimilovoj hronici na češkom jeziku piše da je u srpskom narodu postojalo više državica i da je jedna od njih bila hrvatska, tako da po tom dokumentu ispada da su rvati samo jedno od mnogobrojnih srpskih plemena, pa sad ti vidi da ti Česi iz 14-og veka nisu možda bili neki velikosrpski agresori na fašističku NDH, inače sve o ovom dokumentu može da se pronađe i proveri na netu.

Marcco

pre 6 godina

Ovu badalu ćemo da slušamo i gledamo dok ne crkne a onda će da nastavi njegov sin, tj. Alijin unuk

wwww

pre 6 godina

Njega kao da su nekad davno oteli vanzemaljci pa mu ostale posledice cackanja po mozgu.\n

slavko

pre 6 godina

Da nije Alijin,sa inteligencijom koju (ne)poseduje,sada bi cisrio septicke po dezeli.Sad vidite sa kakvim budaletinama u bih mi imamo posla.

Mehmed

pre 6 godina

Covjek, Bakir, je rekao apsolutnu ustinu A narod koji slavi izgubljene bitke i koji se hvali svojim laganjem, poznata izjava dobrice cosica, nije bas relevantan da sudi o tome sta je istina i da bistri istoriju Cijelu svoju istoriju ste utemeljili na lazima Genocidasi!!!

iscander

pre 6 godina

Bošnjaci su izmišljena nacija...a muslimani po vjeri u BIH su većinom Srbi,manjim dijelom Hrvati i potomci Turaka najmanjim dijelom...to je prava istina sviđala se nekome ili ne...i kakva je to država gdje upravlja međunarodni povjerenik?

crni

pre 6 godina

Ljudi stvarno je 100% u pravu nema sta i Ja se pridruzujem Aliji ali avaj neverujem bez dokaza ali tu mu nastaje problem nema ih. kao i kod ostalih nema dokaza za tvrdnje, mozda se pojave ali za sada  je tako. Kao sto i Srbi cekaju sa dokazima da se opovrgne nakaradno ucenje nakon Berlinskog  kongresa  i skup nedoslednosti u jedinom dokumentu po kom je i napisana pardon falsifikovana istorija  nakon Berlinskog kongresa po Porfinofenitu ali onda ce svi morati i mali i veliki menjati istoriju. Vec se ne uci u mnogim zemljama da seobe slovena tj Srba nije bilo bar ne u takvoj razmeri.\n

ZN

pre 6 godina

Svaka dugo ponavljana laž počinje da se doživljava kao istina. Naročito ako se nađe u školskim udžbenicima što se u ovom lučaju može očekivati.

Jeremija Krstic

pre 6 godina

Кад би луд знао да је луд, не би био луд

Ljubo

pre 6 godina

Objasnice mo izmisljenoj baliskoj naciji ,kad tad ,ko je pravi i postojani ,Long live Russia.

arsa

pre 6 godina

Bakir, kao i svi muslimani ili Bossnjaci kako im volja, dobro znaju koja im je bila krsna slava pre primanja islama i koju nene u potaji  obelezzavaju svake godine pred ikonom i kandilom na tavanu kucca!\n

Dragomir

pre 6 godina

Ало,бре,коментатори,зар нико да се сети да напише истину?Бакир Изметбеговић је србин из некадашње богате београдске фамилије ЖИВКОВИЋ!Његов предак је прешао у муслимане када су турци увелико напустали Србију?Од срамоте побегли су сви Живковићи а сада Изметбеговићи у Босну где су живели час овде и час онде!Када је Бакир или Бранко задњи пут био у Београду и шетао Калемегданом споменуо је шта је све његова фамилија Живковић поседовала.На пример,садашња Ада Циганска је била њихова!Пардон,Ада Циганлија!

ali šele

pre 6 godina

čovek je upravu, Bosanac bilo koke vere kad ode u Hrvatsku zovu ga Bosanac kad dođe u Srbiju opet ga zovu Bosanac ili prekodrinac i niko ga ne pita za veru jer u Bosni i Hercegovini su nekad živeli muslimani,pravoslavci i katolici, a ovi nacionalisti na sve strane svojataju sebi narode a i veru

moma

pre 6 godina

žalosno je što srbi u srbiji uopšte daju prostor u medijima muslimanima iz bosne i što ih doživljavaju kao žrtve prošlog građanskog rata, a ne kao prethodnicu islamske države, zlikovce i džihadiste.

vev

pre 6 godina

Alo djecko, pa ti si pobrkao loncice! Ti si kazes bosnjak, pa to ne postoji, nikad nije ni postojao takav narod tu gde zivis! A ako su ove dve nacije izmisljene, e pa ti si takodjer izmisljen! Ti si bato SRBIN, tako ti se otac izjasnjavao, a na jabuci ne moze da rodi kruska vec jabuka! Pa ako ti je otac bio SRBIN, nemos ti biti bosnjak ili sta drugo! Onda ti je i otac izmisljen! Dzaba ti da izmisljas, to su cinjenice! E to sto ste za turskog vremena prodali veru za veceru, to je druga prica!

SRBIJA

pre 6 godina

Svoj jezik bosanski vladari nazivaju srpskim Bosanski ban Stefan Kotromanic (1322-1353) izdaje 1333. darovnu povelju Dubrovniku i kaze: "i zato stavljam ja gospodin ban Stefan svoju zlatnu pecat, da je vjerovano svaki da zna i vidi istinu. A zato su cetiri povelje jednake, dvije latinski, a dvije srpski, a sve su pecacene zlatnim pecatima". Ima tu jos dosta povelja ,naravno "prevod" na latinicu posto to pismo u Bosni nije postojalo ,nego samo cista cirlica i srpski jezik,sve te povelje su slicne ovoj i koja je sam po sebi dovoljna da cela takozvna"bosnjacka historija" padne u vodu,postavljam pitanje"bosnjacima" kada kako kazete srba nije bilo otkud u povllja napisana srpskim jezikom kako sam vladar kaze,jedno stotinak godina pre dolasak turaka ,kada srba nema ,po vasem misljenju nema ni srpskog jezika gde je "bosanski jezik"? U poveljama Bosanskih vladar niko nikada nije spomenu Bosanski jezik niti ,bosnjake,posnose se time sto su srbi a svoj narod nazivaju srbima... Bosanski vladari su sebe nazivali Srbima, kao sto su Srbljem nazivali i svoje stanovnistvo. Tvrtko Kotromanic se krunisao za kralja Srba, Bosne, Pomorja i Zapadnih strana na grobu Svetog Save u manastiru Mileseva. Da bi istakao jednorodnost dinastije Nemanjica i Kotromanica, Tvrtko stavlja ispred svog krstenog imena i ime Stefan, sto znaci "vjencani" (onaj koji je krunisan). U ovoj povelji Tvrtkovo ime Stefan se istice veoma cesto (pogledati recimo posljednju rijec u prvom redu), kao sto se u povelji cesto istice srpska zemlja ili Srblje kao jedina etnicka odrednica. Na primer u petom redu Tvrtko jasno istice porijeklo "roditelja mojih gospode srpske,kraljeva i careva". Isto tako, na dnu povelje, na desnoj strani, je ogromnim slovima istaknuto, na prvom mjestu - KRALJ SRBA. Srbi se pominju u gotovo svakoj povelji bosanskih vladar ,sami vladari sbe nazivaju srbima,jezik svoj srpski,ponose se srpskim carevima,kraljevima...Gde su ? "Bosnjaci,bosanski jezik,Bosnjacki,kraljevi carevi" kada na to nadjete odgovor a ne mozete ga naci,onda mozemo da razgovarmo dalje do tada,mozete samo da se divite svojoj gluposti,i negirate ono sto je ocigledno da su Bosnjaci=poturice,kada vidimo imena tih vladara,Vlatko Vukovic,Stefan,Ostoja,Ninoslav...Koji Bosnjak nosi ta srpska imena ,nijedan,niste turska imena,Mhemaed,Alija,Bilal,Idirz...Nijedan vladar Bosne nije nosio islamsko ime jer islama pre turaka i vas poturica nije ni bilo.

dunja

pre 6 godina

Sedi !  Jedan  !Knjigu u sake i uci. Bas mnogo si gradiva propustio. \n

Marcco

pre 5 godina

Od Turčina gori poturica, reče Njegoš. Hvala bogu da Izetbegović Drugi ima čerku pa nećemo da slušamo ova balezganja još 40 godina kada se ovaj pridruži Izetbegoviću Prvom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija