• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P. - M. M.

24.08.2017

16:21

ODUZETA IMOVINA PRODAJE SE BUDZAŠTO NA LICITACIJAMA! Banke prodaju zaplenjene automobile za samo 500 evra!

Društvo

ODUZETA IMOVINA PRODAJE SE BUDZAŠTO NA LICITACIJAMA! Banke prodaju zaplenjene automobile za samo 500 evra!

Podeli vest

Banke koje plene imovinu svojim nesavesnim klijentima kasnije te stvari prodaju budzašto na licitacijama! Tako se, primera radi, na satu www.doboš.rs mogu pronaći relativno dobro očuvani automobili koje neke banke prodaju i za manje od 500 evra.

Pored kola, na ovom specijalizovanom portalu prodaju se neke potpuno bizarne stvari zaplenjene od strane banaka, pa tako na njemu po povoljnoj ceni možete pazariti košnice, bicikle, poker aparate, polovne televizore ili kontingent kineskih patika?!

Banke plene sve osim odeće, obuće, ogreva i invalidskih pomagala. To ne smeju po zakonu
Svetlana Manić, Komora izvršitelja

Direktor portala Doboš. rs Vladimir Vujović kaže da na njegovom sajtu najveće interesovanje vlada za polovne automobile, koji se prodaju i po nekoliko puta nižim cenama od realne.

- Do sada je na "Dobošu" bila oglašena prodaja više od 3.000 vozila, što komercijalnih, što putničkih. Za njih je uvek vladalo izuzetno interesovanje budući da su njihove cene gotovo uvek daleko od realnih. Recimo, solidan automobil neretko je koštao i manje od 500 evra, a prosečna cena kola na našem sajtu je oko 1.000 evra. Trenutno na portalu nije oglašen veliki broj automobila, upravo iz razloga što oni najlakše i najbrže i nađu kupce - kaže Vujović za Informer.

On objašnjava da se u poslednje vreme ljudi sve češće zadržavaju i u rubrici "ostalo", gde se oglašava prodaja svakojakih pokretnih stvari oduzetih od dužnika.

Šta se još može kupiti na ovom sajtu

Brod-restoran
Čajevi
Kineske patike i papuče
Pušnica
Nameštaj (kreveti, ormari...)
Bela tehnika (televizori, veš-mašine...)
Fitnes-oprema (bicikli, trenažeri...)
*Cene se ugovaraju direktno sa ponuđačem

- Ko prati ovu "rubriku" može za sitne pare, neretko i za svega 1.000 dinara, da kupi pokućstvo, nameštaj, fitnes opremu, belu tehniku... Neki od najzanimljivih predmeta koji su do sada mogli da se kupe za bagatelu su, inače, izuzetno vredni satovi, brod restoran, živa stoka... Sad, recimo, imamo oglašenu prodaju košnica, hiljadu pari kineskih patika, građevinskog materijala za koji vlada ogromna navala. Koliko kod ovo nekome smešno zvučalo, ta imovina je oduzeta uglavnom od pravnih lica, koja su kredit kod banke garantovala imovinom preduzeća koja im je sad oduzeta - kaže on. 

Svetlana Manić iz Komore izvršitelja objašnjava da svaki građanin može da se nadmeće na ovim javnim aukcijama, a jedini uslov za učestvovanje je jemstvo koje iznosi 10 odsto od procenjene vrednosti stvari koja se nudi na prodaju.

Cene automobila na Doboš.rs

Folksvagen golf - 455 evra (procenjena vrednost 918 evra)
Pežo 106 XN - 483 evra (procenjena vrednost 974 evra)
Nisan primera - 1.008 evra (procenjena vrednost 2.101 evro)

- Ovaj novac se vraća u roku od tri dana ako se izgubi na aukciji, a pobedniku se za iznos uplaćenog jemstva smanjuje cena kupljene robe. Svi zainteresovani za kupovinu pre licitacije potrebno je da se prijave u Kancelariju javnog izvršitelja - kaže ona.

Manićeva naglašava da banke sve češće, osim automobila, dužnicima plene i svaku iole vrednu pokretnost.
-Banke uzimaju sve, osim odeće, obuće, ogreva i invalidskih pomagala, što je i jedino što prema zakonu i ne smeju da uzmu. I nikad procedura oduzimanja i prodaje nije bila brža - kaže ona i objašnjava da se oduzeta roba prodaje ispod svake realne cene jer banke obično na prvoj aukciji spuste cene što robe što nekretnina za 25 odsto, a na drugoj i do 40. 
U srpskim bankama nisu želeli da razgovaraju na ovu temu.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sloba

pre 6 godina

Ili placas kredit nazad ili ga ni neuzmes ako nemas da vracas dzabe zmiris na to da nevratis jel nemas ali to mora u srbiji da se uci da se tudje vraca

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija