• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevno.rs

30.08.2017

18:24

(FOTO) ZNAK U CENTRU BEOGRADA ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Vozači pazite, ako ga ignorišete čeka vas kazna!

Društvo

(FOTO) ZNAK U CENTRU BEOGRADA ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Vozači pazite, ako ga ignorišete čeka vas kazna!

Podeli vest

Jedan Beograđanin se, prateći saobraćajne znakove, našao u bezizlaznoj situaciji, pa je svoje iskustvo sa prestoničkih puteva odlučio da podeli na društvenoj mreži, baš u trenutku kada se u glavnom gradu vozači svakodnevno suočavaju sa problemima i apsurdnim situacijama u saobraćaju
Printskrin

Beograđani već danima gube živce zbog brojnih radova i rekonstrukcija prometnih prestoničkih saobraćajnica. Najveći problem i kolaps u saobraćaju prave radovi na Trgu Slavija i u Bulevaru oslobođena, a nedavno su se poteškoće u vožnji javile i na Brankovom mostu.
 
Usled pomenutih radova, došlo je i do neminovnih izmena režima saobraćaja u okolnim ulicama, što vozače koji se kreću ovim krajem grada stavlja na prave muke.

U OVO NOVO SAOBRAĆAJNO PRAVILO NEĆETE POVEROVATI! Evo kada je DOZVOLJENO preticanje preko pune linije!

Tako se, jedan vozač iz Beograda, prateći saobraćajne znakove, našao u bezizlaznoj situaciji, pa je svoje iskustvo sa prestoničkih puteva odlučio da podeli na društvenoj mreži.
 
Naime, oni koji se nađu na uglu ulica Knjeginje Zorke i Svetog Save, suočavaju se sa pravim lavirintom iz koga kao da nema izlaza - jedan saobraćajni znak pokazuje obavezan smer desno, a drugi iznad njega označava da je ta ulica slepa!!!

DRASTIČNO POOŠTREN ZAKON OD 1. SEPTEMBRA! Ko vozi bez pojasa plaća 10.000 dinara, a na ALKOHOL bolje ni ne pomišljajte!
 
Nadamo se da će nadležni rešiti ovaj problem boljom saobraćajnom signalizacijom, obzirom na to da je naš sugrađanin ovaj problem prijavio Beokom servisu. 

To savetujemo i vama, ukoliko se nađete u sličnoj situaciji.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MileLajkovac

pre 6 godina

Mislim da je red da se prvo ljudi zamisle koliko se razumeju u neke stvari pa da pisu clanak o tome... A i nasi vozaci bi konacno mogli da nauce saobrajane znake pa da voze. U prilozenoj situaciji znakovi ni u kom slucaju ne iskljucuju jedan drugog. Znak za OBAVEZAN SMER U DESNO ne dozvoljava vozacima da na datoj raskrsnici skrenu levo ili nastave pravo (jer bi u tom slucaju usli u nedozvoljen smer), a znak za slepu ulicu samo obavestava vozace da je ulica u koju moraju da skrenu slepa i da (ukoliko ne zive tamo ili nemaji potrebe da se zadrzavaju) moraju da se okrenu i vrate istim ulicama kojima su doslia. Ceo clanak bi imao smisla da je slepa ulica u koju vozaci moraju da skrenu jednosmerna pa iz nje ne bi mogli da se vrate, ali to ovde nije slucaj sto se vidi iz prilozene slike (postoji znam za dvosmernu ulicu na stubu koji se vidi u pozadini)...

Ante

pre 6 godina

Totalno ste u pravu, cim sam vidio znak, htio sam napisati isto, u cemu je problem? Oba znaka ne iskljucuju jedno drugog, gornji znak je znak obavjesti, da je ulica slijepa, ali je i dalje ULICA, donji znak je znak obaveznog smjera, vjerovatno s razlogom ne smijes dalje da vozis. A ovaj sto pita kako da se izvuce, pa idi obaveznim smjerom u tu ulicu, okreni se, pa dalje. Ne razumijem ko ti daje minuse na komentar.

mili

pre 6 godina

Nije problem znak, problem je jer covek dodje do tog mesta i tek onda biva obavesten da mora da se okrene, ako nema posla u toj ulici. Ne daj Boze da se na raskrsnici pre te postavi znak da nece moci dalje da ide. U Nemackoj imate obavestenja za pesake po 100 metara pre mesta radova da predju ulicu..

Goran

pre 6 godina

Znak \"saobraćaj u oba smera\" se postavlja nakon jednosmerne ulice, tako da je ulica koja je levo sigurno jednosmerna. Znači ovde jedino da vozač uđe u slepu ulicu i vrati se nazad u istu jer drugog puta nema. Rešenje je možda na prethodnoj raskrsnici, vozač možda i nije mogao doći dovde...\n

djordje1953

pre 6 godina

zar onda nije jednostavnije dozvoliti skretanje lavo sto prosto kad moze komplikovano

22

pre 6 godina

Jel to najjednostavnije resenje?! Zamislite da 10 automobila ispostuju vasu zamisao i da udju u slepu ulicu pa krenu da se okrecu???!!! Nekad je teorija nezamisliva u praksi!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17