• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

06.09.2017

19:32

ALBANIJA POKUŠAVA DA SPREČI IZRUČENJE MORINE SRBIJI: Iljir Meta ubeđuje Hrvate da otkače Beograd!

Društvo

ALBANIJA POKUŠAVA DA SPREČI IZRUČENJE MORINE SRBIJI: Iljir Meta ubeđuje Hrvate da otkače Beograd!

Podeli vest

Albanski predsednik Iljir Meta razgovarao je u Tirani sa hrvatskom ambasadorkom Sanjom Bojas Juragom o odluci Vrhovnog suda Hrvatske da odobri izručenje Ismaila Morine Srbiji

Sastanak je usledio dan nakon što je hrvatski sud odbacio žalbu Morine, prenosi RTS pozivajući se na albanski dnevnik "Šekuli"

Meta je hrvatskoj ambasadorki "preneo sumnje da će Morina u Srbiji imati objektivno i fer suđenje", navodeći da je susret predsednika Albanije i Sanje Bojas Jurage bio prvi potez Tirane posle odluke Vrhovnog suda Hrvatske.

HRVATSKI SUD ODBIO ŽALBU ISMAILA MORINE! Ispunjeni svi uslovi da BUDE IZRUČEN SRBIJI!

Kako se navodi, albanski predsednik je rekao i da "postoji strah za bezbednost" Ismaila Morine u zatvoru u Srbiji.

Hrvatska ambasadorka se posle susreta nije oglašavala. 

TAJNI PROJEKAT, VELIKA ALBANIJA POSTAJE ČLAN EU! Plan je razrađen do detalja, SAD I BRISEL NEMAJU NIŠTA PROTIV!

Ranije danas srpska ministarka pravde Nela Kuburović je izjavila da nisu tačne spekulacije koje su kružile medijima da suđenje albanskom državljaninu Ismailu Morini neće biti fer ili da neće imati adekvatne uslove u pritvoru.

AP/Photo

Vrhovni sud Hrvatske u utorak je potvrdio prvostepenu odluku kojom je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za izručenje Srbiji albanskog državljanina Ismaila Morine, koji je na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu 2014. godine pustio dron sa zastavom "Velike Albanije".

(VIDEO) PANIKA U PRIŠTINI ZBOG SRPSKOG FILMA: Albanci u neviđenoj frci jer SRBIJA POREDI KOSOVO SA ISIS!

Morina je i dalje u ekstradicionom pritvoru u Dubrovniku, a Srbija Morinu traži zbog izazivanje verske rasne i nacionalne mržnje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija