• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.10.2017

12:43

ZA SVAKU POHVALU! Nastavak programa transplantacije na VMA!

Društvo

ZA SVAKU POHVALU! Nastavak programa transplantacije na VMA!

Podeli vest

Uspešnom transplantacijom jetre 60-ogodišnjem G.G. iz Novog Sada hirurški tim Vojnomedicinske akademije nastavio je program presađivanja solidnih organa, kao i dobru saradnju transplantacionih centara Srbije - Kliničkog centra Vojvodine, Kliničkog centra Srbije i VMA

Operacija je izvršena u noći između 29. i 30. septembra, navedeno je u saopštenju VMA u kom se dodaje da se pacijent, zahvaljujući humanom gestu porodice preminulog donora iz Novog Sada, nalazi u dobrom zdravstvenom stanju.

Uspešan inicijalni tretman nakon zahtevne hirurške intervencije obavljen je na Odeljenju intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA. 

Operativni postupak prošao je bez komplikacija uz uredan postoperativni tok, a oporavak pacijenta nastaviće se u saradnji sa konzilijarnim timom lekara VMA, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, hirurški tim VMA na čelu da doktorom Darkom Mirkovićem činili su opšti hirurzi Miroslav Mitrović i Milan Jovanović, vaskularni hirurg Momir Šarac, anesteziolozi Miodrag Stevović i Goran Rondović i medicinski tehničari VMA.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija