• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.08.2017

17:00

SRAMOTA! Više od 2.000 srpskih turista ostaje bez letovanja ZBOG PREVARE AGENCIJE!

Društvo

SRAMOTA! Više od 2.000 srpskih turista ostaje bez letovanja ZBOG PREVARE AGENCIJE!

Podeli vest

Agencija "Blu travel vorld" iz Smedereva, koja je prevarila turiste za smeštaj na Eviji, prodavala svoje aranžmane preko još 24 agencije širom Srbije i tako oštetila najmanje 2.000 putnika! Vlasnik "Blu travel vorlda" mejlom obavestio partnere i klijente da su svi aranžmani otkazani i nestao bez traga sa parama

Više od 2.000 turista širom Srbije moglo bi da ostane bez već uplaćenog letovanja zbog velike prevare smederevske agencije "Blu travel vorld" i njenog vlasnika Dejana Milošoskog! Agencija koja je već namagarčila 56 svojih putnika, tako što ih je poslala na grčko ostrvu Eviju a da im nije obezbedila i platila smeštaj, prodavala je svoje aranžmane na isti način preko još čak 24 agencije širom Srbije.

Traži se kompromis
Pokušavamo da pronađemo nekakve aranžmane prevarenim putnicima, da ih ne ostavimo bez letovanja
Dušan Radojčin, vlasnik agencije "Nika travel", koja je prodavala aranžmane preko "Blu travel vorlda"

Vlasnik "Blu travel vorlda" Dejan Milošoski uzeo je novac od putnika, ali ga nije uplatio gazdama apartmana u Grčkoj, zbog čega ovi više ne žele da primaju turiste iz Srbije. Milošoski je zbog toga zatvorio agenciju i nestao bez traga, a svoje partnere i klijente je mejlom obavestio da su svi aranžmani ugovoreni preko njegove agencije otkazani.

Traže rešenje

Dušan Radojčin, vlasnik agencije "Nika travel" iz Šapca, koja je prodavala aranžmane preko "Blu travel vorlda", kaže da je u velikom problemu jer ne zna kako da putnicima objasni da neće ići na letovanje koje su uplatili.

- Milošoski nas je mejlom obavestio da ima "neprijatne vesti" jer se sva letovanja uplaćena preko njega otkazuju. Obećao je da će navodno svima nadoknaditi štetu preko "Milenijum osiguranja". Pokušali smo da kontaktiramo s njim, ali od njega nema ni traga ni glasa. Desetak šabačkih agencija koje sarađuju s njim ima više stotina putnika koji u utorak treba da pođu na more i ne znamo kako da im saopštimo da od toga nema ništa. Dovijamo se i dogovaramo s njima da im nađemo neki drugi smeštaj o našem trošku, a da nam oni vrate novac kad naplate štetu od "Milenijum osiguranja" - rekao nam je Radojčin.

Zna se krivac
Jedini krivac u ovom slučaju je agencija "Blu travel vorld", ostale podagencije nisu dužne da nadoknađuju štetu
Aleksandar Seničić, Juta

U preostalim subagencijama juče nisu želeli da se oglašavaju povodom ovog slučaja jer, kako nam je rečeno, još sa putnicima traže najprihvatljivija rešenja. Najgore od svega je što su mahom u pitanju agencije koje nisu članice "Jute", pa kako nemaju ni "Jutinu garanciju", bukvalno su u prevazilaženju ovog problema prepuštene same sebi.

Ništa bez "Jute"

Direktor "Jute" Aleksandar Seničić ističe da podagencije u kojima su aranžmani uplaćeni, prema zakonu, nemaju nikakvu dužnost prema putnicima, već da obavezu ima samo organizator putovanja, a to je u ovom slučaju agencija "Blu travel vorld".

- Zato, pohvale za sve te agencije što izlaze putnicima u susret i traže rešenje. Ali mi sve agencije i putnike i dalje savetujemo da sarađuju samo sa našim članicama kako ih ne bi zadesile ovakve neprijatnosti. Jer čak i da je neka naša članica ovako "zabrljala", "Juta" je u obavezi da svim njenim putnicima bez dinara nadoknade obezbedi smeštaj za najviše dva sata ako su već stigli na određenu destinaciju, a ukoliko nisu, da im obezbedi smeštaj u terminu. Svi suboperateri, da su naši članovi, sad bi bili mirne glave - kaže Seničić.

Osiguranje: Nadoknadićemo štetu

U "Milenijum osiguranju" juče su još jednom nezvanično potvrdili da će svi prevareni putnici u najkraćem roku biti obeštećeni.

- Čim svi oštećeni putnici dostave svu dokumentaciju, koja podrazumeva ugovor potpisan sa agencijom, kao i račune za pretrpljene troškove, počećemo sa isplatom. Inače, 27, 29, 31. avgusta, kao i drugog septembra, poslaćemo autobuse za Grčku kako bismo putnike "Blu travel vorlda" koji su trenutno tamo na letovanju bezbedno vratili u zemlju - rečeno nam je u "Milenijum osiguranju".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija