• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

27.09.2017

22:09

DECA ROĐENA POSLE NATO AGRESIJE IMAJU UČESTALE ANOMALIJE: Šok podaci o osiromašenom uranijumu koje su krili od nas!

Društvo

DECA ROĐENA POSLE NATO AGRESIJE IMAJU UČESTALE ANOMALIJE: Šok podaci o osiromašenom uranijumu koje su krili od nas!

Podeli vest

Dok se čeka formiranje nacionalne laboratorije čiji je cilj da otkrije posledice NATO bombardovanja, slična istraživanja već su rađena, otkrivaju Novosti

Taj list navodi da su do sada obavljena dva velika istraživanja, ali da ta istraživanja nisu dobila nikakav epilog. Naime, čim bi se pojavili alarmantni podaci, sve je gurnuto pod tepih.

Istraživanje nije imalo nikakav epilog. Zvanično objašnjenje je bilo da broj ispitanih nije dovoljan za naučnu analizu, dok je nezvanično tadašnja vlast zaustavila istraživanje

Prema navodima lista, jedno od tih istraživanja urađeno je odmah posle NATO bombardovanja Srbije 1999.

Na VMA u Beogradu pokušalo je da se dođe do odgovora na pitanje koliko su vojnici i oficiri sa Kosova, kao i njihovi potomci izloženi riziku zbog kontakta sa osiromašenim uranijumom.

ITALIJANSKI SUDOVI PODRŽALI TUŽBU SRBA PROTIV NATO: Zločinci moraju da plate za zlo koje su napravili!

Stručnjak sa VMA je za Novosti rekao da je tada formiran i praćen uzorak od oko 2.000 vojnika, a ispitivanje je obuhvatilo i njihovu decu rođenu od 2000- 2004. koja se leče i kontrolišu u sistemu Vojno-medicinske akademije. Te dece je bilo 1752.

Takođe, kao kontrola uzet je uzorak dece koja su rođena ranije, tačnije njih 1.204, rođenih u periodu od 1995. do 1999.

Tanjug

SRBIMA ZA RAZBIJANJE "GENOCIDA U SREBRENICI" TREBA RASELOV SUD: Za zapad je Srebrenica alibi za svo nasilje, bombardovanje, osiromašeni uranijum...

Kako navodi sagovornik Novosti, nakon pregleda medicinske dokumentacije dobijeni su alarmantni podaci.

Deca rođena za vreme NATO bombardovanja imala su učestale anomalije - endokrine i metaboličke bolesti, kao i maligne neoplazme.

UGLEDNI SRPSKI LEKARI UPOZORAVAJU: NATO je u Srbiji počinio GENOCID, preti nam EPIDEMIJA RAKA 2019. godine!

Međutim, to istraživanje nije imalo nikakav epilog. Zvanično objašnjenje je bilo da broj ispitanih nije bio dovoljan za naučnu analizu, dok je nezvanično tadašnja vlast zaustavila istraživanje, navode dalje Novosti.

Clipart.com

List još navodi i da je municija sa osiromašenim uranijumom korišćena i prilikom bombardovanja srpskih snaga tokom rata u BiH, kao i da u tom slučaju postoji povezanost između korišćenja te municije i povećanog broja maligniteta.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija