• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs/informer.rs

25.09.2017

19:11

(VIDEO) KOLINDA RAZBESNELA ANTIFAŠISTE I ŽESTOKO UVREDILA SRBE: Ustvrdila da su rimokatolički sveštenici bili u prvim redovima borbe protiv Hitlera!

Društvo

(VIDEO) KOLINDA RAZBESNELA ANTIFAŠISTE I ŽESTOKO UVREDILA SRBE: Ustvrdila da su rimokatolički sveštenici bili u prvim redovima borbe protiv Hitlera!

Podeli vest

Istarski antifašisti izviždali su u Pazinu predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, a okidač je bio njen govor u kojem je spomenula zasluge Crkve, čiji sveštenici su, kako je rekla, bili progonjeni i ubijani, tokom antifašističke borbe. Kolinda je svojim govorom uvredila i Srbe koji su tokom Drugog svetskog rata bili izloženi žestokom progonu od Rimokatoličke crkve

 

Govoreći na svečanoj sednici županijske skupštine, povodom obeležavanja Dana Istarske županije i 70. godišnjice Pariske mirovne konferencije, Kitarovićeva je, između ostalog, rekla da se u Istri razvio prvi antifašistički pokret, i da je svaki istarski "domoljub" bio antifašista, nezavisno od ideološke pripadnosti.

Prema američkim izvorima više od 1.400 rimokatoličkih sveštenika u NDH je u toku II svetskog rata lično klalo, mučilo, silovalo, ubijalo Srbe. Trojica komandanata Jasenovca bili su katolički sveštenici

- Poseban doprinos toj narodnoj borbi za slobodu dalo je katoličko sveštenstvo.... Taj doprinos nije nažalost nakon rata bio cenjen. Naprotiv, Crkva je, iz ideoloških razloga, bila izložena različitim progonima, pa i ubistvima sveštenika i vernika. I to treba reći kao jednu od istina -  rekla je Kitarovićeva čije reči su dočekane sa nezadovoljstvom brojnih okupljenih antifašista.

KOLINDA NOSI PUTINU PORUKU NATO I SAD: Nećemo mirno posmatrati KAKO NAORUŽAVATE SRBE!

Na njenom izlasku iz dvorane oni su uzvikivali "Tito, Tito", a potom su počeli i da pevaju partizanske pesme.

Predsednica "lijepe njihove" zaboravila je da su vodeće ličnosti Crkve na području Hrvatske i BiH iskazivali simpatije prema NDH, da su pripadnici nižeg svećenstva eksplicitno iskazivali podršku ustaškom režimu, često sudjelujući u njegovim aktivnostima, bilo kao državni službenici ili pripadnici oružanih formacija, a u nekim slučajevima i kao aktivni učesnici progona i masovnih ubistava Srba, Jevreja i Roma.

HRVATSKA U NEVERICI, OPROŠTAJNO PISMO SPLIĆANINA! Želim da se moje dete budi daleko od ustaša i zločinaca koji sanjaju novi Jasenovac!

Kolinda sasvim sigurno zna, ali očigledno namerno zaboravlja, za zlotvore u rimokatoličkim odoroma poput fra sotone Miroslava Filipovića, pripadnika franjevačkog reda i najozloglašenijeg ratnog zločinca na području bivše Jugoslavije za vreme Drugog svetskog rata. Župnika Mate Moguše, jasenovačkih kasapina sveštenika Brekala i Lipovca, fratra Srećka Perića.

USTAŠKO LUDILO NE PRESTAJE! Hrvati zakonom odredili da su KRAJIŠNICI IZVRŠILI AGRESIJU SAMI NA SEBE!

Prema američkim izvorima više od 1.400 katoličkih sveštenika u NDH je u toku Drugog svetskog rata lično klalo, mučilo, silovalo, ubijalo na razne načine i nasilno prevodilo u katolicizam Srbe. Trojica komandanata Jasenovca bili su katolički sveštenici.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mara

pre 6 godina

Zar niko ne vidi da se Kolinda ,Plenkovic i ostale ustase namerno prave blesavi i zamenjuju teze,zato ni jedan komentar ne zasluzuju kao civilizovani ljudi,oni zaista sanjaju Jasenovac i Gradisku kako rece njihov sugradjanin koji zeli da pobegne od njih sto dalje da ne bi sa njima prljao svoju porodicu.\n

samo istina

pre 6 godina

Istrijani izvređali neonacistkinju Kolindu i katoličku crkvu s punim pravom a oni bi koljača Stepinca za sveca. Kad već Hrvatska ne priznaje, svog hrvata Tita, partizane i antifašizam a veliča NDH i ustaštvo onda joj ne treba priznati ni granice na koje se jedino pozivaju a mrze one koji su ih izborili. Neka im svet odobri granice njihove voljene NDH bez Istre i Dalmacije koju su oteli Talijanima bez Međimurja koje su oteli Mađarima i bez Baranje i zapadnog Srema a Vukovarom i Ilokom koje su oteli Srbima.

jole

pre 6 godina

Zašto više trujete vlastiti narod koji jadan puca od bijesa na Hrvate, a kada dođu ovdi sritna su ko mala dica. Ljube nas i grle ko izgubljenu braću. Mi smo bar dosljedni, većinom vas ne volimo i to je to. Iako imamo prijatelje Srbe s kojima smo super.

Milja

pre 5 godina

Baš me briga šta radi ovaj patuljak. Ne zaslužuju bilo kakav komentar!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija