• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.09.2017

08:58

BRNABIĆ: Fajns je dobio srpski pasoš jer promoviše našu zemlju i kulturu!

Društvo

BRNABIĆ: Fajns je dobio srpski pasoš jer promoviše našu zemlju i kulturu!

Podeli vest

Ralf Fajns dobio je državljanstvo Republike Srbije zato što je svojim angažovanjem u svetu promovisao našu zemlju i kulturu na najlepši način, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić navodeći zbog čega je britanski glumac od pre nekoliko dana nosilac srpskog pasoša

- Kroz svoj umetnički rad, ali i poslovne aktivnosti, nesebično je promovisao Srbiju, naše lokacije, filmske produkcijske kapacitete i ljude, kao profesionalce i kao prijatelje - rekla je Brnabić za "Politiku".

Ona je navela da je Fajns zajedno sa producentkinjom Gabrijelom Tana, doneo Srbiji višemilionske investicije. 

- Od početka mu se dopao, kako je sam govorio, duh Beograda u čijoj je arhitekturi upisana bogata istorija i energija ljudi i države koji su bili uvek spremni da pomognu, što ga je posebno inspirisalo. Postao je iskreni prijatelj i promotor naše zemlje i time nesumnjivo zaslužio počasno državljanstvo - naglasila je predsednica Vlade Srbije.

Ona dodaje da je Fajns skoro deset godina česti posetilac Beograda i Srbije.

On je prvi put došao u našu zemlju 2008. godine u potrazi za lokacijama i svoj prvi rediteljski projekat , igrani film "Koriolan" i od tada se mnogo puta vraćao. "Koriolan" je sniman tokom 2010. godine na mnogim lokacijama u Srbiji, pre svega u Beogradu, na Kalemegdanu Narodnoj skupštini. Zbog tog filma Fajns je u Beograd doveo najveće svetske filmske zvede poput Džesike Čestejn, Džerarda Batlera, Venese Redgrejv i Brajana Koksa. Ove godine Fajns se vratio u srpsku prestonicu kako bi realizovao još jedan za njega važan projekat koji sam režira.

Kako je u kabinetu premijerke objašnjeno, Fajns je dobio "običan" pasoš kao svaki drugi građanin Srbije dok se diplomatske i službene isprave izdaju po drugom osnovu.

Fajns je poslednji u nizu slavnih osoba koje su prethodnih godina dobile srpski pasoš, navodi list.

Pre njega državljanstvo Srbije dobio je holivudski glumac Stiven Sigal, baletski igrač Sergej Polunjin, fudbaler Gabrijel Kleverson Kordova Kleo, bivši košarkaši KK Crvena zveda Demarkus Nelson i Čarls Dženkins, kao i ruski džudista Aleksej Nefedov. Srpski pasoš dodeljen je i fudbaleru Zvezde Evandru Goebelu iz Brazila.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kael

pre 6 godina

Strancima je lako dobiti drzavljanstvo , nego nasim Gradjanima neverovatno. Nekvi nemogu dobiti ni licnu kartu ! Zalosno.\n

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija