• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

27.09.2017

20:30

RADIKALNO! I ŠEŠELJ JE ZA LEGALIZACIJU PROSTITUCIJE! Lider SRS podržava inicijativu ministra Branka Ružića!

Društvo

RADIKALNO! I ŠEŠELJ JE ZA LEGALIZACIJU PROSTITUCIJE! Lider SRS podržava inicijativu ministra Branka Ružića!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj podržao je juče predlog ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da prostitucija u Srbiji što pre bude zakonski regulisana i legalizovana!

U razgovoru za Informer Šešelj ocenjuje da bi uvođenje "najstarijeg zanata" u legalne tokove značajno doprinelo smanjenju nasilja i kriminala, ali i da bi istovremeno popravilo stanje državnog budžeta i zdravlja stanovništva.

Suzbilo bi se nasilje

Šef radikala kaže i da bi se na ovaj način znatno smanjilo nasilje nad ženama...

Em je zdravo, em je isplativo...
Prostitutke bi morale na redovne preglede, polne bolesti bi se držale pod kontrolom, a država bi profitirala
Vojislav Šešelj, predsednik SRS

- Iskreno, najviše bih voleo da prostitucija ne postoji. Ali ona postoji, uvek je kroz istoriju postojala i uvek će postojati... Pa kad je već tako kako jeste, onda je definitivno bolje da bude legalna nego ilegalna. Hajde da se lepo dogovorimo i uvedemo red u tu oblast. Prostitutkama treba dozvoliti da se bave svojim poslom pod strogo određenim uslovima. One bi bile u obavezi da redovno idu na zdravstvene preglede, pa bi se tako polne i venerične bolesti držale pod kontrolom, a značajno bi se smanjilo i nasilje. Najzad, država bi profitirala ubirajući poreze od ovog posla, a i turizam bi imao značajan rast...- objašnjava Šešelj naglašavajući negativnu stranu prostitucije koju danas imamo u Srbiji.

Printscreen You Tube

mojugao

ALEKSANDAR MARKOVIĆ
POSLANIK SNS

U budućnosti je potrebno da se sve nadležne i kompetentne institucije pozabave ovom temom. Treba organizovati i širu javnu raspravu koja bi dala precizniju sliku cele ideje.

- Nelegalna, zakonom zabranjena prostitucija dovodi do porasta kriminala. Podvodači su raznorazni mafijaši, a žene su njihove žrtve. U sve to sada je uključena i droga. Klijenti nisu zaštićeni, a često se dogodi i da budu opljačkani. Uglavnom se sve to radi u nehigijenskim i nezdravim uslovima, a razne bolesti se umnožavaju... - izričit je Šešelj.

Na drugoj strani, funkcioneri i poslanici drugih stranaka nisu juče bili raspoloženi da govore o ovoj temi. Prema njihovim ranijim istupima u javnosti, kao i na osnovu programskih načela partija zastupljenih u Skupštini Srbije, može se zaključiti da bi legalizaciju prostitucije u ovom trenutku podržalo znatno manje od neophodnih 126 poslanika.

PROSTITUCIJU U SRBIJI BI TREBALO LEGALIZOVATI! Ministar Branko Ružić otkrio kako da država PROFITIRA OD NAJSTARIJEG ZANATA!

Informer

PROCENA: Ko je sve u skupštini za legalizaciju

SNS - Bez izričitog stava, procenjuje se da bi trećina bila za (34)
SPS - Procena je da bi polovina poslanika podržala legalizaciju (11)
SRS - Za legalizaciju (22)
Dveri - Izričito protiv (7)
DS - Za legalizaciju (15)
DJB - Protiv predloga (13)
SDS - Nepoznat stav
SVM - Nepoznat stav
ZA SPAS SRBIJE - Za legalizaciju (5)
LDP - Za legalizaciju (9)
JS - Nepoznat stav
NS - Nepoznat stav

ZA: Oko 96 poslanika

Jedini koji su nam juče decidirano rekli da bi bili protiv takvog predloga jesu predstavnici "Dveri". Njihov lider Boško Obradović tvrdi da ministar Ružić nameće nebitne teme kako bi u drugi plan bacio "izdaju Kosova i lopovluk"!?!

-Ono što je bitno za SPS i Ružića, to je nebitno za "Dveri" i Srbiju. Koliko znam, socijalisti su u svojim redovima već legalizovali prostituciju. "Dveri" su protiv toga da se taj SPS standard uvede u naše društvo- kaže Obradović.

Nebitna tema

Doktor Neven Cvetićanin, viši naučni saradnik Instituta društvenih nauka, ocenjuje da struka i država zajedno treba da se pozabave ovim pitanjem.

- Problem legalizacije prostitucije nije jedan od važnijih problema koji muči društvo i državu i zato oko ovog problema ne bi trebalo dizati veliku prašinu u javnosti. Ali ako ovaj problem dođe na dnevni red i ukoliko postoji želja da se ovo uredi, treba imati u vidu da mi kulturološki ne pripadamo kulturama koje su ovo legalizovale, kao npr. Holandija ili neke od skandinavskih država. Naš kulturni obrazac je blizak istočnoj Evropi i Mediteranu, gde legalizovanje prostitucije nije praksa i gde se ovo veoma retko legalizuje. O ovom pitanju treba povesti ozbiljnu raspravu sa učešćem kvalifikovanih ljudi iz raznih struka - objašnjava Cvetićanin.

LOV NA ELITNE PROSTITUTKE PO HOTELIMA! Spektakularna akcija beogradske policije!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 4 godine

E Seselju , Seselju . Kako bi definisao taj posao ??? Prodajem pi*ku ili prodajem dusu za pare . I ti mislis da si neki Srbin ??? Nemogu da napisem sta o tebi mislim zato sto nece da objave . Razocarao si me . Stvarno .

zoki

pre 4 godine

Hm Dali bi isto mislio da vidis tvoju cerku golu u novinama gde pise - danas s*x za samo 500 dinara

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija