• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

29.09.2017

09:34

OVE ZIME NIŠTA OD SARME! Kupus u prodavnicama i na pijacama TRI PUTA SKUPLJI nego prošle godine!

Društvo

OVE ZIME NIŠTA OD SARME! Kupus u prodavnicama i na pijacama TRI PUTA SKUPLJI nego prošle godine!

Podeli vest

Visoke temperature prošlog leta i velike suše prepolovile su rod kupusa, pa su tako i cene skočile

 


Cena kupusa skočila je u prodavnicama i pijacama čak tri puta u odnosu na prošlu godinu. Kilogram ovog povrća prošle godine koštao je 30 dinara, a sada čak i 90 dinara. 

- Znam da je bila suša, ali nisam očekivao da će kupus postati luksuz na trpezi. Čekam da na pijacu stigne futoški kupus za kiseljenje, ako bude više od 50 dinara, onda od tog posla nema ništa. Slave će nam ove godine izgleda proći bez sarme - kaže kupac sa pijace u Novom Sadu.

Prodavci kažu da se ljudi često raspituju da li će cena kupusa biti niža, a malo ko i uzme više od 50 ili 100 kilograma za kiseljenje, jer kada vide cenu "hvataju se za glavu", kako kaže jedan prodavac.

Visoke temperature prošlog leta i velike suše prepolovile su rod kupusa, pa su tako i cene skočile. Tako će porodica ove godine za kiseljenje 100 kilograma kupusa, morati da izdvoji 5.000, umesto 2.000 dinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PETAR 1

pre 6 godina

Pa dobro jescemo meso bez kupusa, salim se nije tacno kupus je 40 - 50 dinara na malo a jos nije stigao za prodaju na veliko za neki dan.\n

deda Raša

pre 6 godina

Sanas kupio u Maxiju po 29|kg. I kod njih svake godine kupujem za zimnicu, kupus prve klase.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija