• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

24.08.2017

13:08

KINEZI PRAVE FILM O BOMBARDOVANJU SRBIJE! NATO zločinci, objasnite sad njima šta je Milosrdni anđeo!

Društvo

KINEZI PRAVE FILM O BOMBARDOVANJU SRBIJE! NATO zločinci, objasnite sad njima šta je Milosrdni anđeo!

Podeli vest

Kineska nacionalna televizija CCTV, na lokacijama na jugu Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju, snima materijal za dokumentarnu emisiju o posledicama bombardovanja osiromašenim uranijumom

Ekipa kineske televizije je obišla više punktova u Vranju i bližoj okolini koji su tokom 1999. godine gađani municijom sa osiromašenim uranijumom i razgovarala sa svedocima ovog kriminalnog čina.

Ispaljeno 50.000 projektila

Još se ne zna tačno koliko je projektila sa osiromašenim uranijumom bačeno na područje Srbije. Podaci NATO govore da ih je ispaljeno 31.000, dok Vojska Srbije iznosi podatak da je bilo oko 50.000 projektila. Gađane su četiri lokacije u jugoistočnoj Srbiji, jedna u Crnoj Gori i 107 na Kosovu.

Još se ne zna tačno koliko je projektila sa osiromašenim uranijumom bačeno na područje Srbije. Podaci NATO govore da ih je ispaljeno 31.000, dok Vojska Srbije iznosi podatak da je bilo oko 50.000 projektila. Gađane su četiri lokacije u jugoistočnoj Srbiji, jedna u Crnoj Gori i 107 na Kosovu.

PUTIN OTKRIO ZAŠTO RUSIJA NIJE MOGLA DA SPREČI NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE: Moskva nije bila dovoljno moćna!

Među sagovornicima novinarke Džang Jing našao se i predsednik udruženja "Ratni veterani Srbije Vranje" Dragoljub Stošić.

- Moj cilj kao predsednika udruženja je da pomognem građanima Vranja i Srbije kako bi naša istina i muka doprle do očiju i ušiju najveće nacije sveta. Takođe, upoznali smo ih i s tužbom protiv čelnika NATO zbog mnogobrojnih pojava malignih oboljenja kao posledice bombardovanja 1999. O tome je govorio i advokat Srđan Aleksić iz Niša, iz mnogočlanog pravno-ekspertskog tima koji radi na tužbi - navodi Stošić.

SRBIMA ZA RAZBIJANJE "GENOCIDA U SREBRENICI" TREBA RASELOV SUD: Za zapad je Srebrenica alibi za svo nasilje, bombardovanje, osiromašeni uranijum...

Iako se u svetskoj javnosti lome koplja oko toga da li osiromašeni uranijum izaziva maligna oboljenja, "Ratni veterani Srbije" se pozivaju na sudske procese kojima je italijanskim vojnicima iz sastava KFOR-a isplaćena velika odšteta. Prema Stošićevim rečima, njih 47 je umrlo posle boravka na Kosovu na mestima koja su takođe bombardovana osiromašenim uranijumom.

BOMBARDOVANJE SRBIJE BILO JE PORUKA RUSIJI tvrdi penzionisani NATO general Bjađo di Gracija!

- U našem udruženju već ima na desetine obolelih od malignih bolesti, a samo u ovoj godini umrla su dva nekadašnja borca sa 40 i 47 godina. Svake godine u Pčinjskom okrugu registruje se 500-600 novoobolelih od raka. Najviše je obolelih od karcinoma pluća, kože, krvno-limfnog sistema, organa za varenje. Posledice upotrebe ovakve municije su nesagledive, a posebno zabrinjava činjenica da država nije obezbedila sredstva za redovno praćenje i ispitivanje ugroženosti zdravlja rizičnih grupa stanovništva, kao ni za praćenje podzemnih voda, ugroženog biljnog i životinjskog sveta - kaže Dragoljub Stošić.

printscreen

(VIDEO) AMERIČKA NOVINARKA UDARILA NA NATO: Treba ih kazniti za ubistva dece i 15 tona osiromašenog uranijuma, SRBI ČEKAJU PRAVDU 18 GODINA!

Tokom NATO bombardovanja, veliki broj projektila sa osiromašenim uranijumom je ispaljen na televizijski repetitor na brdu Pljačkovica, udaljen samo 1.000 metara vazdušnom linijom od Vranja. Sa više stotina projektila gađana su i područja sela Bratoselce, Svinjište, Borovac i Reljan u opštini Preševo, gde je poginulo sedmoro vojnika tadašnje Vojske Jugoslavije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smiljenka

pre 6 godina

NATO je odgovoran za dvostruko bombardovanje Srba sa DP ( osiromaseni uranijum ) - Bosna 1995 , Srbija 1999.DP je nuklearno oruzje poznato kao /prljava bomba /od cije radijacije ce,po zakonu fizike , umirati nevino stanovnistvo u prirodu za narednih 20OOO god..Za zrtve i posledice DP oruzja nije nikome placena osteta . Ta osteta za zrtve i patnju za buduci 1000 generacija iznodila bi daleko vise nego osteta isplacena jevrejima za holokast od strane Nemacke. Niko nema moralno pa ni zakonsko pravo da sprecava materialnu nadoknadu nevinim zrtvama jednog brutalnog i nezakonitog bimbardovanja . Onaj ko to pokusa snosice i posledice - gnjev naoda i prokletstvo za sva vremena dok postoji Srpsko ime

Marcco

pre 4 godine

Osiromašeni uranijum ne izaziva kancer jer je osiromašen, opali po jednu česticu u gama spektru svaki par hiljada godina. Ovo čime su nas gađali verovatno nije bio čist osiromašeni uranijum već je imao tragove ko zna čega. Takođe, visoko kaloricni eksplozivi su veoma toksični a toga je bilo na hiljada tona. To nije dinamit, TNT ili slično... tu su polimeri ko zna čega.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija