• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.09.2017

18:20

USTAŠE NAČISTO PROLUPALE! PUPOVAC JE VLADAR HRVATSKE: Sa Dodikom i Lintom pravi veliku Srbiju!

Društvo

USTAŠE NAČISTO PROLUPALE! PUPOVAC JE VLADAR HRVATSKE: Sa Dodikom i Lintom pravi veliku Srbiju!

Podeli vest

Predsednik Autohtone hrvatske stranke prava (ASHP) Dražen Keleminec poručio je premijeru Anderju Plenkoviću da skine "četničke ploče postavljene u Hrvatskoj" i da, ako to ne učini do 18. novembra, ne dolazi u Vukovar na dan sećanja na žrtve. On je ustvrdio i da je lider SDSS Milorad Pupovac vladar Hrvatske i da sa Dodikom i Lintom pravi veliku Srbiju!

Došli smo da pokažemo predsedniku Srpskog narodnog veća (SNV) Miloradu Pupovcu da ga se ne bojimo, a on neka osmišlja plan kako da zabrane naše delovanje i neka i dalje slave četničke zločine nad hrvatskim narodom", rekao je Keleminec novinarima ispred sedišta SNV u centru Zageba.

Od premijera Plenkovića je zatražio da ukine biro Krajine u Beogradu koji je nazvao sedištem terorističke vlade, onih kojih su "ubijali po Hrvatskoj na čelu s Miodragom Lintom"

Novinarima je pokazao poziv koji je dobio od Policijske stanice Koprivnica zbog prijave koju je protiv njega podneo Pupovac, a za počinjeno krivično delo "javnog podsticanja na nasilje i mržnju", prenela je HINA.

Keleminec je, naime, 26. jula 2015. u Donjem Srbu za vreme obeležavanja dana ustanka u organizaciji Srpskog narodnog veća, poručio Pupovcu da mu je to zadnja proslava u Srbu.

Inače, reč je o čoveku koji je nedavno ispred SNV-a u dva navrata palio nedeljnik Novosti, glasilo srpske zajednice u Hrvatskoj.

On je optužio brata predsednika SDS S Pupovca, Vojislava, da je učestvovao u agresiji na Hrvatsku, a kao dokaz tome je novnarima podelio fotokopiju spiska zaduženja na osnovu kojeg se, navodno, vidi da je on zadužio pušku M-48. 

USTAŠKO DIVLJANJE U HRVATSKOM SABORU: Srbija je agresor, a Vučić četnik!

Keleminac tvrdi i da je progonjen zbog svojih političkih stavova i kritika prema Pupovcu, koji Hrvatsku, kako tvrdi, u svetu predstavlja kao zločinačku, genocidnu, fašističku i ustašku zemlju. 

Požalio se i da je prošlog četvrtka priveden zbog krivične prijave zbog "napada na srpsku manjinu, a da se istovremeno protiv Pupovca ništa ne preduzima, iako protiv lidera SDS S postoji sedam krivičnih prijava koje je podneo njegov zamjenik Nenad Vlahović". 

TODORIĆ TAJNO U BEOGRADU: SPREMA NAPAD NA VLADU HRVATSKE! Agrokorovim firmama u Srbiji za sada ne preti stečaj!

Ponovio je tvrdnju da je Pupovac preko nedeljnika Novosti podsticao na paljenje Hrvatske, naslovnicom na kojoj je pisalo "Lijepa naša, lijepo gori" par dana pre proslave godišnjice vojno-policijske akcije Oluja, te da je u narednom broju toj novina objavljen tekst sličnog naslova "Žarimo i palimo".

HRVATSKA od Srbije traži 40 MILIJARDI EVRA RATNE ODŠTETE! Ustaška politika sve otvorenije preti našoj državi!

Keleminec se protivi tome što Novosti iz budžeta dobijaju 3,2 miliona kuna i devet miliona kuna za plate 43 zaposlena.

Tanjug

Tvrdi i da je progonjen jer je Pupovac premijeru Plenkoviću zapretio da će izaći iz koalicije, što bi izazvalo pad aktuelne vlade.

Upitao je i zašto premijer Plenković ne zatraži izručenje "četničkog vojvode Vasilija Vidovića koji je komandovao napadom na Škabrnju, a koji je, kako tvrdi, bio dugogodišnji telohranitelj sadašnjih i bivških zvaničnika Srpske radikalne stranke.

VUČIĆ ZA VEČERNJI: Srbi i Hrvati će u budućnosti morati da budu saveznici - DA STAVIMO MORATORIJUM NA PROŠLOST!

Među njemu nepoželjnim spomenicima je i onaj podignut Vukašinu Šoškočaninu u Hrvatskoj, za kojeg tvrdi da je "zaklao šestoricu hrvatskih policajaca u Borovu selu", što za njega, kakko je rekao, nije normalno.

Za Kelemineca je Pupovac, kako kaže, stvarni vladar Hrvatske, kojeg je optužio da sa Miloradom Dodikom, predsednikom Republike Srpske, koju je nazvao lažnom državom u BiH, ponovo planira neku državnu tvorevinu zbog "navodne ugroženosti Srba u regionu".

Keleminac tvrdi i da je progonjen zbog svojih političkih stavova i kritika Pupovca, koji Hrvatsku u svetu predstavlja kao zločinačku, genocidnu, fašističku i ustašku zemlju 

Od premijera Plenkovića je zatražio da ukine biro, kako je rekao, tzv. krajine u Beogradu koji je nazvao sedištem terorističke krajinske vlade, onih kojih su "ubijali po Hrvatskoj na čelu s Miodragom Lintom".

(VIDEO) KOLINDA RAZBESNELA ANTIFAŠISTE I ŽESTOKO UVREDILA SRBE: Ustvrdila da su rimokatolički sveštenici bili u prvim redovima borbe protiv Hitlera!

Tvrdi i da je 28. jula ove godine u Vojniću skinut hrvatski barjak zbog dolaska Linte, ali da na to niko nije reagovao, a istovremeno se, kaže, reaguje na donošenje zakona o hrvatskim braniteljima u kojem stoji da je "Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i da je jedan deo Srba prihvatio velikosrpsku ideologiju za osvajanje hrvatskih teritorija teritorija".

Dodao je da zbog toga, Pupovac neće da podrži taj zakon i dodao da je "sramota da Plenković ima takvog koalicionog partnera".

Tanjug

Keleminec strahuje da Pupovac sa zvaničnicima Srbije i Republike Srpske stvara veliku Srbiju, te dodaje da je njegovo pravo da to kritikuje.

HRVATSKA U NEVERICI, OPROŠTAJNO PISMO SPLIĆANINA! Želim da se moje dete budi daleko od ustaša i zločinaca koji sanjaju novi Jasenovac!

Lider AHSP nije propustio da pomene i ustaški poklič "za dom spremni" za koji je rekao da ga u Hrvatskoj mogu zabraniti, ali da će on "ostati u srcu svima koji su branili Hrvatsku".

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija