• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

03.10.2017

12:45

KEP ĆE POBEDITI HRVATSKU, ON NE BRANI SEBE VEĆ SVE KRAJIŠNIKE: Ustaše besne jer će uskoro na slobodu!

Društvo

KEP ĆE POBEDITI HRVATSKU, ON NE BRANI SEBE VEĆ SVE KRAJIŠNIKE: Ustaše besne jer će uskoro na slobodu!

Podeli vest

Ako bude i malo profesionalnog poštenja, a mora ga biti na nekom nivou, Kapetan mora biti oslobođen. To znači da će se odbrana žaliti na presudu. Verujem da će Vrhovni sud Hrvatske vratiti suđenje na početak, rekao je Savo Štrbac iz centra Veritas, prenosi Sputnjik
AP PHOTO

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, osuđen je na 15 godina zatvora u prvostepenoj, nepravosnažnoj presudi zbog navodnih ranih zločina na Kninskoj tvrđavi i tokom zauzimanja policijske stanice u Glini.

Ali Hrvatska ipak ne likuje. Braniteljska udruženja navode dva razloga zbog kojih su nezadovoljna. Prvi razlog je taj što je Kapetan Dragan dobio malu kaznu zbog, kako kažu, manjkavosti optužnice, a drugi što će se uskoro naći na slobodi, jer mu je uračunato vreme u pritvoru i ekstradicionom zatvoru, što je više od dve trećine presuđene kazne.

Savo Štrbac, predsednik Informaciono-dokumentacionog centra Veritas i jedan od članova tima Vasiljkovićeve odbrane, koji je ispratio 168 hapšenja Srba po Interpolovim poternicama širom sveta (do danas je Hrvatskoj izručeno njih 56), ubeđen je u nevinost Vasiljkovića.

HRVATSKU ĆE SKUPO KOŠTATI PRESUDA KAPETANU DRAGANU: Štrbac: Zagreb će morati da plati štetu Vasiljkoviću za neosnovan boravak u zatvoru!

- On ima neverovatnu volju, upornost da dokaže istinu, da dokaže nevinost, jer on je zaista nevin. Svi mi koji smo ga poznavali i tokom rata bili na tom prostoru znamo da je čovek koji je poštovao Ženevske konvencije. Najstroži je bio prema svojim potčinjenima, ako su prekršili disciplinu. Posebno je bio ogorčen i kažnjavao pripadnike svoje jedinice ako su se prema zarobljenicima ponašali na nedostojan način, nisu smeli ni da ih dotaknu, a kamoli da pucaju u njih ili da ih udaraju - kaže Štrbac.

ADVOKAT PALIBRK O PRESUDI KAPETANU DRAGANU: Vasiljković osuđen jer nije lažno teretio Milosevića!

- Moram da verujem u pravdu, ona je spora, ali dostižna. Pratim predmet od samog početka, svedočio sam i u Australiji nekoliko puta, znam svaki zarez u tom predmetu, a kamoli dokaze koje su iznele i jedna i druga strana. Ako bude i malo profesionalnog poštenja, a mora ga biti na nekom nivou, mora biti oslobođen - objašnjava Štrbac i dodaje:

- Postoji šansa da mu Vrhovni sud, koji će o tome odlučivati, ukine pritvor, a morao bi. Kapetan je bio devet godina u Australiji u zatvoru, a ovde više od dve, to je skoro dvanaest, a dobio je 15 godina. To će biti osnovna tačka na kojoj će se bazirati žalba za ukidanje pritvora, zbog principa nesrazmerno dugog trajanja pritvora.

KEP PORUČIO SUDIJAMA: Ovo nije suđenje za ratni zločin - OVO JE FAŠISTIČKI PROGON JEDNOG SRBINA!

- Kapetan može i da se ne žali na presudu i da ona postane pravosnažna. Pošto je izdržao više od dve trećine, stiče uslove da podnese zahtev za uslovni otpust. I sigurno bi ga dobio, ali znajući ga, a u stalnom smo kontaktu, on na taj savet neće pristati. Ako se ne bi žalio, zapravo bi priznao krivicu. On stvar postavlja ovako: "Ja ne branim samo sebe, branim sve moje kursiste, sve Srbe Krajišnike, branim njihovo pravo da od neprijatelja brane svoja vekovna ognjišta - zaključuje Savo Štrbac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija