• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.09.2017

11:49

TRADICIONALNA AKCIJA dobrovoljnog davanja krvi u GO SNS

Društvo

TRADICIONALNA AKCIJA dobrovoljnog davanja krvi u GO SNS

Podeli vest

Srpska napredna stranka (SNS) organizovala je danas dobrovoljno davanje krvi u prostorijama svog Gradskog odbora, a do 11 sati sakupljeno je više od 100 jedinica krvi

 - Ovo je već tradicionalna akcija SNS, zadovoljni smo odzivom, do 11 sati sakupili smo više od 100 jedinica krvi i pozivam sve sugrađane da dođu u prostorije SNS do 15 sati i da daju svoj doprinos ovoj akciji i zajedno pomognemo Institutu za transfuziju krvi da prikupi što više jedinica, jer, to je zadatak svih nas, da pokažemo da smo solidarni -  rekao je za Tanjug član Glavnog odbora SNS Dragomir Petronijević.

Njegova SNS se, kako je rekao, i ove godine odazvala Institutu za transfuziju krvi, ustupila im svoje prostorije, te obavestila članove i simpatizere, ali i sve sugrađane koji su, ocenjuje, već navikli da se tu svake godine ta akcija održava.

 - Svake godine nam je sve lakše da prikupimo ljude, jednostavno, samo jedan SMS i oni koji dobrovoljno daju krv već su ovde. Drago nam je da su ovde i naše komšije, generalno Beograđani znaju da je ovde tradicionalno ova akcija -  kaže Petronijević, koji će takođe danas biti dobrovoljni davalac krvi.


Ana Milić iz Instituta za transfuziju krvi istakla je da je to peta akcija koja se organizuje u GO SNS, koja je, ocenila je, izuzetno značajna, pre svega zbog odaziva građana. 

Iz prethodne akcije, podseća Miletić, bilo je prikupljeno 150-200 jedinica krvi, zbog čega su očekivanja Instituta i danas na visokom nivou.

 - Pozivam sve one koji mogu danas da se odazovu, ali ne samo danas, već bilo kada, jer, potrebe za krvlju, svakim danom su sve veće i veće i na nivou Beograda, naša ustanova izdaje između 200 i 300 jedinica krvi dnevno. Zbog toga je izuzetno važno da imamo kontinuiran priliv krvi - naglasila je Miletić.

Kako podseća, krv je i dalje jedinstven lek koji nema adekvatnu sintetičku zamenu i zbog toga "samo od nas zavisi kako ćemo snabdeti bolnice, odnosno obolele".

Krv je danas moguće dobrovoljno dati u prostorijama SNS u Bulevaru Vojvode Mišića, do 15 sati.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija