• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

01.09.2017

15:00

PAŽNJA! MAKEDONCI REKETIRAJU NAŠE VOZAČE NA GRANICI! Vrebaju nas opasne zamke po povratku sa letovanja!

Društvo

PAŽNJA! MAKEDONCI REKETIRAJU NAŠE VOZAČE NA GRANICI! Vrebaju nas opasne zamke po povratku sa letovanja!

Podeli vest

Makedonski policajci na granici kod Tabanovaca varaju vozače iz Srbije tako što ih na prevaru namame u zabranjenu traku, pa im posle pišu kazne.Jedan policajac mi je rekao da se otvara slobodna traka i da mogu da prođem, ali me je nekoliko stotina metara dočekao drugi i napisao mi kaznu 50 evra, kaže Marko M. (25) iz Beograda

Makedonski policajci brutalno reketiraju naše vozače na srpsko-makedonskoj granici kod Tabanovaca tako što ih na prevaru namame u zabranjenu traku, pa im posle pišu kaznu 50 evra, saznaje Informer! Što je najgore, Makedonci za lažnu "kaznu" ne pišu nikakvu priznanicu, već našim vozačima kažu da odmah daju pare ili da se vrate u Kumanovo ako žele da dobiju potvrdu!

Kako saznajemo, prevaranti iz Tabanovaca uglavnom pikiraju mlađe vozače iz Srbije, koji deluju naivno i neiskusno! Takođe, na njihovoj meti su i oni koji su sami u kolima jer ne mogu da se brane u slučaju sukoba.

Pare u pasošu

Beograđanin Marko M. (25), koji je u sredu po povratku sa letovanja iz Grčke bio žrtva makedonskih policajaca, kaže da ne može da veruje kako je naseo na njihovu prevaru.

Drumska pljačka
Kada me je zaustavio, makedonski policajac mi je rekao da mu odmah dam 50 evra ili da odem nazad u stanicu u Kumanovo i platim kaznu
Marko M. (25.) iz Beograda

- Stigao sam na makedonsko-srpsku granicu kod Tabanovaca, stao u kolonu i čekao da dođem na red da pređem u Srbiju. Odjednom, iz suprotnog smera naišao je policijski auto makedonskih oznaka i mlađi muškarac mi je rekao da slobodno uđem u susednu, praznu traku jer se navodno upravo otvara. Da stvar bude još gora, ekrani sa signalizacijom nisi radili i nisam mogao da proverim da li je traka zaista otvorena. A i pomislio sam, zašto bi me policajac lagao?! Onako umoran jedva sam čekao da pređemo granicu i odmah sam krenuo... - objašnjava Marko i dodaje da je na samom prelazu doživeo šok:

- Kod kućice na prelazu nas je dočekao policajac i odmah upozorio da smo ušli u zabranjenu traku i da moramo da platimo kaznu. Šokiran, rekao sam mu da me je njegov kolega uputio u ovu traku, ali on mi je odgovorio da ne zna o čemu pričam. Kazao mi je doslovce: "Odakle ti ideja da je ova traka otvorena? Slušaj, možeš da se vratiš u Kumanovo da platiš kaznu, a možeš i da sačekaš ovde i slediš instrukcije." Parkirao sam se sa strane, kada mi je dva minuta kasnije prišao treći policajac, rekao mi da mu ostavim 50 evra u pasošu pored slike i da mogu da idem dalje. Nisam imao snage da se ubeđujem, uradio sam kako je tražio, samo da što pre stignem u Beograd. Makedonac je uzeo pasoš, pare stavio u džep, lupio pečat i poželeo mi srećan put - ispričao nam je Marko i rekao da je svojim očima video da makedonski policajci na isti način reketiraju bar još troje srpskih vozača koji su bili iza njega u koloni.

KAZNE STIŽU NA KUĆNU ADRESU! Od ponedeljka kontrola prekoračenja prosečne brzine na autoputu!

Informer

Ozbiljna prevara

Urednik emisije SAT Mirko Alvirović kaže da ga ne čude ovakve prevare i napominje da i među policajcima i carinicima očigledno ima onih koji pokušavaju da zloupotrebe svoj položaj.

Prijavite prevaru
Ovo je skandal! Svi koji su na ovaj način prevareni neka odmah slučaj prijave srpskoj graničnoj policiji
Jovica Mitić, AMSS

-Ovo su ozbiljne stvari i mislim da slučaj moraju da ispitaju sve nadležne institucije! Najveći problem je što na graničnim prelazima signalizacija za slobodne trake ne radi, pa vozači pojma nemaju gde da stanu. Zato i dolazi do ovakvih zamki i plaćanja "nepostojećih" kazni. Čim je policajac tražio da se novac stavi u pasoš bez dokaza o plaćenoj kazni, jasno je da stvari nisu čiste - ističe Alvirović.

Sa njim je saglasan i Jovica Mitić iz Auto-moto saveza. On apeluje na sve srpske vozače da ovakve ili slične situacije odmah prijave ili srpskoj graničnoj policiji ili AMSS.

- Ovo je skandalozno i šokiran sam da se tako nešto radi na graničnim prelazima. Pretpostavljam da je ovo neka nova zamka, pa zato molimo sve naše turiste da svaku nepravilnost prijave nadležnima - naglašava Mitić.

RAT BRZOJ VOŽNJI! SAOBRAĆAJCI NEMAJU MILOSTI ZA BAHATE VOZAČE: Za dva dana napisali čak 5.000 kazni!

Alvirović: Posebne trake za srpske vozače

Tanjug

Mirko Alvirović kaže da se u saradnji sa policijom radi na obezbeđivanju posebnih traka na granicama za srpska vozila.
- Ova ideja se naravno realizuje pod okriljem Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Nebojše Stefanovića. Cilj je da se smanje gužve na graničnim prelazima, ali prvenstveno da naši građani na ulaz u Srbiju ne čekaju sa gomilom stranaca već da imaju posebnu traku - otkrio je Alvirović, koji će na ovu temu govoriti u nedelju u emisiji SAT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
orao

pre 6 godina

Nabavite slike i imena tih policaja ,pa kada budu ulazili u Srbiju ,znate sta trebate da radite, da vrate pare ;)

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija