• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. V.

04.10.2017

18:30

SVAKA ČAST! Mira Adamović iz Bora za volanom KAMIONA OD 220 TONA!

Društvo

SVAKA ČAST! Mira Adamović iz Bora za volanom KAMIONA OD 220 TONA!

Podeli vest

Mira Adamović (39) iz Bora preko noći je ušla u istoriju! Ona je prva žena za volanom ogromnog kamiona "belaz", koji, kada je napunjen rudom, teži oko 220 tona!

Ova hrabra Boranka, kako kaže, umalo se nije onesvestila od sreće kada su joj nadležni rekli da će početi da vozi kamion za prevoz rude.

Ljubav iz detinjstva
To je bio moj san odmalena. Sa roditeljima sam odlazila na površinski kop i gledala velike kamione
Mira Adamović

- Taj dan kad sam sela za volan kamiona velikog kao kuća na tri sprata nikad neću zaboraviti. To je bio moj san odmalena. Odlazila sam sa roditeljima na površinski kop i gledala velike kamione. Tada se i rodila ljubav prema tim mašinama, koja se, eto, završila "brakom"- šaljivo kaže Mira i dodaje da to nije, kako bi svi rekli, isključivo muški posao.

- Žene podjednako dobro mogu da rade sve što i muškarci. I ja sam im to i dokazala. Volela bih i da druge žene počnu da voze kao i ja. Ne želim da budem jedina žena koja vozi teške kamione, pa da svi u mene gledaju kao u vanzemaljca... - ponosno priča Mira.

Ovu hrabru ženu zatekli smo na površinskom kopu rudnika bakra kako s lakoćom okreće i vozi ogromnu grdosiju.

- Prevezla sam već petu turu rude. Norma mora da se ispuni, nema šale. Nemam nikakav strah od ovolike mašinerije. Svi ovakvi kamioni unutra izgledaju kao svemirski brod, bukvalno sve od opreme imaju, tako da je bezbednost na najvišem nivou. A ja se ne bojim, vala, nikoga do Boga - kroz smeh kaže Mira.

A Mirine kolege iz RTB "Bor" priznaju da su prijatno iznenađene kako se Adamovićka odmah snašla za upravljačem "belaza".

Jer, kako kažu, "ona vozi sa takvom lakoćom i uopšte ne zaostaje za starijim i iskusnijim kolegama".

- Pa naravno da dobro vozim, jer sam prethodnih 11 godina vozila taksi - smeje se Mira. - Znam sve o vožnji. Zato me obradovala odluka nadležnih da vozim ovaj kamion, koji vredi oko dva miliona evra.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija