• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

21.09.2017

11:49

PACOLI TVRDI: KOSOVO ULAZI U UNESKO: Srbija ne može da nas spreči, obezbedili smo dovoljno glasova!

Društvo

PACOLI TVRDI: KOSOVO ULAZI U UNESKO: Srbija ne može da nas spreči, obezbedili smo dovoljno glasova!

Podeli vest

Prvi zamenik premijera i ministar inostranih poslova lažne države Kosovo Bedžet Pacoli tvrdi da je Priština obezbedila dovoljno glasova za članstvo u Unesku

On je dodao da je prethodno potrebno da se donesu dva zakona koji se odnose na versku jednakost.

Da bi Kosovo postalo član Unesko potrebno je da za njih glasa dve trećine članova Generalne konferencije prisutnih na zasedanju.

Pacoli, koji je u delegaciji Prištine na zasedanju Generalne skupštine UN, rekao je za Interaktiv KTV-a da je za nekoliko dana i niza sastanaka u SAD-u osigurao nove glasove za članstvo Kosova u Unesko. 

MINISTAR VULIN IZRIČIT: Srpska lista neće dozvoliti formiranje vojske Kosova!

- Kao što znate, Kosovo se mora prijaviti za UNESCO iako prilično kasnimo. Prošlo je dosta vremena a malo je urađeno. Proučavao sam i strategiju i način na koji se odvija obezbeđivanje glasova. Ohrabren sam i kažem da ćemo imati glasove za UNESCO. Danas smo imali veoma važan sastanak sa prijateljskom državom koja je priznala Kosovo i u razgovoru sa njom, praktično je Kosovu garantovano između 15 i 20 glasova za UNESCO - ustvrdio je Pacoli, prenela je Koha.net.

UCENA! SRBIJA MORA U NATO! Kurir Rama preneo poruku SAD, SAVEZ SA RUSIJOM MORA DA SE RASKINE!

Albanci podsećaju da su neke države najpre postale članice Uneska, pa potom UN. 

Unesko, naime, dozvoljava da njegove članice budu i zemlje koje nisu članice UN, mada je to vrlo redak slučaj. 

MARKO ĐURIĆ ODGOVORIO NA KRITIKE IZ PRIŠTINE: Ovo je veliko priznanje za film "Kosovo - momenat u civilizaciji"!

Da bi Kosovo postalo član Unesko potrebno je da za njih glasa dve trećine članova Generalne konferencije prisutnih na zasedanju.

Iz Prištine poručuju i da Kosovo priznaje 110 država od 195.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sumadinac neprskani

pre 6 godina

mila majko nasta lici ovaj propali biznismen . on ko pribogu nas karic " ja cim dodjem zamnom idu miliarde dolara i buljuk investitora samo me izaberite" . doduse ovaj nas kod nas vise nema sanse da prodje i to je zaista civilizaciski iskorak nasega naroda ali zato arnauti moraju jos mnogo da uce .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija