• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.09.2017

14:38

SVIM SILAMA ZA NECU! Održana humanitarna aukcija za pomoć malom Nemanji!

Društvo

SVIM SILAMA ZA NECU! Održana humanitarna aukcija za pomoć malom Nemanji!

Podeli vest

Humanitarna aukcija "Svim silama za Necu" organizovana je sinoć u Beogradu kako bi se prikupila novčana sredstava za nastavak lečenja sedmogodišnjeg Nemanje Damčevića, koji boluje od tumora

Među prodatim predmetima na aukciji su slika "Beograđanka" Mome Kapora, dresovi nekih od naših najuspešnijih sportista, kaciga Milice Mandić, haljina Igora Todorovića..., a prikupljeno je više od milion dinara.

Aukciju je otvorio gradski menadžer Goran Vesić, koji je otkupio Kaporovu „Beograđanku", koju je naš proslavljeni slikar naslikao 1990. godine. 

Vesić je zahvalio svima koji su učestvovali na aukciji i na taj način pomogli Nemanji Damčeviću, koji se leči u Parizu.
- Naš mali sugrađanin Nemanja Damčević već nekoliko meseci bije svoju životnu bitku i svi pokušavamo da mu pomognemo - rekao je Vesić.

On je dodao da Nemanjino lečenje ide nabolje, a ostalo je da se prikupi još oko 160.000 evra da bi ono bilo uspešno.
- Večeras smo napravili mali korak ka tome i nastavićemo sa sličnim akcijama. Verujem da će nam se Nemanja vratiti iz Pariza i da ćemo ga ovde dočekati zdravog i nasmejanog - dodao je Vesić.

Beoinfo

Prodati su dresovi košarkaške, odbojkaške i fudbalske reprezentacije sa potpisima igrača, majica teniskog asa Novaka Đokovića sa njegovim potpisom, vaterpolo kapice, dresovi Crvene zvezde i Partizana sa potpisima svih fudbalera, kao i dresovi Dragana Džajića, Bate Mirkovića, Nemanje Matića, Vladimira Stojkovića...

Na aukciji se našla i patika Vlada Divca, dresovi Peđe Stojakovića i Žarka Paspalja, kao i majica sa potpisom selektorke ženske košarkaške reprezentacije Marine Maljković i dres košarkašice Ane Dabović, koji je kupio bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

Pažnju su privukli i kaciga Milice Mandić, dres Bastijana Švajnštajgera, kao i dres fudbalske reprezentacije Španije sa potpisima svih reprezentativaca.

Pored sportskih rekvizita, na aukciji su se našle i monografija grupe Van Gog  „Tragovi prošlosti" i majica sa potpisom Zvonimira Đukića Đuleta, kao i haljina kreatora Igora Todorovića.
Aukciju su organizovali rođaci i prijatelji porodice Damčević, koji se nadaju da će Nemanja iz ove utakmice izaći kao pobednik.


Naime, Nemanji je u maju otkriven maligni tumor na mozgu, a početkom juna operisan je na Klinici za neurohirurgiju KCS i već tri meseca se nalazi na klinici u Parizu.

Cilj aukcije je da se sakupi ostatak novca koji nedostaje kako bi Nemanja nastavio lečenje u Parizu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija