• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.08.2017

15:12

PREMINUO MILIVOJE GLIŠIĆ kolumnista NIN i bivši diplomata

Društvo

PREMINUO MILIVOJE GLIŠIĆ kolumnista NIN i bivši diplomata

Podeli vest

Bivši ambasador SRJ u Australiji i kolumnista nedeljnika NIN Milivoje Glišić preminuo je danas u 74. godini posle duže i teške bolesti, objavio je taj beogradski nedeljnik na svom tviter nalogu

Bio je publicista i dugogodišnji kolumnista, a od 1997. do 1998. i glavni urednik NIN-a. Pre dolaska u taj nedeljnik bio je novinar Večernjih novosti.

Dobitnik je brojnih priznanja i autor knjiga "Junaci našeg doba" i "Junaci novog svetskog poretka".

Knjige su sastavljene od izabranih kolumni iz NIN-a, u kojima je Glišić tokom devedetih godina prošlog veka sa dosta ironije opisivao ključne aktere na domaćoj i svetskoj političkoj sceni.

Glišić je 21. avgusta 2002. ukazom tadašnjeg jugoslovenskog predsednika Vojislava Koštunice postavljen na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora SR Jugoslavije u Australiji.

Glišić je od 2002. do 2008. bio ambasador SR Jugoslavije za Australiju, Novi Zeland i Okeaniju.

Opozvan je, kako je objavljeno u Službenom glasniku, ukazom tadašnjem predsednika Srbije Borisa Tadića.

Bio je blizak Demokratskoj stranci Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija