• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

24.08.2017

14:50

BRUKA I SRAMOTA! Prevareni putnici se vratili iz Grčke bez letovanja i bez para!

Društvo

BRUKA I SRAMOTA! Prevareni putnici se vratili iz Grčke bez letovanja i bez para!

Podeli vest

Nakon više od dva dana putovanja do grčkog ostrva Evia i nazad, juče su se vratili putnici koji su uplatili aranžmane preko turističke agencije "Blu trevel vorld" u Smederevu, a ostali bez letovanja i novca jer agencija nije platila njihov smeštaj

- Došli smo na Eviju u sredu u 8 časova, posle 16 sati puta, ali nisu hteli da nas puste u apartmane zato što nije plaćeno. Nismo imali izbora nego da se odmah vratimo nazad - kaže putnica koja je ostala bez odmora i novca.

Ona kaže da su gotovo čitav dan na suncu čekali da se problem reši. Petnaestak od 60 turista odlučilo da se vrate kućama.Većina se, uz pomoć vodiča, smestila ali i ponovo platila smeštaj po 300 i 150 evra.

- Ostali su odlučili da ostanu. Neki su uplatili ponovo, a za neke su "zalegle" agencije odnosno subagenti preko kojih je išli, i našli im smeštaj. Svi koji su išli preko smederevske agencije "Blu trevel vorld" su se vratili -kaže ova putnica.

Problemi na povratku kućama

Putnici kažu da su posle skoro deset časova čekanja krenuli sa ostrva, ali opet su ih čekali problemi. Zbog štrajka radnika na trajektu, morali su da idu u drugo mesto, kako bi se prebacili na kopno, što je oko 100 kilometara duži put, a vozači su doplaćivali trajekt svojim novcem. Ostaje nejasno kako će se turisti koji su ostali vratiti, a veruje se da će im agencije obezbediti povratak.

O agoniji koju su pretrpeli svedoče putnici iz prethodne ture.

- Čitav dan smo bili zajedno na ulici. Oni neće da iznesu stvari iz autobusa, mi ne možemo da uđemo. Srećom da je došao dupli autobus, inače ne bismo mogli da se vratimo svi - kaže Bojan Railić, koji je uplatio prethodnu smenu.

Turisti iz Smedereva još kažu da je ovaj skandal mogao da se očekuje.

- Kad smo pre deset dana stigli na more, imali smo slične probleme.Neki su dva dana čekali smeštaj dok nije plaćen. Mi smo ušli u apartmane jer se Grk u vili „Reks“ smilovao, ali je još tada rekao da, ukoliko za sledeću turu ne bude plaćeno, niko neće ući u narednoj smeni, što se, evo, dogodilo. Vlasnik naše vile je raskinuo samoinicijativno ugovor - kaže Railić. 

Pixabay

Inače, turisti tvrde da nisu tačne informacije da su platili last minit 70 evra, već 150 do 200 evra.

Problemi sa plaćanjem aranžmana traju od juna, kažu turisti.

- Najgore od svega je to što je znao šta će se desiti, a nije sprečio. Vozačima je rekao da je sve plaćeno, jer da su znali istinu, vozači kažu da ne bi ni krenuli. Zvali smo policiju, ministarsvo, ambasadu, JUTU ali rekli su nam da nije član JUTE i da mu je istekla licenca - priča Jovica Vasić.

On navodi da mu je ovo četvrto letovanje sa ovom agencijom, i da prethodnih godina nije bilo problema.

Dok je ova agonija trajala, vlasnik agencije Dejan Milošoski se nije javljao.

Agencija je i juče, treći dan zaredom bila zatvorena. Na mobilni telefon koji je ostavljen za kontakt, niko se ne javlja takođe tri dana.

Neizvestan odmor narednim turama

Turisti su tamo čuli da ova agencija duguje oko 10.000 evra vlasnicima vila, i da će se ovakve situacije mogu dešavati i u narednim turama. Inače, na agenciji stoji naziv „Blu trevel plus“ d.o.o jer je agencija preregistrovala i promenila sedište u maju ove godine.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mara

pre 6 godina

To moze da se desi samo u Srbiji gde nikakav zakon ne funkcionise,jadni smo u bedni i treba da se stidimo,ti ljudu ce da nastave da na lopovski u manipulativni nacin i dalje rade i nikog nece biti da ih zaustavi a narod ce ispastati,kad bi imao ko da ih uhapsi, otera u zatvor i oduzme trajno dozvolu za rad,takve stvari se ne bi desavale.Jadan smo i bedan narod a i zemlja Srbija u koju zivimo.\n

Miled

pre 6 godina

ps "BRUKA I SRAMOTA" pa tako je 30 godina, to nije ništa novo.

Sloba

pre 6 godina

Te gluposti se desavaju i u drugim zemljama samo tamo ima koncekvence ne kao u srbiji sad ce bude sledece pitanje odakle tim prevarenima pare za letovanje u grcku pa ce bude da su sami krivi kao sto bilo po prevari u kragujevcu de zena izgubila 2600 eur

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija