• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.10.2017

18:00

BIZNISMEN SRĐAN KNEŽEVIĆ TVRDI ZA INFORMER: Nudim za Arenu 810.000 evra - Hrvati daju 60.000 evra manje!

Društvo

BIZNISMEN SRĐAN KNEŽEVIĆ TVRDI ZA INFORMER: Nudim za Arenu 810.000 evra - Hrvati daju 60.000 evra manje!

Podeli vest

Bio sam na sastanku sa direktorom beogradske Arene i za petogodišnje generalno sponzorstvo ponudio 810.000 evra! Čuo sam da "Atlantik grupa" daje 750.000 evra, kaže vlasnik "Knez petrola"

Biznismen Srđan Knežević, vlasnik benzinskih pumpi "Knez petrol", kaže za Informer da je ponudio 810.000 evra za generalno sponzorstvo beogradske Arene, dok je hrvatska kompanija "Atlantik grupa" dala ponudu od 750.000 evra!

Očekuje pobedu

Knežević navodi da ima jak motiv da bude sponzor naše najveće dvorane ne samo zato što bi mu se to poslovno isplatilo, već i zbog toga što misli da kompanija iz Srbije treba da ima reklamu na najvećoj dvorani u zemlji.

Hrvati brane svoje
Nikada se ne bi desilo da u Zagrebu zasija na dvorani naziv neke srpske firme
Srđan Knežević

- Bili smo na sastanku sa direktorom beogradske Arene. Obišli smo je celu uzduž i popreko kako bismo se raspitali na koji način bi "Knez petrol" mogao da se vizuelno reklamira na dvorani. Nakon tog razgovora, poslali smo i zvaničnu ponudu Areni. U njoj smo naveli da hoćemo da platimo 810.000 evra za petogodišnji sponzorski ugovor. To je veći iznos nego što je dala hrvatska kompanija "Atlantik", koja je, prema mojim informacijama, dala ponudu u iznosu od 750.000 evra - kaže Knežević.

Direktor Arene: Interes građana najvažniji

Direktor Arene Đorđe Milutinović nije želeo da potvrdi, a ni da demantuje da je došlo do sastanka sa predstavnicima "Knez petrola".

- Ne mogu ništa da komentarišem dok se postupak ne završi. Nadamo se da će najkasnije za 15 dana biti doneta odluka o glavnom sponzoru. Ne bih licitirao da li je pristigla jedna ili dve ponude. Sve radimo u interesu naših građana i trudimo se da Arena dobije najboljeg sponzora - poručio je Milutinović.

Vlasnik "Knez petrola" navodi da je njemu lično izuzetno važno da srpska firma izbrendira Arenu, jer smatra da nikako nije dobro da strana kompanija bude sponzor tako važne dvorane.

- Hajde da budemo potpuno otvoreni: nikada se ne bi desilo u Hrvatskoj da naziv neke srpske kompanije zasija na dvorani u Zagrebu. Možete li da zamislite situaciju da Hrvati dozvole da "Knez petrol" ili neka druga firma iz Srbije bude ključni sponzor njihove dvorane. Ja čak nisam ni znao da Arena traži sponzora, a siguran sam da o tome nisu bili obavešteni ni mnogi drugi domaći biznismeni. Zahvalan sam čelnicima Arene što smo napravili sastanak, i sada se nadam samo najboljem - ističe Knežević.

Sve pokupovali

Urednik sajta "Makroekonomija" Miroslav Zdravković kaže da kada je dvorana u javnom vlasništvu, onda treba da ponese ime koje će asocirati na Srbiju.

- Kada se uzme u obzir činjenica da su do 1. januara 2016, prema podacima MMF-a, hrvatske firme u Srbiju uložile 694 miliona dolara, a srpske u Hrvatsku 63 miliona dolara, dolazimo do očigledne asimetrije u ulaganjima. Jasno je da je dolazak hrvatskih kompanija u Srbiju bio lak i dobrodošao, a srpskih u Hrvatsku težak i nezamisliv. Stoga bi trebalo da se dozvoli sponzorstvo "Knez petrolu" ako je dao veću finansijsku ponudu. U budućnosti treba razmišljati, pre potrage za sponzorima, čija su imena dostojna da budu generalni sponzori - ističe Zdravković.

Ako pobede Hrvati, zvaće se 'Štark arena'?

U "Atlantik grupi" su rekli za Informer da su ponudu za sponzorisanje beogradske hale dali i da sada čekaju odluku beogradske Arene.

- Ne bismo ništa mimo toga komentarisali, sada čekamo konačnu odluku Arene - rekli su u toj kompaniji.

Kako Informer nezvanično saznaje, ukoliko bi "Atlantik grupa" bila izabrana za glavnog sponzora, onda bi se beogradska dvorana zvala "Štark arena".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija