• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.10.2017

16:14

STEFANOVIĆ APELUJE: Smiriti tenzije u Tutinu, neću dozvoliti satanizaciju policije!

Društvo

STEFANOVIĆ APELUJE: Smiriti tenzije u Tutinu, neću dozvoliti satanizaciju policije!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas da na smirivanje tenzija Tutinu, nakon što je policajac u akciji ubio švercera, a potom je uhapšen, i naglasio da neće dozvoliti satanizaciju policije

- Ne želim da dozvolim satanizaciju policajca i njegove porodice kojoj se preti. Molim ljude da spuste tenzije - rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Ministar je kazao da mu je žao zbog toga što se, kako je rekao, u slučajevima kada učestvuje više osoba različitih nacionalnosti, sve posmatra pod "lupom nacionalizma".

Podsetivši na slučaj od pre mesec dana, kada je u sred dana u Novom Pazaru Bošnjak pucao u policajca srpske nacionalnosti i ranio ga u stomak, Stefanović je zapitao šta bi bilo da je on tada rekao da je to bila "velikobošnjačka agresija na Srbiju".

- Zamislite da sam ja rekao ovo je velikobošnjačka agresija na Srbiju i ubijate srpske policajce. Zamislite kada bi se neko takvim jezikom i tonom obratio. To bi bilo skandalozno - rekao je Stefanović.

Podsetio je da je u Tutinu izvedena multietnička akcija, koju je vodio Bošnjak, a da je policajac koji je pucao do sada imao sve dobre ocene, da je "vrlo ispravan, bez ijednog disciplinskog postupka".

- Tužilaštvo je predložilo sudu, a sud mu je odredi pritvor. Tužilaštvo i sud će reći da li je sve bilo u skladu sa zakonom. Treba da sačekamo rezultate istrage, da se sve pokaže, a do tada spustiti tenzije - poručio je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija