• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr/informer.rs

07.09.2017

18:00

HITLER IZ HOS I VLADA HRVATSKE LEGALIZOVALI KLANJE SRBA: Ustaški pozdrav "Za dom spremni" nije sporan, uklanjanje ploče u Jasenovcu BILA JE SAMO FARSA!

Društvo

HITLER IZ HOS I VLADA HRVATSKE LEGALIZOVALI KLANJE SRBA: Ustaški pozdrav "Za dom spremni" nije sporan, uklanjanje ploče u Jasenovcu BILA JE SAMO FARSA!

Podeli vest

Uklanjanje ploče "Za dom spremni" iz Jasenovca rezultat je političke trgovine prema kojoj se HOS obavezao da će mirno gledati prebacivanje spomen ploče s ustaškim pozdravom iz Jasenovca u Novsku, a zauzvrat će dobiti legalizaciju ustaškog pozdrava, odnosno ozakonjuje kao deo grba HOS

Zahvaljujući premijeru Andreju Plenkoviću i ministru branitelja Tomislavu Medvedu, koji su vodili pregovore, to znači da će Hosovci moći da nose i svoje crne uniforme na kojima će pisati 'Za dom spremni' svuda u Hrvatskoj, osim u Jasenovcu.

Podsetimo, jutros je u Jasenovcu nakon gotovo godinu dana uklonjena ploča s natpisom "Za dom spremni". Premeštena je u Trokut u Novskoj.

HRVATI NAČISTO PROLUPALI! UKRALI 7.000 SRPSKIH IKONA, traže od Srbije da im pošalje još 1.000 spasenih u "Oluji"!

Popuštanje HOS-ovom ustašluku, smatraju antifašisti u Hrvatskoj, očigledna je izdaja Hrvatske i ustavnih vrednosti jer današnja Hrvatska počiva na dostignućima ZAVNOH.

POREMEĆENI TUĐMAN OTKRIO "TAJNU": "Za dom spremni" posejale srpske tajne službe?!

- Nesporna je činjenica da je navedeni uzvik, bez obzira na njegov hrvatski književni i pesnički značaj, korišćen i kao službeni pozdrav ustaškog pokreta i totalitarnog režima NDH koji se nalazio i na svim službenim dokumentima, koji je iznikao iz fašizma, pri  čemu simbolizuje mržnju prema ljudima drugačije verske i etničke pripadnosti, manifestaciju rasističke ideologije, kao i podcenjivanje žrtava zločina protiv čovečnosti  - stoji u presudu Visokog prekršajnog suda o karakteru pozdrava "Za dom spremni", a koju je potvrdio i Ustavni sud.

Tanjug

Ustav se tako poštuje u Jasenovcu, ali u ostatku Hrvatske ne.

I NJOJ JE DJED BIO USTAŠA! Kolinda: Za dom spremni je stari hrvatski pozdrav, ali je malo kompromitovan!

I to zbog toga što Andrej Plenković želi da produžiti vek trajanja svoje vlade, a u tome mu ne smetaju ni ekstremist s "Hitlerovim brčićima.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr za rock and roll

pre 6 godina

Pustiti bagru da smrdi i samo pametno na poene ih tuci dok im eu ne zabrani jednom dobrom samarcinom pred svima. Sada nam treba jaka diplomatija i jedna dobra grupa pametnih koja ce biti specijslizovana samo za taj slucaj. Crvene ce ponizeni garantovano.

mislav

pre 6 godina

zaboravili ste spomenuti da je pozdrav legaliziran kao dio HOSa još 2001 godine... od vlade "antifašista".

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija