• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

01.09.2017

12:52

KAZNE STIŽU NA KUĆNU ADRESU! Od ponedeljka kontrola prekoračenja prosečne brzine na autoputu!

Društvo

KAZNE STIŽU NA KUĆNU ADRESU! Od ponedeljka kontrola prekoračenja prosečne brzine na autoputu!

Podeli vest

Policija je apsolutno spremna za početak kažnjavanja vozača koji prekorače prosečnu brzinu na autoputu i od ponedeljka kreće sa prvom deonicom, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić

Vozači treba da budu svesni da se ograničenja moraju poštovati i da se ne isplati žuriti negde, jer će ih na ovaj ili onaj način stići zaslužena kazna - rekao je Rebić novinarima nakon saobraćajno-obrazovnog časa "Pažljivko" u osnovnoj školi "Pavle Savić".

Policija je, kaže njen direktor, zahvaljujući dobroj saradnji sa JP "Putevi Srbije", uspela da postojeće resurse tog preduzeća iskoristi da pribavi potrebne podatke, a to su vreme ulaska na određenu naplatnu rampu i vreme izlaska. 

- Taj put smo izmerili, pređeni put se deli sa vremenom, imamo jasan pokazatelj kolika je prosečna brzina i mi ćemo praktično od ponedeljka te podatke pribavljati od ''Puteva Srbije'' i dostavljati ih na kućne adrese građana, a kada se radi o stranim državljanima, oni će se na licu mesta zaustavljati, saopštavaće im se prekršaj i u skladu sa učinjenim prekoračenjem voditi prekršajni postupak ili izricanje novčane kazne na licu mesta - kaže Rebić.

Podseća da za to postoji zakonsko ovlašćenje, još od 2009. godien kada je donet Zakon o bezbednosti saobraćaja, koji predviđa i mogućnost merenja prosečne, odnosno srednje brzine.

Činjenica je, iznosi Rebić, da se u Srbiji godišnje otkrije oko milion prekršaja, kao i da su "naravno svi svesni da ih ima mnogo više" i da saobraćajna policija u tom smislu pokušava da sankcioniše najteže prekršaje, koji doprinose većem stradanju. 

-Tako ćemo raditi i u slučajevima prekoračenja srednje brzine. Što se tiče povećanja ograničenja brzine, mi sada moramo poštovati važeće propise, koji kažu da je dozvoljena brzina na autoputu 120 km/h. Svakako ćemo u prvom trenutku procesuirati najpre one vozače koji su učinili najveća prekoračenja. To činimo i na drugim mestima gde merimo brzinu - rekao je Rebić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mrkica

pre 6 godina

U potpunosti podrzavam postovanje brzine, ali po Rebicevim recima, ovo je traljavo zamisljeno i napravljeno. Od kud zakonsko pravo Putevima Srbije da kontrolisu brzinu i dostavljaju podatke MUP Srbije? Samo ce napraviti trosak drzavi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija