• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS.RS

15.09.2017

11:16

OTAC TIJANE JURIĆ APELUJE: Potrebna je podrška građana za DOŽIVOTNU KAZNU ZA UBICE DECE!

Društvo

OTAC TIJANE JURIĆ APELUJE: Potrebna je podrška građana za DOŽIVOTNU KAZNU ZA UBICE DECE!

Podeli vest

U organizaciji fondacije "Tijana Jurić" u Subotici se održava druga stručna konferencija posvećena bezbednosti dece. Razgovaraće se o tome koliko su najmlađi bezbedni na internetu, na koji način se reaguje prilikom nestanka dece i da li treba uvoditi doživotne kazne zatvora za ubice najmlađih

 

Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić kaže da je zadovoljan sprovođenjem Tijaninog zakona u protekle dve godine.

- Činjenica je da se zakon sprovodi, u mnogim slučajevima možemo da kažemo da se on sprovodi i da imamo roditelje koji su prijavili da je policija brzo rešila slučaj - rekao je Jurić ali je naveo i slučaj nestanka Barbare Vitez koji još nije rešen.

Govoreći o bezbednosti dece na internetu, Jurić je istakao da su zabeležena loša iskustva i da je veliki problem to što ljudi nisu dovoljno svesni opasnosti na internetu.

- O tome sada javno govorimo na konferencijama i radionicama. Želimo to da poboljšamo, uspeli smo dovesti najstručnije ljude iz regiona koji mogu da kažu na čemu možemo da radimo - rekao je Jurić.

Upitan o njegovoj inicijativi za uvođenje doživotne kazne zatvora za ubice najmlađih, Jurić je rekao da u tome ima podršku građana.

- Mi ćemo sa potpisima početi 23. oktobra - rekao je Jurić ali istakao da će se i o tome razgovarati.

- Mi svi zajedno treba da razgovaramo o problemima koji nas muče i samo tako možemo doći do krajnjeg rešenja - naveo je osnivač fondacije "Tijana Jurić".

Na konferenciji u Subotici se očekuje i prisustvo ministra Nebojše Stefanovića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gaga

pre 6 godina

Zar nije dozivotna robija u Srbiji 40 godina zatvora !? Ali podrzavam predlog Gospodina Tijanica. Dozivotna robija bez pomilovanja. Da zastitimo nasu decu !\n

Sloba

pre 6 godina

Kolko ej meni poznato taj zakon postoji vec davno problem je da policija nema sredstva da sve dokaze nalazi kako bi hteli i morali i tu je taj problem znaci treba policiji veci bidze a ne novi stari zakon

djurdjica obradovic

pre 6 godina

zasto je detetu dozvolio i to maloletnom?devojcica iza pola noci luta gradom daleko od kuce zar ne?14g dete zensko sta radi u gluvo doba noci na puutevima mraa.o tome ni reci brizni oce.danas tj.vec odavno je kasno jer devojcice nema.ubica kad tad izacice iz zatvora i nikom nista.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija