• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: intermagazin

31.08.2017

22:16

SMEHOTRESNO! HRVATI IMAJU JAČU VOJSKU OD SRBIJE: Kompanija Global Firepower se obrukala za sve pare!

Društvo

SMEHOTRESNO! HRVATI IMAJU JAČU VOJSKU OD SRBIJE: Kompanija Global Firepower se obrukala za sve pare!

Podeli vest

Kompanija Global Firepower, koja pravi godišnje rejtinge najboljih armija sveta, i za 2017-tu je na prvo mesto postavila Oružane snage SAD, a na drugo Rusije. Od armija bivših jugoslovenskih republika najbolje je plasirana hrvatska na 68 mestu, dok je vojsci Srbije dodeljeno 83 mesto

Među najboljih i najmoćnijih deset su se još našle (ovim redosledom) armije Kine, Indije, Francuske, Velike Britanije, Japana, Turske, Nemačke i Egipta.

Ukupno su rangirane oružane snage 133 zemlje, a lista je pravljena na osnovu više od 50 različitih faktora.

HRVATI NAJAVLJUJU VOJNI PREPOROD: Uz helikoptere Kajova, uskoro i lovce F-16 tvrde da su NAJMOĆNIJA VOJNA SILA REGIONA?!

Između 11 i  50 mesta naše su se (ovim redosledom) sledeće zemlje, odnosno njihove armije: Italija, Južna Koreja, Pakistan, Indonezija, Izrael, Vijetnam, Brazil, Tajvan, Poljska, Tajland, Iran, Australija, Severna Koreja, Saudijska Arabija, Alžir, Kanada, Španija, Grčka, Švedska, Ukrajina, Mjanmar, Češka Republika, Malezija, Meksiko, Argentina, Norveška, Švajcarska, Holandija, Peru, Kolumbija, Etiopija, Rumunija, Nigerija, Sirija, Venecuela, Južna Afrika, Uzbekistan, Belorusija i Filipini.

(VIDEO) DVA DIVIZIONA S 300 U SRBIJI ZNAČE 50 AVIONA MANJE ZA NATO: Evo zašto zapad plaši odluka Beograda!

Austrija je na 53. mestu, a Irak na 59-om. Mađarska je na 63. mestu.

Armija Singapura je na 65, a Belgije na 66, a Bugarska je mesto niže.

Od armija bivših jugoslovenskih republika najbolje je plasirana Hrvatska, našla se na 68 mestu.

Armija Libije je 73. Odmah iza nje je armija Slovačke.

Armija Kube je postavljena na 75. mesto.

Vojsci Srbije dodeljeno je 83 mesto. Pre nje su armije Zimbabvea i Gruzije, a odmah iza nje su armije Šri Lanke (84) i Zambije (85).

SRPSKA VOJSKA NIJE IZGUBILA RAT, ONA JE SVOJU BITKU DOBILA: Admiral Boško Antić traži da se VOJNICI KOJI SU GINULI ZA SRBIJU POŠTUJU!

Armija Albanije se našla na 90-om mestu.

Slovenija ima tek 113. vojsku na svetu, BiH je 120. Makedonija odmah do nje na 122 mestu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ZAGOR

pre 6 godina

Obicna glupost kakva Hrvatska vojska kada bi mi zartili protiv njih ali samo pod uslovom da se niko ne mijesa sa strane ne bi imali nikakve sanse.

glisa

pre 6 godina

Prst na celo! Iako zvuci lose, nisu oni diletanti koji nemaju pojma o cemu pricaju!?

gospon

pre 6 godina

Činjenice koje se srbima ne svidjaju!HRVATSKA je NATO država,svo oružje je NATO oružje a u slučaju potrebe količina i vrsta oružja se ustostručuje!U bilo kakvom sukobu s HRV sukob bi bio s NATOom dok na szrani srbije nema NIKOG ili srbi i dalje računaju na rusiju koja ne može da riješi ni Ukrajinu u vlastitom dvorištu!Ne pravite budale od sebe veće nego jeste

Kokolo

pre 6 godina

Ja priznam da Rvacka ima jači vojsku. Samo da nas ne biju i nek nas ostave na miru. Kad je tome tako onda će R vacka da ratuje za račun us po avkanistanu i tunguziji ili bilo dje treba da se ratuje. Kako što su istocnijem frontu onomad bitvaktile.

Nebojsa

pre 6 godina

Opet ste smiješni. U slučaju da RH napadne Srbiju NATO nije obvezan da pomaže, a ta priča da oružije dolazi mukte u potocima je suluda, koliko bude para toliko muzike. Sta NATO tiče kad iziđe Turska i kad se na drugu stranu skupi Rusija, Kina, Indija i zemlje ODKB-a i BRICKS-a, taj tvoj NATO je smiješan. Jedino me brine Crna Gora jer ona je pravo NATO pojačanje. Sve šta će te od njih imati je plaćanje. Nešto mi se u zadnje vrijeme to NATO naoruzanje i nije bas pokazalo ( Irak, Sirija, Jemen , Libija, Afganistan) Sto se Ukrajne tice Rusija je uzela Krim, a polako odlazi i Donbas ono šta je najvrijednije po resursima. Sirija je najbolji primjer odnosa snaga. Tako da se ja ne bih nešto pretjerano hvalio da sam na Vašem mjestu.

nije mesto na rang listi vazno

pre 6 godina

Ovi pogresili za Srbiju. Mi smo na zadnjem mestu, samo niko ne voli da ratuje protiv nas. Nekako smo za izbegavanje. Ko zna koliko nas je npr. Vojvoda Misica i ostalih junaka

cesarica

pre 6 godina

Svi mediji , u svim zemljama, su isti. U borbi za klikove, uvijek pronađu nešto čime bi rasprave uputili prema Srbima i Hrvatima, ratnim temama i oružju. Nekome je u interesu , da ovdje vlada vječno ratno stanje. Nažalost. Pozdrav Srbiji.

Tomo Tripalo

pre 6 godina

Jedino sto je u Srbiji veliko je visoko misljenje o sebi. Kad su koji rat dobili.Sad ce vas i Kosovari pojuriti.Jedinou cemu su dobri je bjezanje, Hrvatska,Kosovo ,o Krfu da ne pricamo.(ovo nemojte objaviti ,dosta da vi znate istinu ,jadni Vucicevi sluge)

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija