• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.10.2017

12:17

MINISTARSTVO PRAVDE DEMANTUJE NAVODE MEDIJA: Marjanović nije pokušao da se ubije u pritvoru!

Društvo

MINISTARSTVO PRAVDE DEMANTUJE NAVODE MEDIJA: Marjanović nije pokušao da se ubije u pritvoru!

Podeli vest

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Republike Srbije najoštrije demantuje pisanje pojedinih medija u vezi sa pokušajem samoubistva Zorana Marjanovića (1978) koji se nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu po rešenju Višeg suda u Beogradu za krivično delo ubistvo

Neistine koje su se pojavile, ne samo da ometaju tok istrage, nego i unose nemir među građane, koji imaju pravo da budu istinito obavešteni. S tim u vezi ističemo da Zoran Marjanović nije pokušao da izvrši samoubistvo u Okružnom zatvoru u Beogradu kako su pojedini mediji objavili.

Podsećamo da se Zoran Marjanović, osumnjičen za ubistvo supruge, nalazi u pritvoru od 16. 9. 2017. godine. Prema ovom licu lišenom slobode, kao i u drugim slučajevima, primenjuju se sve procedure predviđene Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija.

Takođe napominjemo da Zoran Marjanović od početka boravka u pritvoru poštuje kućni red Ustanove u kojoj se nalazi i da nije zloupotrebio sredstva za održavanja lične higijene, koja su prema Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija, dostupna licima lišenim slobode.

S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, svako iznošenje drugih detalja značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti zbog čega pozivamo sredstva javnog informisanja da se uzdrže od objavljivanja neistinitih i neproverenih informacija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija