• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

24.09.2017

17:23

PUTIN NE DA BANJALUKU! PRAVI RUSKO-SRPSKI HRAM U PRESTIONICI SRPSKE! Moskva je uz Srbe preko Drine!

Društvo

PUTIN NE DA BANJALUKU! PRAVI RUSKO-SRPSKI HRAM U PRESTIONICI SRPSKE! Moskva je uz Srbe preko Drine!

Podeli vest

Ruski arhitekti projektuju rusko-srpski hram u Banjaluci. S izgradnjom rusko-srpskog hrama u Banja-Luci upoznat je i ruski predsednik Vladimir Putin koji je bez zadrške podržao projekt

Kao što je saopšteno ranije, osnovu projekta petokupolne crkve sa zvonikom u vidu šatora činiće jedan od starih ruskih hramova. 

U hramu će biti tri oltara: u ime Preobraženja Gospodnjeg, Carskih mučenika i Svetog Simeona i Save, rodonačelnika dinastije Nemanjića.

Arhitekta Aleksej Kapustin je o tome saopštio predsedniku za vreme njegovog susreta s mladim naučnicima na omladinskom forumu "Tavrida" na Krimu. 

UCENA! SRBIJA MORA U NATO! Kurir Rama preneo poruku SAD, SAVEZ SA RUSIJOM MORA DA SE RASKINE!

U Banja-Luci su, u međuvremenu, održani radni sastanci na kojima je razmatran projekat budućeg hrama. 

Jedan od glavnih inicijatora izgradnje, Banjalučki episkop Jefrem, primio je arhitekte iz Moskve i zajedno sa lokalnim stručnjacima je razmotrio projekat hrama.

PROGLASILI GA LUDAKOM JER JE BRANIO SRBE I USTAV SAD! Kongresmen čije su reči zaledile Amere završio na stubu srama!

Posle završenih sastanaka vladika je u specijalnom pismu izrazio veliku zahvalnost rektoru Moskovskog arhitektonskog instituta akademiku Raasn i Rah d. o. Švidkovskom zbog ličnog angažmana na realizaciji projekta izgradnje rusko-srpskog hrama.

Episkop se D. O. Švidkovskom posebno zahvalio na mladim stručnjacima MARHI arhitektama Alekseju Kapustinu i Aleksandri Skabičevskoj.

- Za nas je velika čast da radimo sa stručnjacima tako visokog ranga - istakao je vladika i dodao da su imali "vrlo plodno" razmatranje eventualnog projekta hrama koji smo odobrili u glavnim crtama.

DRAMATIČNO OTKRIĆE! Zapad nam sprema finalnu ucenu: SRBIJA MORA DA SE ODREKNE SRPSKE!

Projekat rusko-srpskog hrama u gradskoj građevinskoj zoni, Banja Luka

Vostok.rs

S idejom izgradnje rusko-srpskog hrama u Banja-Luci upoznat je i ruski predsednik Vladimir Putin. Arhitekta Aleksej Kapustin je o tome saopštio predsedniku za vreme njegovog susreta s mladim naučnicima na omladinskom forumu "Tavrida" na Krimu. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Taras Buljba

pre 6 godina

СРБИ = РУСИ; ПУТИН = ПРАВОСЛАВНИ ЦАР!!!

BorisDe

pre 6 godina

Tako treba i usred Sarajeva a posle da se vrati i Konstantinopolj i mir na svetu :)

DEDA RAKA

pre 6 godina

Sad će Tramp da zakuka - OTETA MI BANJALUKA ! Sad ga savetuje Tači- Pljači trampe, pljači - Rusi su svde jači , a to mnogo znači !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija