• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.09.2017

23:16

TURISTI VRAĆENI U SRBIJU: Izbavljeni posle incidenta u severnom delu Kipra!

Društvo

TURISTI VRAĆENI U SRBIJU: Izbavljeni posle incidenta u severnom delu Kipra!

Podeli vest

Srpski turisti koji su na putu ka severnom delu Kipra bili zadržani u Larnaki vratili su se u Srbiju, rečeno je "Tanjugu" u Ministarstvu spoljnih poslova

Od 26 turista, sedmoro se odmah povratnim letom vratilo u Srbiju, zatim je troje otputovalo u Beč, a preostali su se rano jutros vratili u Srbiju.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija "Juta" Aleksandar Seničić je, takođe, rekao Tanjugu da su se, prema podacima koje je dobio od turističkih agencija, svi vratili iz Larnake.

Pored turista koji su se odmah u nedelju vratili u Srbiju, oni kojima su bili oduzeti pasoši doputovali su direktnim letom "Er Srbije", naveo je Seničić.

Objasnio je da su neki od njih već dobili ponude da odu na neku drugu destinaciju.

Seničić kaže da turisti koji nisu mogli da odu na severni deo Kipra treba najpre da se jave svojoj turističkoj agenciji i da mogu, ukoliko budu imali probleme, da se obrate turističkoj inspekciji ili "Juti".

SRPSKI TURISTI U VELIKOM PROBLEMU: U Larnaki im oduzeta dokumenta, hteli da idu u SEVERNI KIPAR!

Kako je jutros Seničić rekao Tanjugu, srpski turisti su zadržani u Larnaki, gde su im oduzeti pasoši.

Naveo je da je srpski konzul razgovarao sa vlastima u Larnaki i da su vođeni diplomatski razgovori da onaj deo turista koji se nisu odmah vratili u Srbiju nastavi putovanje na severni, odnosno turiski deo Kipra.

- Nažalost, ne možemo da utičemo, nije do agencije ni bilo koga drugog već do političkih stavova ljudi na granici. Svaki carinik na osnovu svoje procene može da vam zabrani ulazak i da nema valjan razlog. To je u opisu njegovog posla. Reč je o gostima dve agencije, čiji predstavnici nisu mogli ni da im priđu- rekao je Seničić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija